שאלה

יוני199

New member
שאלה

שלום קוראים לי יוני אני בן 19 מאזור המרכז, למדתי בישיבה תיכונית כל חיי וכבר מגיל מאוד צעיר הרגשתי ריקנות, שוני, ובדידות קינאתי בחבריי המאמינים קנאה עמוקה על אמונתם ועל דרך חייהם המותוות ללא דופי לעומת דרכי האפורה ו"החסרה" קינאתי בהם על אמונתם ה"משלימה" אותם ומדריכה אותם וכפיתי על עצמי גם להמשיך, להשתנות, להשתלם, ללמוד בישיבה וגם להמשיך לחצי שנת מכינה קדם צבאית בתקופת המכינה מאסתי בהכל, בדת, באמונה, ובעיקר בחיפוש הבלתי פוסק בעצמי שנאתי את עצמי וחייתי חייים כפולים אני מרגיש כנופל בין הכיסאות כאדם הנמצא באזור אפור אני לא דתי אך גם לא חילוני אין לי אמונה בלב כבר מגיל צעיר מאוד להוציא אופוריות דתיות בודדות מדי ולעתים רחוקות מדי, ומשום כך הגעתי למסקנה שאיני רוצה עוד להיות דתי אך אני מפחד מתגובת הוריי אמי בדיוק בסוף תקופת החלמתה ממחלת הסרטן ואני מפחד להכביד על ליבה ובעקיפין לפגוע בבריאותה עוד כחודש אני מתגייס ותכננתי לספר להם על תחושותיי אז אך איני יודע איך, האם להפיל את זה במכה אחת או לעשות את זה בהדרגה? ומה אם תגובתם תהיה קיצונית ? מה אעשה אז.. ? תודה, יוני

uri80

New member
שלום יוני.

קודם כל, צר לי לשמוע על מחלתה של אמך. שמח מאד לשמוע שהיא מבריאה - איחולי החלמה ורפואה שלמה, מכל הלב. מחלה נוראה. לא ממליץ להפיל את זה עליהם בבת אחת. לשם מה? נראה לי שעדיף להימנע מפיצוץ. אתה יודע להיכן אתה מתגייס בצבא? אם מדובר ביחידות בהן אתה גם כך רחוק מהבית - מה זה משנה אם כל השבוע תהיה בלי כיפה ורק בחזרה הביתה תאלץ להתפשר, לפחות בהתחלה? עם הזמן הדברים יתקבלו, לא בהכרח בצורה טובה אבל עדיין נראה לי עדיף מאשר להנחית עליהם את הבשורה. ברוך הבא לפורום יוני.

אבזץ

New member
שלום יונה

לצערי עדיין בתול, אך בכל זאת אתפלל עליך לעילוי נשמתך התועה. בעזרהי"ת.

לחכות. לא לספר עדיין.

איחולי החלמה לאמא שלך. סרטן היא מחלה שצריך כוחות כדי להתאושש ממנה ואתה מתגייס עוד חודש וממילא תהיה רחוק מהבית. חשוב שאמא שלך תרגיש טוב ותהיה מאושרת והמחיר שנדרש ממך אינו כבד. לחבוש כיפה כשאתה מגיע הביתה ולחכות קצת עם הסיפור לא דורש ממך הרבה. עדיף שתספר לחברים בצבא על הרגשותיך או פה ולא תצער את אמא שלך בתקופה רגישה. לאן אתה מתגייס? גיוס רגיל או גיוס במסגרת דתית? אולי אפשר לעבור למסגרת לא דתית בלי לספר לאמא שלך על השינוי בחייך. בהצלחה.

למעלה