שאלה ....

• פותח הנושא aat2
  • פורסם בתאריך

aat2

New member
שאלה ....

מה זה בעצם"מורן",מה התפקיד של מי שמתקבל לשם,האם קשה להתקבל,והאם בכלל כדאי.....? תודה מראש!

ertert15

New member
מורן זו יחידה מסווגת וסודית בתותחני

-ם,היעוד שלה אינו ידוע והוא מסווג. אני רק יודע שהם צריכים לשאת עליהם משקלים מאד מאד כבדים,ואולי זה רומז על משהו. קשה זה סוביקטבי,הרבה יותר קל להתקבל לשם מאשר למטכ"ל,שלדג ושייטת אבל עדין לא קל להתקבל,שמתגייסים לתותחנים עושים מבחני מיון,ואם הצלחת בהם בצורה טובה תקבל את הגיבוש אליהם. צריך כושר פיזי טוב גם שכל בריא....

מעניין מתי יגיע הגאון שיספר

שהוא שמע מדוד של סבא של חבר שלו על מורן ושמורן X ו Y וZ

meetAmeet

New member
כמה "קרביים" התפקידים שם?

והאם יש להם שימוש מבצעי לא במלחמה? (אני מתכוון להכשרה ה"תותחנית" שלך. בסך הכול אני חייב לומר שמיתר נראה די מגניב... אבל במידה ואלך לתותחנים אין לי מושג אם לבקש מיתר או מנתץ... או שאולי אני יכול להתמיין לשניהם?

ertert15

New member
התשובות שתקבל יהיו מאד

מעורפלות אם בכלל. מה גם שאני לא שירתתי שם ולא אשרת שם,אבל פשר להגיד שכל צבאות ערב כבר יודעות מה הולך שם כי היה לנו איזה סוחר סמים בשם אלחנן טטנבום שסיפר לחיזבאללה הכל...והוא היה בדרג הגבוה בתותחנים....וידע סודות כאלה ואחרים...

aat2

New member
ו.......

ומה עם בנות.יש סיכוי?זה אותם מיונים?

ertert15

New member
ככל הידוע לי בנות לא יכולות להגיע

לשם בעיקר בגלל המשקלים הכבדים,ומבלי להעליב את הנשי היכלות הפיזיות החלשות יותר. בנות יכלות לשרת בMLRS בתותחנים נראה לי.

ertert15

New member
ותוספת קטנה... בנות כן יכולות

להיות מדריכות ביחידה.

aat2

New member
רגע.....

ומה צריך לעשות כדי להגיע לשם כמדריכה?

ertert15

New member
אניחושב שזה מופיע במנילה

לבנות תחת קטגוריה להדרכת יח"ש,אבל אני לא בטוח בזה כי בכל זאת אני בן ולא מומחה במנילות של בנות.

760

New member
מורן

כיום היחידה נקראת מיתר מורן היתה בעבר, לאחר מכן הפכה ליחידת מילואים וכיום היא לא קיימת. היחידה שייכת לחיל התותחנים והיא משתייכת למשפחת החמ"מ (קרי: חימוש מונחה מדוייק) הסודיות סביב היחידה נובעת מכלי הנשק בו היא משתמשת. אין שם שום עניין של סחיבת משקלים כבדים, זו לא סיירת - זו יחידה מיוחדת ויש הבדל. בכדי להגיע ליחידה, אתה צריך לבקש במנילה תותחנים. במהלך השבועיים הראשונים של הטירונות, נערכים מיונים לכלל היחידות בתותחנים, ובתוכן גם מיתר, מנתץ, תא"ט, מטאורולוגיה, מסלול דוהר וכל מה שקשור לחיל. לאחר כשבועיים, אתה מתחיל את המסלול ביחידה שכולל רובאי 03, ולאחר מכן עלייה ליחידה והמשך מסלול שם. כעיקרון אתה לוחם עם התמחות מסויימת בתפעול כלי הנשק המיוחד של היחידה. כדאי ? כן, מאוד !

למעלה