שאלה!!!!

שאלה!!!!

בס"ד היום זה ט"ו בשבט וצריך לברך עוד 40 דקות השבת נכנסת ואני חייב לדעת דחוף על מה לברך אני יודע שזה הולך לפי ככה: מזונות בורא פרי הגפן בורא פרי העץ בורא פרי האדמה ושהכול נהיה בדברו. את המזונות אני עושה לפני הקידוש ואז עושה קידוש ולא הולך לעשות נטילת ידיים ומברך את כל הברכות ורק אחרי שאני מסיים עם הכול נהיה בדברו אז אני הולך ליטול ידיים ואז הסדר הרגיל שאני מברך המוציא לחם מן הארץ. אבל השאלה היא על מה אני צריך לברך בברכות של: בורא פרי האדמה, הכול נהיה בדברו, ומזונות.
 
תשובה

על ירקות =בורא פרי אדמה [פלפל מלפון עגבניה בוטניםן,] על פרות =בורא פרי עץ[תפוח משמש שזיף וכו מזונות =על עוגותוןעוגיות שהכול =על ספגטי,שניצל ,דגים ,בשר, זה על קצה המזלג
 
סדר הברכות...."מגע-אש"

בס"ד מ=מוציא,מזונות ג=גפן ע=עץ א=אדמה ש=שהכל וזה למעשה דרך לזכור את הסדר הכון של הברכות.
 

אופירA

New member
מנהל
למה הברכות לפני נטילת הידיים?

היותר טוב הוא לעשות קידוש, נטילת ידיים והמוציא כרגיל. והברכות על פירות ט"ו בשבט (וכן סדר ט"ו בשבט עצמו למי שנוהג) - לאחר הסעודה (לפני או אחרי ברכת המזון, כפי המנהג והשיטה). יש עדות שנהגו לעשות ברכות לאחר הקידוש לפני נטילת הידיים והמוציא, כמו שכתבת. אבל אם אין מסורת משפחתית כזו, זה לא מה שנוהגים הרוב ולא מה שעדיף עפ"י ההלכה.
 
למעלה