שאלה

dudmel

New member
שאלה

אני לומד עכשיו למבחן בחדו"א ופותר מבחנים משנים קודמות. שמתי לב שהמבחנים משנים קודמות של המרצה שלי קלים בהרבה ממבחנים של מרצים אחרים. לדעתכם, זה משהו שאפשר לסמוך עליו? כאילו שהרמה של המבחנים של אותו מרצה דומה מדי שנה?

לדעתי, אתה צריך לדעת להתמודד

עם רמת המבחנים של המרצה שלך. אתה נבחן במבחן שהוא מחבר, לא?

dudmel

New member
ברור

בנוסף לכך, לעניות דעתי, המבחנים שלו באמת מתאימים לרמה שלמדנו במהלך הסמסטר. אבל השאלה שלי היא שהם בטח אוהבים להפתיע לפעמים, לא?

Lir האחת

New member
אהממ

מניסיון שלי בהחלט. לכן גם מי שהיה עובר על כל הבחינות היה מגיע גם יותר מוכן. לפי דעתי אתה יכול גם לשאול את המרצה, [באימייל אפילו] האם הבחינה השנה תהיה באותה רמה ומתכונת כמו בשנים שעברות. נראה לי די לגיטימי :)

dudmel

New member
הוא הסביר את המתכונת של הבחינה

אינספור פעמים. מהבחינה הזו אני רגוע. גם לגבי הרמה שאני מאמין שתהיה הוגנת. זה פשוט המרצה הכי מעולה שנתקלתי בו - גם כמרצה וגם כבן אדם. רק שמדי פעם הרוגע ששורה עליי בקשר לחומר הזה גורם לי לחשוב שאולי אני בעצם שאנן... נגיד באלגברה לא היה לי שמץ של מושג לגבי רמת המבחן, אז הכנתי את עצמי להכי גרוע. אז נורא חששתי ונלחצתי לפני המבחן, אבל זה השתלם במבחן (אני מקווה...) אז אני מפחד שעכשיו זה יחזור לי כמו בומרנג לפרצוף בחדו"א... מה גם שממש הזנחתי את הלמידה למבחן הזה, ואם הוא יהיה מעט יותר קשה ממני שאני מצפה אני אקרוס... (וכבר עשיתי את הקורס הזה פעמיים בטכניון ונכשלתי בזמנו... ואומרים שפעם שלישית גלידה, לא? אז מה זה אומר בעצם?)

Lir האחת

New member
תראה,

אני אישית לא הייתי נוגעת בבחינות עד שהייתי מסיימת ללמוד את כ-ל החומר, להבין אותו טוב טוב ורק אז ניגשת לפתור בחינות. יש האומרים שכדאי מההתחלה לראות בחינות קודמות על מנת לדעת מה הרמה שאליה צריך להתכונן. אז אני אומרת, כבר ראית את הבחינות, אתה יודע מה היה עד עכשיו. אבל באמת אתה לא יכול להיות בטוח ב-100 אחוז שגם השנה זה יהיה כך. לכן, אני ממליצה לך באמת לא להיות שאנן, ללמוד טוב טוב, לדעת טוב את החומר ולהגיע הכי מוכן שיש. ועצם זה שאתה מעלה את ההודעה הזאת זה כבר אומר שאתה מודע לכך אחרים אולי כלל לא מעלים בדעתם את האפשרות שהבחינה תהיה ברמה גבוהה יותר. קשה באימונים, קל בקרב

dudmel

New member
אם זה היה כל כך פשוט אז לא הייתי

צריך להטריד אתכם
אני מסכים לגמרי לגבי השורה הראשונה בתגובה שלך, אבל שכחתי לציין שהבחינה ביום שני והתחלתי ללמוד אליה היום...
אז אין שום סיכוי לעבור שוב על כ-ל החומר וגם להספיק לפתור מבחנים.

Lir האחת

New member
....../images/Emo12.gif...

א. אתה ממש לא מטריד
ב. הפרט החשוב ששכחת לציין קודם, משנה מאוד את התגובה הקודמת שלי.
כשיש מעט מאוד זמן ללמוד לקראת בחינה, כן מומלץ יותר לעבור על הבחינות, לראות את סוג השאלות ואת הרמה [פלוס מינוס] כיוון שזה עשוי מאוד לתת הכוונה ולסייע לך במה חשוב להתמקד. מה גם שזה די תירגול טוב. אומנם זו לא הדרך הבטוחה יותר, אבל בהתראה כה קצרה זו הדרך הכי יעילה. והיו בחינות שלמדתי לקראתן יומיים והצלחתי בהן! תלמד "ברעל"

dudmel

New member
יפה

ופה אנחנו חוזרים לשאלה המקורית. במבחנים של מרצים אחרים אני נתקל בלא מעט שאלות שאין לי מושג איך לגשת אליהן. במבחנים של המרצה שלי כמעט ואין כאלה שאלות. אז להתחיל בכל זאת להתעמק במה שאני לא מבין בכלל או שעדיף כבר למקצע את עצמי על המבחנים שלו? ולא ענית למה מתכוונים כשאומרים פעם שלישית גלידה...

Lir האחת

New member
הממ

כמה זמן אתה מעריך ייקח לך לעבור על כ-ל הבחינות? [פעם שלישית גלידה זה אומר, שעוד שתי תגובות שלי אליך בשרשור הזה, אתה תהיה חייב לי גלידה. אני אלך על סורבה מנגו של האגן דאז
]

dudmel

New member
../images/Emo93.gifאיזה #%$ שכחתי לגמרי שהיה

הבוקר תרגול חזרה למבחן...

RichardSmith

New member
אצלנו...

הם כותבים ביחד את הבחינה, עקרונית. באינפי למשל רק אחד כתב אותה... הולך להיות גהנום כנראה.

למעלה