שאלה

sshoshan

New member
שאלה

בני בן ה17 חזר הלילה מסיור בפולין. בסיור הזה נחשפים הילדים בצורה מסודרת ומובנית לזוועות השואה. הילד מופנם ומסוגר מטבעו,בדרך כלל בעל פוקר פייס כשמדובר בנושאים מהסוג הזה. האם עלי לפנות ולנסות לפתוח את הענין,או לחכות עד שזה ייצא ממנו?

גרא.

New member
כנראה שבנך זקוק לזמן כדי לעבד את

"החוויות" והתחושות הקשות שחווה בביקור..תני לו את כל הזמן שבעולם..נראה לי שכאשר לא יוכל יותר להתמודד לבד,ויהיה זקוק לאוזן קשבת,הוא ישתף אותך, ועוד איך..לכן,את חייבת להיות סבלנית,ולתת לו את הקצב.אחרת,הוא כילד, או יותר נכון לומר,כנער מופנם וסגור מטבעו,ימשיך להתמודד עם רגשותיו הוא בעצמו,כפי שהוא נוהג לעשות..והלחץ להוציא חוצה את רגשותיו,יסגור אותו עוד יותר בתוך הקונכיה שלו..וחבל.

sshoshan

New member
לגרא

אולי אני צריכה לנסות כאשר הוא יראה את התמונות או המפות משם,ככה לכוון?אני ממש פוחדת כי התמודדות עם דברים כאלה היא קשה והוא ילד שחי,יחסית בבועה מבחינת התרחשויות או דברים מאיימים.

lovelyhind

New member
חוויות

אני מאד מבינה אותך כי עמדתי בדיוק בפני אותה בעיה. ביתי הבכורה חזרה מפולין ובקושי דיברה תמונות לא הראתה ואפילו את הוידאו שהם צילמו החביאה בארון ולא רצתה שנראה. לאחר שנה וחצי בערך היינו במוזיאון השואה בוושינגטון, האמת בהתחלה היא לא רצתה להכנס אבל בסופו של דבר תוך כדי הליכה במוזיאון היא התחילה לדבר ולספר חלק מחוויות המסע לפולין. אני חושבת שלאחר זמן היא צליחה לעבד את החוויות ולשתף אותי. אני למדתי עם ילדי לחכות שיבואו אלי ולא ללחוץ. מקווה שעזרתי לך רונית

למעלה