שאלה

rikiz1

New member
שאלה

שלום לכולם יש לי ילד בן 4 PDD, גמול מחיתולים כבר שנה ( גם בלילה ). בתקופה האחרונה הוא לא מפסיק לפספס בלילה. מה עושים?? (הוא עושה פיפי לפני השינה ומנסים שלא ישתה לפני השינה).

rikiz1

New member
שכחתי לציין

שתהליך הגמילה עבר מהר (גם ביום וגם בלילה) וכמעט ללא בעיות

yonitbrk

New member
תבדקו האם לא עבר טראומה כלשהי

לאחרונה, אולי משהו מפחיד אותו באופן קיצוני. מה קורה עם הטמפ' בחדר? אולי קר לו? לעיתים פיפי בורח גם מקור. האם הוא נשאר מכוסה כל הלילה? אצלנו כדי למנוע פספוסים, נהגנו להרים לפני שהלכנו לישון, מתוך שינה ,לעשות שוב פיפי.

אולי דבר בסיסי כמו פיפי לפני השינה

או לא לשתות שעה לפני , גם הבן שלי מפספס לפעמים אם הוא לא עושה פיפי לפני השינה או שותה הרבה, וגם כשהוא לא קם בזמן בבוקר.

obh

New member
גם לנו זה קרה, עם אותם גילאים

לאחר חודשיים - שלושה קשים של הרטבה כל לילה, עבר מעצמו. עכשיו מרטיב פעם בשבועיים בממוצע, ולא יותר (הוא בן 5 וחצי). היה גם חודש שעשיתי מה שלא ממליצים - הקמתי אותו בלילה לפיפי יזום (נשברתי מלקום ומהכביסות), וזה עזר מאוד. אם זאת - לא שיטה מומלצת לרוב!

rikiz1

New member
אתמול קילחתי אותו

ישר אחרי הגן ולא לפני השינה, והוא לא הרטיב. אולי הגלל שהיה לו קר ( הוא לא אוהב להתכסות ). ננסה שוב היום. תחזיקו אצבעות!!

obh

New member
אל תשכחי שהוא קטן עדיין

גם ילד "רגיל" (סליחה על הביטוי...) מרטיב במיטה בגיל הזה!

rri1

New member
גם אצלנו זה היה

וזה קרה לנו גם עם הבנות "הרגילות" ... ומה שעשינו אולי ישמע טיפה אכזרי- אבל עובד ! הייתי מאירה ב- 12.00 בלילה ולוקחת לשירותים (בד"כ עם עינים עצומות...) ומיד חוזרים לישון ובבוקר קמים יבשים. ד"א בזמנו היתייעצתי עם דר' מינץ - שהוא מומחה לתופעה הזאת מהצפון והוא הסביר לי שזו תופעה שאופינית לילדים ששלפוחית השתן שלהם מבשילה מאוחר וילדים שישנים מאד חזק.- ולא חייבת להיות דווקא טראומה -כמו שנהוג לחשוב... בהצלחה.

גאמי

New member
הי ריקיז!

קודם כל הילד בן 4, עד גיל חמש וחצי זה לא נחשב לבעיה, כי המנגנון עדיין לא חייב להיות מווסת. באם ממשיכות הרטבות מגיל חמש וחצי שש אזי רצוי לשאול את עצמכם האם יש מישהו במשפחה עם היסטוריה רטובה, זה עשוי להיות תורשתי. ואז שמעתי שיש טיפול מעולה וקצר שאורכו מקסימום חודש בממוצע בו שמים איזה שהוא מכשיר נדמה לי על הילד והוא עושה איזו שהיא פונקציה. איך אני יודעת את כל הדברים האלה? כי יש לי בת, בת 5 שעדיין לא גמולה בלילה וכל הדברים הללו הם ציטוטים מדוייקים של אנשים מקצוע שטיפלו בה אך בהקשרים אחרים.

למעלה