שאלה

שאלה

שלום לכם. אני מגיע אליכם מהפורום השכן - פיגור יש לי ילדה בת 4, בין שאר הבעיות שלה, היא סובלת גם מאפילפסיה. עד היום מטופלת בוולפורל וטופמקס שלא ממש עושים את העבודה. ב EEG האחרון הרופאה התחלחלה, אמרה שיש לה "סטטוס אפילפטוס" {מה זה אומר???} והמליצה לעשות שינוי תרופתי. התלבטות בין ואליום בהעמסה [מה זה בדיוק? יש למשהוא נסיון עם זה?} לבין פריזיום. כנראה הכיוון יהיה על פריזיום. אילו תופעות לוואי עלולות להתפתח מכך? יש למשהוא נסיון עם התרופה הזו?

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

סטאטוס אפילפטיקוס זה מצב בו יש התקפים אפילפטיים שאינם מפסיקים לאורך זמן. התקף בא מייד אחרי התקף במשל 20 דקות ומעלה. מצב כזה יכול להיות מסוכן ולכן נהוד לתת ואליום המרגיע את השרירים ועוצר את ההתקפים. פריזיום אני לא מכיר. יש פה בפורום אנשים הנוטלים פריזיום. אני מניח שמישהו מהם ייכנס ויענה.

הי

ואליום בהעמסה - בעבר סיפרו כאן בפורום , אני זוכר שמדובר באישפוז שבוא נותנים ואליום בכמות גבוה תחת בקרה ואחר כמה ימים מפסיקים, במטרה לזעזע את הגוף ולהעביר אותו לדרך בריאה יותר.

tropical888

New member
למלאכית הדממה שלום

אני נוטלת פירזיום יחד עם טגרטול. לפריזיום אין תופעות לוואי ואני מרגישה טוב ומאוזנת. הפריזיום עוזר להתקפים קטנים - מה שאנו מכנים "ניתוקים". והטגרטול זה להתקפים היותר רציניים - גראנד מאל (התעלפויות ופרכוסים). הפריזיום מגיע בקופסא של 20 כדורים שכל כדור הוא 10 מ"ג. אני נוטלת 1.5 כדורים ביום (1/2 בבוקר 1/2 בצהריים 1/2 בערב) תרגישו טוב ושבת שלום

תודה לכם

על ההתייחסויות השונות והקישורים למקורות מידע. כנראה נתחיל בפריזיום לאחר הפחתת הטיפול בטופמקס ואז נקווה לשיפור. נ.ב. אני האב ולא האם...

למעלה