שאלה

מיכאל791

New member
שאלה

אני מחפש את המשפחה של סבי , הוא במקור מויולן ועבר ללודג' שנת הלידה כמדומני ב1918 הוא שינה את שם משפחתו לליטמנוביץ אך לא ידוע מה היה שמו הקודם ,לפי מה שאני יודע הוא קרא את שמו ע"ש דוד שלו. שמו הפרטי היה מיכאל שם אביו היה אליהו משה ואימו רוזה היה בן יחיד ,ניסיתי למצוא במאגר פולין אך אני לא מצליח אם מישהו יודע ויכול לעזור

חייקין

New member
ויולן (פילהנה)

מוזכרת לראשונה כעיר במסמך משנת 1458. ההסטוריה של יהודי העיר עד תחילת המאה העשרים מתוארת בספרי. לצערי הרב לא מצאתי כל דרך למציאת מסמכים אודות בני העיר כיון שהארכיב הושמד במלחמה. אך יתכן שעוד ימצא משהו. בינתיים יש לדלות מפה ומשם...

shara1

New member
וילון, כל משפחתו של אבי נולדה

בעיירה וילון. יש לי את ספר העיירה בבית וברגע זה אני ארשום לך את כל בני המשפחה שלך כפי שנרשמו ברשימת הנרצחים ע"י הנאצים, + אחד שנפטר בארץ ,אגב יש להם אתר מצויין כאן ויש להם פרלמנט נהדר שיושב בבית קפה מסויים בת"א כל יום שישי, יושב ראש הארגון הוא בן דודו של אבי שמו משה הירשברג, אולי הוא יוכל לעזור לך, אני אנסה מחר לחפש בספר של העיירה . הנה הרשימה של נרצחי הנאצים: ליטמנוביץ איטשע, אשתו וילדיו ליטמנוביץ אברהם ואשתו ליטמנוביץ חיים ליטמנוביץ שרה ליטמנוביץ דניאל ליטמנוביץ יוסף ליטמנוביץ לאה כאן בארץ נפטר ליטמנוביץ ברוך ואת הפרטים אתה יכול לברר בחברת קדישא הם עוזרים מאוד צור קשר במסר ישנן גם תמונות של ליטמנוביץ אתה מוזמן לבוא לעיין בספר . שרה

מיכאל791

New member
אני מעדכן

נודע לי מידע כי שמו המקורי של אבא של סבי היה ברסלר , תודה על המידע אני אבדוק זאת

bilen

New member
האם אתה מכיר משפחות ליטמנוביץ

באזור השרון ?

מיכאל791

New member
אני יודע שיש

יש משפחות מאזור השרון שנקראים ליטמנוביץ' אבל אני לא יודע אם יש להם קשר....

talia olav

New member
אנא פרט מעט יותר -

מתי בערך עברה המשפחה ללודז'? האם הוא עבר כילד עם הוריו? האם הוריו שינו אף הם את שמם? מתי הוריו נפטרו והיכן? האם מישהו מהמשפחה היה בלודז' בזמן המלחמה? האם הסבא התחתן בלודז'? וכמובן - מהו בדיוק המידע בו אתה מעוניין - האם אתה מחפש מידע על סבך והוריו, או מנסה לאתר בני משפחה של הורי מיכאל?

talia olav

New member
ועוד שאלה:

האם הוא חי אצל הדוד ולכן שינה את שמו לשם הדוד- ואם כן - איך קראו לדוד או מה ידוע עליו?

סבתי היא ליטמנוביץ צביה-פייגה

והיא מהעיר לודז' ( ובעצם אמה של אימי),ילידת 1883 דני

מיכאל791

New member
אני לא יודע את כל הפרטים

לפי מה שידוע לי קראו לו יחיאל מיכאל (או יחיאל מיכל) לאביו קראו אליהו משה , הוא התייתם בגיל צעיר ושינה את שמו ע"ש דוד שלו אני רוצה למצוא מידע על הוריו , לפי מה שידוע לי השם הקודם שלו היה ברסלר (לא בטוח) ...תיקון טעות שנת לידה היא 1911

