שאלה

שאלה

אמי סובלת מזה שנים במחלת אפילפסיה והיא נופלת בתדירות של פעם בשלושה שבועות היא מטופלת תרופתית. האם בשלב כלשהו יש תרופה שזה מסתיים המחלה סופית???! מה אני צריך לעשות שזה קורה ?! לשפוך עליה מים?! מה לעשות בדיוק? מבן שדואג לאמו.

moti321972

New member
אולי ..

תיכנסי לגוגל... תקראי כמה מאמרים.. אף אחד לא יוכל לומר לך היות ולא נתת פרטים כמו : סוג האפילפסיה..וכו' באינטרנט יש הכללללללללללללללללל בהצלחה ובריאות לאמא

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אם היא מטופלת והתרופה לא משפיעה צריך ללכת לנוירולוג ולבקש להחליף. יש סיכוי שתרופה אחרת או שילוב של תרופות כן יעזרו. עם זאת יש כ- 30% של חולים שהתרופות לא משפיעות עליהם. כמובן שצריכים לנסות ועובר זמן עד שמגיעים למסקנה כזאת. בזמן התקף לא צריך לעשות שום דבר מלבד אולי להשכיב על הצד. תקרא את ההוראות באתר אי"ל http://tinyurl.com/2ujqm5 לא לשפוך מים. זאת לא התעלפות רגילה כי אם התקף אפילפטי ושפיכת מים לא תעיר אותה.

שלום שרית

האמת שלא ברורות השאלות שלך. האם המחלה מיסתימת ? ניראה במצב של אימך האפילפסיה לא תחלוף, אבל יכול להיות שהיא לא מטופלת מספיק טוב, יכול להיות שהיא לא מטופלת אצל מומחה, יכול להיות שאפשר להחליף תרופות. מה לעשות בהתקף? כלום, להרחיק חפצים שיכולים לפגוע, ולהמתין. הסבר מפורט תמצאי באתר של אי"ל , הפניה יש במסך משמאל.

תגובה..

היי, את ההודעה הקודמת כתב אחי הקטן בשבם משתמש שלי.. ובכן כמו שצויין אימי חולת אפילפסיה, מטופלת תרופתית. עם זאת יש לה דלקת בקרום המוח. ההתקפים שלה הם אחת לשלושה שבועות עד חודש ימים. וכן עדה כה בעת התקף לא ידענו בדיוק איך לנהוג, כמו שאחי ציין האם להרטיבה במעט מים או להשקותה... קבענו לה תור בקרוב לנוירולוג כדי לבחון האם יש צורך נטילה של עוד תרופות. תודה על התגובות ועל הלינק שצורף. ועוד שאלה- האם יש אפשרות שנטילת תרופות ימנעו את ההתקפים לגמרי.. אשמח לשמוע תגובות לכך גם מניסיונכם. ואין לי שוםפירוט לגבי סוג האליפסיה וכד'- איך אפשר לדעת את זה???

למעלה