שאלה!!!!

שאלה!!!!

בגלל שראיתי את ההודעות על החרמון(גם את התמונה המדהימה) אז אני שואל : מישהו יודע מה קורה/קרה במג´דל שמס נווה אטי"ב והכי חשוב הר מירון

ליפתח תשובה על השלג שירד היום

בנווה אטיב ירד סליט במג´דל שמס ירד שלג נטו בהר כנען שבצפת ירד סליט(גובה 930 מטר) בהר מירון, שסמוך להר כנען סביר להניח שירד שלג מפאת הגובה שלו 1208 מטר.

סליט זה

גשם מעורב בשלג-Sleet: כאשר יורדים גשמים בהרים מעל 800 מטר,מעננים מפותחים כאשר ברום-500 מיליבר הטמפרטורה נמוכה ממינוס 27 הגשמים "מתחילים" את מסעם כפתיתי שלג. בכול מקום שטמפרטורת בקרקע היא אפס מעלות ומטה ירד שלג ואף יצטבר על הקרקע בטמפרטורות של 0.5-2.5 מעלות צלזיוס יורד גשם מעורב בשלג. ככול שהטמפרטורה נמוכה יותר יהיו יותר פתיתי שלג באוויר בפחות טיפות גשם. מעל 3.0 מעלות צלזיוס יורד גשם בלבד . תגיד תודה לבועז ותמיר

refael22

Member
ממש לא מדוייק !!

זה לא שלג מעורב בגשם!! זה טיפות מים שקפאו באווירה והן נבדלות מברד בצורתן שהיא צורת קונוס מושלם עם תחתית קמורה. מנסיון, בחרמון התופעה הזאת היא נפוצה מאד. גם בעוסופייה בכרמל ירדה לפני חודשיים כמות גדולה של סליט והרבה אנשים שנתקלו בתופעה זו חשבו שזה שלג.

beitar

New member
אני חושב שיתחיל כאן תיכף ויכוח בין

המשתתפים. אני מצאתי את עצמי לא מעט בשנה האחרונה.... ולפחות חברי הפורום מתייחסים לסליט כגשם מעורב עם גשם...... לי אישית אין דיעה כזאת או אחרת... אני משתדל ללמוד לאט לאט את הנושא, בעיקר דרך הפורום המדהים הזה.

beitar

New member
למרבה הפלא מבחינתי, אתה כנראה

צודק.... ככה לפחות אני מבין מהלינק הבא (תודה לגוגל). אולי עד היום לא הבנתי נכון את הנאמר כאן.... וזה כבר ממש בילבל אותי... כי ראיתי כאן הסבר על "גשם קפוא" (פרוזינג ריין) שהוא ממש תואם את מה שנאמר בלינק ... אוףףף

למעלה