שאלה..

שאלה..

אומנם יש עוד שנה עד לגיוס.. אבל סתם מעניין אותי לדעת מתי אני אקבל ת'מנילה שלי? הצו ראשון שלי היה לפני 4 חודשים. מישהו יודע מתי מקבלים מנילה? אני יודעת שזה לא קבוע אצל כולם אבל בערך..בממוצע מתי זה?? תודה

Kick SsS

New member
כיתה י"א או י"ב?

אם את בכיתה י"ב אני ממליצה לך להתקשר לברר מה עם המנילה שלך. אם את בכיתה י"א, באוקטובר של שנה הבאה.

Kick SsS

New member
חחחח

זה באמת הרבה זמן לחכות, מצד שני אני כבר אחרי המנילה ואחרי שכבר שובצתי לתפקיד- ועדיין יש לי עוד, פחות או יותר, חצי שנה לגיוס..
ככה שזמן יש ויהיה, והרבה

Itamarro

New member
זה ממש לא דפוק

בגלל שככל שהאנשים מתבגרים הם מבינים איזה החלטות חשובות הם עושים עם הדברים של הצבא, וגם זה נותן חלון למודיעין למיין אנשים.

Kick SsS

New member
אם ככה

צריך לעשות את הצו הראשון יותר מאוחר, לפחות בכיתה י"ב. הרבה אנשים לא מבינים בכיתה י"א כמה המבחנים הפסיכוטכניים והראיון חשובים, ושהם, לכל הפחות, משפיעים מאוד על השנתיים\שלוש של השירות, ופשוט לוחצים אנטר אנטר אנטר במבחנים ומסתלבטים על המראיינת וכו'.. כל כך הרבה אנשים שאני מכירה הבינו את הטעות בכיתה י"ב, כשהם קלטו איזה תפקידים בדיוק מציעים להם, ופשוט דפקו תראש בקיר.. (אני לא מתווכחת חלילה, סתם מעלה נקודה).

Itamarro

New member
צודקת

אבל כאן זה אומר שנסגר החלון של מודיעין... וגם הם צריכים לקחת בחשבון, שגם מי שלא מגיע לצו הראשון שלו, או מגיע רק לאחד 3-4 זימונים, צריך להספיק לקבל מנילה. הרבה מאוד אנשים עושים טעויות במהלך כל המיונים לצבא, מזלזלים ודופקים רק לעצמם. בשביל זה אנחנו פה :)

אם הם לא היו

מספיק אחראים בצו ראשון ודפקו לעצמם ת'ראש בקיר למה שיהיו אחראים לאחרים פתאום אחרי 4 חודשים?

Kick SsS

New member
זה בדיוק הקטע

זה לא הבנה פתאומית שצונחת עליהם, זה תהליך (ולדעתי) סוג של התבגרות. ימי הכנה לצבא (בביצפר שלי- רק בכיתה י"ב, י"א מוקדשת לשואה ולפולין), גדנעות למיניהן (אצלנו הגדנ"ע בסוף כיתה י"א)- כולם גם הם משפיעים במידה בלתי מבוטלת. אמנם מהמקרים הקיצוניים שאני מכירה, של בנות עם קב"א על הפנים, יש לא מעט כאלו שזה "מגיע" להן- אבל גם יש לא מעט בנות שפשוט הקלו ראש בעניין ופשוט לא התייחסו לזה ברצינות בגלל שזה נראה נורא רחוק ולא רלוונטי באותו רגע..וזה חבל..

חבל שלא חשבו על זה לפני..

אצלי בישיבה אין לא גדנעות ולא ימי הכנה לצבא ואין לנו איזה חייל שבא להסביר על צה"ל וכלום. ועדיין הרוב המוחלט של המחזור שלי עם קב"א מעל 52 יש המון שעברו ימי סיירות, חלקם גם גיבוש שייטת.. לא חסר אנשים שהלכו למודיעין.. למה? בישיבה שלי החבר'ה יותר בוגרים משאר הארץ? הם התבגרו לפני כולם? שטויות.. לרוב- מי שעשה שטויות בצו ראשון היה עושה אותם גם אם הם היו עוד חצי שנה.. אוי של בנאדם לא משתנה בשנייה.

זה מה שצריכים לעשות

להשאיר את הצו הראשון רגיל כמו עכשיו. מי שהצליח לגייס אותו לדברים טובים בלה בלה בלה ומי שלא ואז בכיתה י"ב חוטף כאפה כשהוא רואה את התפקידים שמציעים לו שיתנו לו את האפשרות לגשת למבחנים שוב, לשפר את הפסיכוטכני שלו, לדחות גיוס, ולהתמיין לתפקידים טובים יותר.

למעלה