talia olav

New member
ליטמנוביץ - ברסלר

הכלל היסודי במחקר שורשים הוא שמתחילים בנקודת מוצא שלגביה ידועים הפרטים (נניח, במקרה שלך, תעודת נישואין של הסבא) - ומשם מתקדמים צעד אחרי צעד אל הלא ידוע. האם פנינה שהפקידה את דף העד לזכר רייזל ליטמנוביץ שנישאה לברסלר (בעלה הראשון) - היא אמך או דודתך? ואם כן, נראה שרייזל נספתה בשואה ולא קודם לכן (אם דף העד נכון כמובן). האם ראית / אתה מכיר את המידע ביתר דפי העד שהופקדו על-ידי אותה אשה? אם כך - האם הנעלם הוא האב ברסלר? שוב, נשמח לעזור, אך לשם כך יש צורך במלוא המידע...

מיכאל791

New member
תשובה

פנינה היא באמת אחות של אבי אבל אין לנו קשר איתה , ואין לי את תעודת הנישואין של יחיאל מיכאל,ואני לא מכיר את דפי המידע , עכשיו אפשר לשאול עוד שאלות : 1. מתי נפטר אותו ברסלר? האם היתה לו משפחה 2. האם רייזל התחתנה עם ליטמנוביץ' ? כי לפי מה שידוע סבי סיפר בזמנו כי ליטמנוביץ היה הדוד? אם אכן התחתנה מחדש האם נולדו ילדים נוספים? 3. איך יש לי גישה לדפי מידע אלו של העדות? 4. ברסלר שמו הפרטי הינו אליהו משה? 5. מהי המשפחה של רייזל ? לפני שהתחתנה עם אליהו משה? מי זאת המשפחה שלה?

talia olav

New member
עוד לגבי ליטמנוביץ - ברסלר

ראשית, מחקר שורשים זו הזדמנות מצוינת לרענן קשרים שנותקו. מבלי להכיר כמובן את המקרה הפרטי שלך, נראה שהדודה יודעת לא מעט, ותוכל להשיב על השאלות שהצגת. כדאי לך לחשוב על האפשרות ליצור אתה קשר. בכל מקרה, אל דפי העד שהיא הפקידה מגיעים דרך אתר יד ושם, כאן. כמובן, כדאי לך לחפש דפי-עד נוספים שהופקדו עבור המשפחה. לגבי האפשרות להשיג את המידע בדרכים אחרות: חשוב שתפרוש לפנינו את כל פרטי היריעה, כי כך נוכל להציע לך דרכים לאיתור המידע. למשל, אם יחיאל מיכל נולד ב-1911, לא מן הנמנע שהוא התחתן בלודז' לפני המלחמה. אם כך, תוכל לכתוב לארכיון בלודז' ולבקש את תעודת הנישואין. בתעודה יופיעו בדרך כלל פרטים מלאים על הוריו, על מקום לידתו המדוייק וכיו"ב. אך לשם כך יש לאסוף קודם את מירב המידע: עם מי הוא התחתן, מתי בערך זה היה, האם גם הכלה היתה מלודז' וכו'. אשמח כמובן לתת לך את כתובת הארכיון המתאים בבוא העת. לחלופין, בדף העד שהפקידה פנינה יש רמז לכך שרייזל נישאה פעם שניה. שוב, חשוב לדעת היכן זה היה, ואת שם הבעל. תעודת הנישואין שלה עשויה אף היא להכיל מידע על הבעל הקודם (לא בהכרח אמנם). או: היכן בערך ומתי היא נישאה לברסלר? בני כמה הם היו בערך כשנולד מיכאל, וכו'. בכל מקרה, אנא רכז את כל המידע הזמין, ושוב אלינו!

מיכאל791

New member
תודה על המידע

לפי מה שבררתי , יחיאל מיכאל עזב את ויילון עוד לפני המלחמה והתחתן לפני המלחמה, זאת אומרת שכנראה אליהו משה ברסלר ורייזל נשארו בויילון , ואז נפטר ברסלר ורייזל התחתנה מחדש עם ליטמנוביץ .

למעלה