שאלה

אבישיaa

New member
שאלה

למשווקים ולמפרסמים שלום רציתי להתיעץ איתכם. אני מטפל ברפואה סינית. אחד הכלים העומדים בפני הרפואה הסינית הוא דיקור סיני שהוא טוב לבעיות רבות אך עם יתרון ברור לבעיות אורטופדיות והוא גם בעל מודעות מסוימת בציבור בהקשר של בעיות אורטופדיות. אני עובד במסגרת בית חולים במחלקה האורטופדית ובפרט במרפאת הברכים בה אני מטפל בעיקר בשחיקת סחוסים של הברך שהיא מחלה מאוד נפוצה בגילאי החמישים שישים ומעלה ,בעיקר כאלה עם עודף משקל. בנוסף יש לי מרפאה פרטית שלא ממוקמת בקרבת בית החולים ואני מנסה לעורר את תשומת ליבו של קהל היעד שלי שהוא כאמור בני חמישים שישים לבוא למרפאתי הפרטית אבל אינני תמיד יודע כיצד. הכנתי עלון מיוחד לשחיקת סחוסים בברך אותו שמתי במספר מרפאות אבל אני מחפש עוד דרכים.... אשמח לעצות אבישי

cookimonster

New member
אז ככה

קודם כל אתה צריך להגדיר לעצמך את קהל היעד, הגיל לא מספיק כי לא כל בן 60 הולך למרפאה פרטית אז כבר יש לנו בני 50 ומעלה ממעמד סוציו אקונומי גבוה יחסית, עכשיו בוא נבדוק איפה אלה מסתובבים....ואיך אתה יכול להגיע אליהם, האם הם גולשים באינטרנט? יושבים בבתי קפה? קנטרי קלאב? קצת מחקר מעמיק בנושא איפה הם, אחכ בנושא איזה שפה תדבר אליהם, זה בתור התחלה, זו רק דעתי הלא מקצועית אבל אני אשמח לעזור... : )

אבישיaa

New member
בהמשך

היי ניסיתי פרסום חוצות ופרסום בעיתונים אבל גיליתי שהדבר ההכי יעיל זה פשוט לגשת לאנשים ולתת להם את עלון שמדבר על הבעיה שלהם. לא עשיתי את זה עם אנשים מבוגרים אבל מכיוון שאני עובד עם ילדים, חילקתי פרוספקט מתאים להורים בגן הילדים והי תוצאות דיי יפות....... אני מחפש דרכים לעשות דבר דומה עם בני 60 אך ללא הצלחה מרובה עד עתה אשמח לעצה בברכה אבישי

enwhysea

New member
דרך אחת

שאני אישית שונא, אבל כנראה מאוד מאוד אפקטיבי... זה לפזר עלונים שלך באזורי המתנה לרופאים שקושרים לנושא בבית חולים. החברות של ה"פיליפיניות" עושים את זה המון, וגם חברות של מכשירי שמיעה. (יכול להיות שזה מה שעשית) לא לחלק אחד אחד,. פשוט לזרוק כמה באיזור המתנה על השולחן.. משעמם לאנשים שמחכים בתור והם יתנו לפחות מבט קשר. בהצלחה!

צימט

New member
אינטרנט.אינטרנט.אינטרנט

אינטרנט הוא הערוץ לחשיפה איכותית בתחום, אני מאוד נגד פליירים למוצר "רפואי" זה לא מועיל ולעיתים מאוד מזיק. מה גודל המרפאה ומה המשאבים שאתה מקצה לטובת החשיפה?

cookimonster

New member
אינטרנט, לא תמיד הפיתרון

השאלה כמה בני 60+ באמת גולשים באינטרנט, מאוד קל ישר להגיד אינטרנט אינטרנט ואם הוא היה פונה לקהל של צעירים הייתי נוטה להסכים איתך, אבל אינטרנט זה לא התשובה לכל שאלה, רק לחלק מהשאלות!

מה דעתך על יחסי ציבור בנדון....

יחסי ציבור זהו כלי יעיל וזול יחסית לפרסום והכי חשוב הוא כלי אמין. אשמח להיפגש עימך בנדון. אני עוסק יחסי הציבור גם בתחום הרפואי. בברכה איתן הרשקו ייעוץ אסטרטגי בתקשורת שיווקית mail:[email protected]

אבישיaa

New member
בהמשך

היי תודה על ההתיחסות. לשים עלונים במרפאות זה אכן רעיון טוב ואכן עשיתי את זה ויש לזה באמת אפקט מסוים. הקטע לגבי רפואה סינית זה שאנשים מכירים אבל לאו דווקא מאמינים, לכן ראיתי שבחלוקה אישית של העלון כשיש לאנשים אפשרות לשאול אותי שאלות בנושא יש אפקט הכי טוב. ניסתי לדוגמא פרסום חוצות עם הרבה פחות תוצאות. זו מרפאה קטנה, שלי בלבד, אפילו בלי בזכירה. אני מוכן להשקיע על שיווק עד 1500-2000 שקל בחודש באופן קבוע אבל שוב אמצעי הפרסום העיקרים כגון פרסום בעיתונים או פרסום חוצות שהם באמת עולים הרבה משיגים לניסיוני מעט בתחום. אשמח לתשובות מאירות בברכה אבישי

אבישיaa

New member
ועוד משהו

דבר ששכחתי, לפי מה שהבנתי מאנשים אחרים בתחום, האנטרנט עובד אבל זה לא להיט אבישי

cookimonster

New member
תנסה לבדוק לגביי כנסים בתחום

או כנסים שמיועדים לגיל הזה, כך יש לך זמן לפגוש אנשים אלה באופן אישי ולענות על שאלות, מעבר לזה נסה לבדוק איזה מגזינים פונים לקהל זה מניסיוני בתקציב שלך אתה יכול לפרסם במגזין כזה/לקחת חסות על מדור רפואה סינית וכו'

enwhysea

New member
לא רק שזה רעיון טוב

אפשר לקחת את זה עוד צעד ואפילו לתת הרצאות על רפואה סינית, אולי לשלב אם עוד שני אנשים בתחום ולעשות יום עיון בזה. גם לכתוב לאיזה עיתון (לא רק לקחת חסות) תור של שאלות ותושובת או ממש מאמרים קטנים זה יכול להיות מאוד אפקטיבי. להיות פעיל ולתפוס שם כ"בעל ידע" בתחום, לא חייב להיות סופרסטר, אבל שם שאולי יזכרו אנשים.

cookimonster

New member
מסכימה איתך!

בא לך לפתוח איזה עסק ביחד? אני אביא רעיונות אתה תיקח אותם קדימה : ) מה אתה אומר?

enwhysea

New member
חברה טובה שלי גם עבדה שם...

ככה אני יודע. אולי צריך להעביר את השיחה לפורום ביטוח?

למעלה