שאלה

שאלה

אישתי ובני הם בעלי אזרחות גרמנית ,במידה ואנו רוצים להגר לגרמניה ,עם מי עלינו ליצור קשר ראשוני ,האם אנו מקבלים סל קליטה כולל דירה בשכירות עח הגרמנים ,האם אני זכאי לתנאים רפואיים וכו ,האם אנו מאבדים את זכויותינו לביטוח לאומי וקופת חולים בישראל ?ברצוני לציין כי כל השנים אנו משלמים ביטוח לאומי וקופת חולים בישראל ,כיצד שומרים על הזכויות .?האם הגרמנים חוקרים כלכלית את מצבנו מבחינת אם יש לנו דירה .או למשל פנסיה עתידית ובהתאם לכך קובעים את קליטתינו ?אשמח לקבל תשובה מוסמכת בעניין ותודה מראש .

Nobilis

New member
תשובה

בתמצית - מבחינה בירוקרטית אתם מגיעים לגרמניה (אינך צריך אשרה מוקדמת), ולאחר שתתיישבו פנה למשרד הזרים במקום מגוריך על מנת לקבל אשרת תושב (המאפשרת לך גם לעבוד). גרמניה איננה מדינת הגירה. לא תקבלו דירה או סל קליטה על חשבון המדינה. הזכות העיקרית היא (וגם זאת - עבורך בלבד) אולפן גרמנית במחיר מוזל. אם אשתך תיפנה לשירותי הרווחה תוכלו לקבל (אולי) סיוע בשכר דירה, דמי אבטלה, וכו', אבל תצטרכו להוכיח מצב כלכלי שמצדיק את זה, ולחכות יפה בתור. אם נשווה את זה לארץ - לא כל מי שגר בארץ זכאי לדיור מוזל של עמידר. שים לב, זאת לא זכות שמגיע לאזרח חוזר, אלא פניה לשירותי הסעד עם כל הנלווה לכך (יכולים לבקש ממנה לעבוד בעבודות יזומות, לחקור את מצבכם הכלכלי, להחליט שלא מוכנים לממן לכם דירה במקום שנראה לכם, אלא רק בשיכון "שיקומי", וכו'). לגבי ישראל - אם תמשיכו לשלם לביטוח לאומי ולקופ"ח בזמן שהותכם בגרמניה, תהיו זכאים בעיקרון להמשך טיפול בישראל. לישראל יש גם אמנה של הכרה בביטוח לאומי עם גרמניה, כך שיתכן ותהיו זכאים גם אם תשלמו בגרמניה בלבד. שים לב, יחד עם זאת, שלאחר מספר שנים בחו"ל (בין שנתיים לחמש, תלוי במצב הספציפי) ישראל אינה מכירה בך עוד כתושב. בשלב הזה תקבל בחזרה את דמי הביטוח הלאומי ששילמת בשנותיך בחו"ל, ולא תהיה זכאי עוד לטיפול רפואי בישראל כל זמן שלא חזרת לגור בה, ושילמת את חובך לביטול לאומי (מה שמכונה - הקנס) או חיכית תקופת המתנה בת מספר חודשים (על פי רוב). עד כאן, בתמצית.

שאלה

נניח שאני יוצא לפנסיה ,וכל חיי שילמתי ביטוח לאומי ,נניח 35 שנה ,האם בעתיד בהגיע זמני לא אקבל ביטוח לאומי ?נניח כמו אחד שמגיע לגיל 67 ?גם אם אני בחול ?

עוד שאלה

למה כוונתך שאקבל בחזרה את דמי הביטוח הלאומי ?ועוד שאלה באם אני נניח נוסע לגרמניה עם המשפחה כמובן ,ואני כבר מקבל פנסיה ממקום עבודתי ,ובתלוש המשכורת שלי כמובן שממשיכים לשלם לי את הביטוחים ,האם גם אז אני סובל ממה שכתבת לי ?

Nobilis

New member
תשובה

הכוונה היא שיחזירו לך את מה ששילמת על ביטוח לאומי בתקופה שהיית בחו"ל, וישללו לך את התשובות רטרו-אקטיבית (לא שזה אמור לשנות לך במיוחד). לגבי שאלת ההמשך - נשמע מורכב. הייתי ממליץ להתייעץ עם רואה חשבון, או פשוט לשאול בביטוח לאומי.

Nobilis

New member
למיטב זכרוני

(ואני לא סגור על זה במאה אחוז, אבל...) מדינת ישראל לא משלמת ביטוח לאומי/קבצת זיקנה למי שאינו תושב ישראל.

עוד שאלה במידה ואנחנו רוצים לגור

בגרמניה ללא הגירה מה אז ?הכוונה לביטוחים שמירת זכויות ,וכן כמה זמן אפשר לגור שם וגם לשמור על הזכויות בארץ בהנחה שאני מקבל מהארץ פנסיה ,ומשלם ביטוחים ?

למעלה