שאלה

אורטלה

New member
שאלה

שאלה שאלתית - בתמונה. הייתי שמחה לקבל את ההסבר המפורט... תודה! תשובה - 3

SHARON 103

New member
אני חושב שהצלחתי... הסבר בפנים

ככה... סתכלי בציור ותראי מה סימנתי... צלעות המלבן מסומנות ב-איקס. אלו הן צלעות המקביליות גם. נתון כי המקביליות חופפות ולכן הצלעות שסימנתי ב-y שוות גם כן. נוצר לנו בצד משולש שווה שוקיים שיוצא ממנו גובה (כי הישר מקביל ללע המלבו ולכן זווית מתאימה ל-90). המ שקורה זה שהגובה הוא גם תיכון ואז הוא מחלק את הצלע של המלבון לשני z. כל אחד משני ה-z הוא גובה נפרד במקבילית. עכשיו שטח המלבן הוא 2xz ושטח של מקבילית אחת הוא xz ושתי מקביליות הוא 2xz. תשובה 3.

נצלש צמצום עם שורש שתיים

מה הכלל? נגיד 8\ שורש שתיים= 4 כפול שורש שתיים אבל שורש שתיים/ארבע נשאר ככה!?

לא שאלתי על הוצאת שורש

אלא נגיד במשולש כסף/זהב כשעובדים עם שורשים מתי אפשר לצמצם שכזה..

SHARON 103

New member
אהה...

עכשיו השאלה שלך ברורה יותר.. לגבי מה שאמרת אי אפשר לצמצם או להיפטר יותר מהשורש... זה נשאר 4 כפול שורש שתיים ...

ia 2

New member
חברה, מיותר להסתבך עם כל החישובים..

האלו, כמו שכתבתי מקודם, יש למלבן ולשתי המקביליות אותה צלע, ושני הגבהים של שתי המקביליות הם בדיוק צלע AB של המלבן - משמע אותו השטח בדיוק!

iloushy

New member
זה לא ממש כלל

אתה פשוט לוקח את 8 חלקי שורש 2, מכפיל גם את המונה וגם את המכנה בשורש 2, מצמצם וזהו.

מה פתאום

אם אני אכפול את המונה אני בעצם משנה את היחס, מה שצריך לגרור שינוי בכל שאר הצלעות. כן יש צמצום- 16\ שורש שתיים = 8 כפול שורש שתיים ורציתי הסבר לזה..

ia 2

New member
תשובה..

שטח המלבן הוא AB כפול BC. שטח מקבילית הוא גובה כפול צלע, את צלע המקביליות אנחנו יודעים, היא הרי צלע המלבן, מה שנותר זה למצוא את הגובה. אם תשימי לך שני הגבהים של שתי המקביליות יחד שווה בדיוק לצלע AB של המלבן ולכן ניתן להגיד ששטח כל אחת מהמקביליות הוא חצי AB כפול BC וביחד בדיוק שטח המלבן תשובה 3

למעלה