יש לי מקינואה ועדשים
מבחר קציצות קינואה –חדש חדש ומומלץ. מקור:פירגה הכנתי כמה סוגי קציצות קינואה----חדשות מהיום---- שכבשו אותי בסערה. אהבתי את תוספת הטונה והירקות. חומרים: כוס קינואה שטופה היטב 4\3 כוס עדשים כתומות (לא מושרה) כף גדושה טחינה גולמית 2 ביצים צרור גדול של בצל ירוק קצוץ 2\1 כוס עלי סלרי טריים קצוצים (או כוסברה) 2\1 כוס קמח מלא 4\1 כפית סוכר חום מלח פלפל שחור לשים לפי הטעם. (אני טעמתי את התערובת והוספתי בהתאם.... רוטב להגשה: ביו יוגרט כבשים או אחר מתובל בעירית,שום,ומלח הכנת הקציצות: את הקינואה יש לשטוף היטב ולסנן. לקחת סיר גדול בקוטר 14X20 למלא 4\3 מגובהו מים מהברז להכניס את הקינואה הנקייה ואת העדשים . להרתיח ולבשל 30 דקות. יש להוריד את הקצף שמצטבר מעל לסיר. נשאר המון מים. לסנן. להשאיר במסננת כ-10 דקות לניקוז נוזלים. לשים בקערה את הקינואה,העדשים ולהוסיף את יתר החומרים. ללוש הכל ביחד. לחלק את התערובת ל-2. לחלק אחד להוסיף קופסה או שתיים של טונה סחוטה. לחמם מחבת גדולה במעט שמן כ-3-4 כפות . ליצור קציצות בינוניות ולהניח במחבת. לטגן מ-2 הצדדים שיהיה "שזוף" לעין. להוריד את הקציצות המוכנות על ניר סופג. יש להוסיף במהלך הטיגון כל פעם כפית שמן. לא ניסיתי לאפות,אבל המרקם נראה מאד חיובי גם לאפיה.מי שרוצה יכול לנסות חלק באפיה. "טיפ" לטיגון: יש להכין קערה עם מים מהברז ולהכין את הקציצות עם ידיים רטובות קלות. קציצות קינואה תפוח אדמה ועדשים-אפוי או מטוגן מקור:פירגה 1 כוס קינואה שטופה היטב ומסוננות 4\3 כוס עדשים כתומים תפוח אדמה מקולף, מבושל ומעוך גס צרור בצל ירוק קצוץ 2 ביצים 2 פרוסות לחם קל מושרות,סחוטות ומגוררות גס 2\1 כוס קמח מלא מלח ופלפל 5 כפות שמן קנולה לבשל את העדשים והקינואה ביחד בסיר גדול מלא מים רותחים.לבדוק אחרי 30 דקות שהם רכים, ולסנן את עודף המים. לשים בקערה את כל המצרכים וללוש. לרפד תבנית בניר אפיה לא משומן. להניח קציצות עגולות וגדולות ללא מרווחים. ליצור את הקציצות בידיים רטובות קלות. לטגן במעט שמן לצבע שזוף מ-2 הצדדים. בבקשה תהנו.