שאלה.

yakovs

New member
שאלה.

לו יצויר שאני פונה לאיש ברחוב, מציג את עצמי, נניח שאני סטודנט ועושה עבודה לצרכי מחקר, ושואל אותו בנימוס: מה ידוע לך על תסמונת טוראט? מה דעת חברי הפורום הנכבדים, איזה תשובות יתקבלו לשאלה החשובה הזאת? ולמען פשט את העניינים, אתכבד להציע מגוון של תשובות אפשריות, כדלהלן: א. לא שמעתי על זה אף פעם. ב. זוהי תסמונת הקללות. אנשים שמקללים בלי הגיון. (הערה: איזה הגיון יש בכלל בקילול? אתמהה). ג. זה קשור בטיקים. תנועות לא רצוניות שאנשים עושים. ד. זה פגם בעצבים. אך למען אפשר בכל זאת להתבטא באופן חפשי, ארהיב עוז להציע שתוסיפו אתם תשובות מדעתכם.

ב'. אפילו אם המשיב יהיה נוירולוג.

כפי שנוכחתי ביום חמישי האחרון, אפילו חלק מהנוירולוגים חושבים ש"אם את לא מקללת אזי אינך טוראטניקית".
אבל על כך בשירשור חדש, בקרוב.

yakovs

New member
צוללת, התגובה המתבקשת לאותו

נוירולוג היא כמובן: "אם אתה לא טוראטניק אז אינך קיים". אבל על כך בשירשור החדש, בקרוב ממש.

הייתי בוחרת ב' , אבל משנה ../images/Emo26.gif

"...אה, כן , ראיתי משהו בטלויזיה , נו , בסדרה ההיא ("אלי מקביל" , "פרקליטי אל.אי" ועוד) , ההוא \ ההיא שקיללו......"

רק על עצמי לספר ידעתי

אורן, בעלי, לא מקלל. כלומר, לא בלי שמשהו ממש מעצבן אותו... עם זאת, ידעתי שיש לו תסמונת טוראט הרבה לפני שהוא אמר לי. ראיתי את הטיקים, וגם בלי השכלה או מושג בתחום הנוירולוגיה פשוט ידעתי שזה זה. אמנם את ספריו של אוליבר סאקס קראתי עוד לפני שהכרתי אותו, אבל כל טורטניק הוא אחר. אבל יכול להיות שמשם הגיע אלי המושג על התסמונת, ההבנה איך היא עובדת, והיכולת לשייך דווקא לתסמונת זו סימפטומים מסויימים שראיתי. אז אם היית שואל אותי לפני שלוש שנים מה זה טוראט, בהחלט הייתי אומרת לך שזאת בעיה נוירולוגית, משהו שלא בסדר עם הנוירוטרנסמיטורים והעברתם במוח.

הלנה

New member
גם ב' - עם התוספת של אלי

כשאמרו לי שלבן שלי יש טוראט אמרתי שלא יכל להיות כי הוא לא מקלל (לא באופן לא רצוני לפחות)... כמה מים עברו מאז ...

חמדונה

New member
ב'

לצערי. אגב, החתימה שלך לקוחה מה-שיר שלי של אחי ושל אבא (הוא מן גרופי של אסתר עופרים מגיל 16 או משהו), ממש חייכתי עכשיו שראיתי אותה.

כפי שנוכחתי לדעת...

פעמים לא מעטות,ב' היא התשובה השגורה בפיהם של רוב האנשים... אני מקלל כי מרגיזים אותי,לא כי אני טורטניק :)

לדאבוני זו הסטיגמה בקרב הציבור

לדאבוני זו הסטיגמה שנוצרה בקרב הציבור למרות שרק 10% סובלים מהקפרולילה. מה לעשות בדרך כלל הדברים הקיצוניים של כל תופעה שווים אל כלל הציבור.ומתייג את הדבר הקיצוני כדבר המאפיין את התופעה. משה

התשובה, כמובן - ב' והשאלה

איך, איך, איך - אבל, איך משנים את הסטיגמה
ובאמת, הכי מרגיז זה שגם רופאים ואנשי מקצוע עושים את הטעות הזאת...

סמדר 21

New member
גם לדעתי התשובה היא ב'

אני ביקשתי מהרופא ילדים של מכבי לחתום לי על מרשם של ריספרדל שקבלתי מפסיכיאטר בכללית , כשאמרתי לו שלילדה יש טוראט, אז הוא אמר לי "אז מה היא מקללת כל הזמן? מסכנה" כעסתי מאוד ואמרתי לו שהיא גם לא מסכנה וגם שהיא לא מקללת בכלל, והוא הוסיף ואמר "שטוראט זה בעיקר קללות". מאותו יום לא חזרתי אליו.

סמדר זה ההבדל בין רופא להורה

סמדר זה ההבדל בין רופא והורה. רופא רואה את המטופל אולי שעה ואילו ההורים צריכים להתמודד עם זה 24 שעות. לכן יש להיזהר בבחירת הרופא. רופא צריך שיהיה לו נסיון בטוראט ולא רופא שפותח עכשו ספרי הרפואה והאנשים משמשים אצלו כשפני נסיון.

yakovs

New member
סיכום.

באופן גורף, התשובה שנבחרה היא ב'. מה ידוע לך על תסמונת טוראט? זוהי תסמונת הקללות. אנשים שמקללים בלי הגיון. כהמשך לדיון, אני מציע להתמקד בנקודה שהעלתה גובלינית (קשור לגובלנים?): איך משנים את הסטיגמה? אבל בשירשור נפרד.

../images/Emo41.gif"יעקב האדום"../images/Emo45.gif

הסיכום שלך רק מוכיח ש: א. אתה מסתמן ככשרון עולה בסטטיסטיקה. ב. אתה ממש לא בעניין של גובלינים - אז, מצורף קישור לערך המתאים ב"ויקיפדיה". ג. ההחלטה לצבוע אותך באדום היתה נכונה מאין כמוה (וכל הזכויות שמורות לתיקי...) בקיצור - שמחה לפגוש אותך במתכונת יומית גם בפורום התמיכה...

חגית35

New member
לא הבנת את יעקב נכון לדעתי

הוא ציין את המילה גובלנים לא גובלינים גובלן זו עבודת יד בחוטים ואריגה - רקמה על בסיס של רשת אני ואחותי היינו עושות הרבה כאלה בילדותנו זה היה אז באופנה יחד עם המקרמה... נראה לי שלזה התכוון יעקב

הבנתי גם הבנתי וגם רקמתי

גובלן אחד או שניים בחיי... את הקישור צירפתי למי שלא יודע מה זה גובלין...

למעלה