שאלה

lol1000

New member
שאלה

זה לא בדיוק קשור לפורום אבל זה בפורום הכי קרוב שמצאתי התחלתי לאסוף סכינים וחרבות על כמה מהחרבות מתחילה להיות חלודה ויש לי אחת מאוד חלודה (קיבלתי אותה ככה) איך אני מטפל בהן ומישהוא יודע איפו אפשר לקנות אבן להשחזה? תודה מראש

טיפול בסכין וחרב

שלום, קודם כל לגבי אבן השחזה: אם הסכינים והחרבות שלך יקרות וטובות, השחזה יכולה להרוס, צריך לדעת להשחיז על אבן, ומעטים יודעים לעשות את העבודה טוב, רוב הסיכויים שתעשה נזק ללהבים עם כזו השחזה. עדיף שלא תקנה אבן ותעשה לבד. רק פניה למשחיז מקצועי. לגבי טיפול ביתי לחרבות ולסכינים: תקנה משחת מטאל-פוליש, יש כמה סוגים בשוק, וסמרטוט, ותנקה אותן, המשחה עם מרקם קצת מחוספס. אם הן מאד חלודות, אפשר גם עם נייר זכוכית מאד מאד עדין. אחרי הניקוי עלייך לשמן את הסכינים, מפני שהשמן הוא ששומר בפני החלודה. עלייך לקנות שמן רובים,כל שמן רובים (אם כי לא WD40,שנחשב לשמן רובים אך הוא לא משמן טוב וחומצי). בהצלחה

../images/Emo45.gif

WD 40 כלל אינו שמן אלא מפרק חלודה. שמן נשק משובח הוא BREAK FREE אבל אני ממליץ גם על שמן מכונות תפירה ואף שמן פראפין. מצתרף להמלצה של נעה לא לנסות להשחיז לבד ואף לא הייתי נותן סתם כך לכל משחיז מקצועי. עליך לוודא כי המשחיז מתחייב שלא להגדיל את הפאזה (זוית ההשחזה) של החורפה (החלק החותך של הלהב) עמ' שלא לפגום בו (אם אכן הלהבים שלך טובים). שתי הערות אגב: 1. כילים עתיקים ובעלי ערך - לרוב ל א מומלץ לתת להשחזה, בכלל. 2. אם תרצה לרכוש כלי להב עתיקים ו/או מאיכות גבוהה, תוכל תמיד לפנות אל גיא רפאלי 052-2202808

למעלה