שאלה...

Blackpanter1י

New member
שאלה...

אומרים שכל הנשמות שיש היום זה בעצם רסיסים מנשמת האדם הראשון...ובסופו של דבר זה יהיה שוב כך (זאת אומרת שזה יחזור למצב שכל הנשמות יתאחדו, או משהו כזה) אז מה שאני שואל בעצם, זה אם אנחנו היינו בעצם חלק מנשמת אדם הראשון אז איך יכולנו להרגיש שאנחנו זה אנחנו, זאת אומרת את עצמיותנו?

לא הבנתי את השאלה אבל

הבעש"ט הקדוש אמר שבדורות האלה הכל מעורבב ובכל אחד יש ניצוצות מכל ה-ד' עולמות [אבי"ע] ולכן יש בילבולים והתיקון קשה כי כל אחד מעורבב בו הרבה ניצוצות ואלה דברים גבוהים שאין ידי ממש בהם אבל כך קראתי שבעל טהרת הקודש מביא בשמו.

Blackpanter1י

New member
לא הצלחתי להסביר טוב...

אולי מחר אני אנסה לסביר יותר טוב...בלי נדר.

אופירA

New member
מנהל
ברמת הרעיון -

היות שנשמת אדם הראשון לא קיימה את תיקון העולם בצורה המקורית, הצטרכה להתחלק למשהו כמו 600,000 חלקים נפרדים (משהו כזה, לא למדתי קבלה, אני לא יודעת איך זה בדיוק). כל חלק נשמה יש לו תפקיד חלקי בתיקון האחד השלם. ממילא, כל נשמה היא יחידה בעלת תפקיד, ולכן בעלת עצמיות נפרדת. המשמעות של "כל הנשמות יתאחדו" היא שכל התפקידים יצטרפו לתיקון השלם של העולם. וממילא, כל בעלי התפקידים יהיו יחידה אחת של שלמות. זה ממחיש לך למה גם כרגע, כשהנשמות הן מאד נפרדות ומאד עצמיות, עדיין יהודי צריך לזכור את המהות היסודית שלו, ולדעת שהוא וכל יהודי אחר הם עם אחד, מהות אחת. ולכן יש ערבות הדדית, וכל יהודי אחראי בשביל כל יהודי אחר, משל היו כולם איברים של גוף אחד. אז במשל האיברים של גוף אחד - היד אמנם אינה רגל, והעין אינה לבלב, וכל אחד מהם מתפקד בנפרד ואינו "תלוי" בתפקודו של השני, ובכל זאת כולם יחידה אחת וכולם תלויים זה בזה בהיותם חלקים של יחידה אחת.

Blackpanter1י

New member
יש לי עוד שאלה בקשר לזיווג משמים...

פלוני שלא שומר תורה ומצוות מין הסתם יתחתן את פלונית שגם לא שומר תורה ומצוות, אבל אם אותו פלוני היה חוזר בתשובה לפני זה, אז מין הסתם שהוא לא היה מתחתן עם אותה פלונית הראשונה שלא שומרת מצוות, אלא עם פלונית שכן שומרת מצוות...אז באיזה מקרה זה זיווג משמים?

אופירA

New member
מנהל
חשבונות שמים הם מעל לזמן

ולכן אין לנו מה להתעסק בהם ולנסות להבין אותם. אנו חושבים בהיגיון שכפוף לחוקי הזמן. כאשר נקבע בשמיים זיווגו של אדם ("40 יום לפני יצירת הוולד יוצאת בת קול ומכריזה בן פלוני לבת פלונית"), הדברים נקבעים במצב שהוא מעל לבחירה החופשית. בחירותיה של הנשמה העתידה לרדת לעולם ידועות בשמיים מראש, וכן התיקון שהיא צריכה לתקן ידוע מראש, ועל פי זה ייקבע בן הזוג של אותה נשמה. גם קורותיה של אותה נשמה בכל יום ויום מ-120 שנות חיותה על פני האדמה ידועים ומחושבים בשמיים מראש, ולכן אין שום בעיה להכין לה את זיווגה מראש. רק על פני הקרקע, בראשנו הכפוף לחוקי היגיון וזמן, אנו רואים מציאות שבה לבחור היתה חברה חילונית ש"ברור לכולם שהוא יתחתן איתה", ואז הוא חזר בתשובה, עזב את חברתו החילונית, והתחתן עם איזו דוסית משידוך אלמוני. אגב, גם זיווג שני הוא משמיים. אבל זיווג שני זה עוד סיפור שבו אני בכלל לא מתמצאת, ולדעתי אין לנו מה לנסות להבין אותו.

למעלה