שאלה

קרני 12

New member
שאלה

אני עובדת עם ילדה בת 6 עם פיגור קשה. לילדה יש קושי בבידול האצבעות היא מתקשה באחיזת פינצטה. ושמתי לב שכאשר היא מציירת היא מתנדנדת קדימה ואחורה בהתאם למשיכת הקו על הדף. מעבר לזה לא צפיתי בהתנדנדויות ותנועתיות חריגה. אני לא יכולה לעבוד איתה על פעילויות וסטיבולריות בגלל שהיא אפליפסית. שאלתי היא: מה יכולות להיות הסיבות לתנועתיות הזו סביב השרבוט שלה על הדף? * נ.ב. אינני מרפאה בעיסוק. אני סטודנטית בגישה הנוירו התפתחותית תפקודתית ומוצאת דמיון בגישה לתחום הריפוי בעיסוק לכן אני פונה אליכם תודה למשיבים

jekavos

New member
מעט מידע על הילדה

אך אמרת בעצמך שיש לילדה קושי בהפרדת תנועה. סביר להניח וקושי זה אינו רק באצבעות אלא קושי בהפרדה של תנועות מוטוריות גסות של כל הגוף. יתכן ותנועתיות זו היא דרך לפצות על חוסר יכולת לחצות את קוו האמצע. בכל מקרה זה ממש על קצה המזלג. לילדים עם פיגור יש לעתים תמונה סנסונוטורית מורכבת מאד . מהמעט מידע שנתת קשה לדעת בוודאות. עדיף להתייעץ עם אנשי מקצוע אחרים שעובדים עם הילד

אם אכן הילדה עם פיגור קשה

אם אכן הילדה עם פיגור קשה נשאלת השאלה מה מטרת הפעילות. לציור קונקרטי לא תגיעי וסביר שילדה עם פיגור קשה תופסת את שרבוט הקו עם התנודה קדימה ואחורה כגריה עצמית. העובדה שאין מגרים את הילדה בגריה וסטיבולרית בגלל ההתכווצויות מחזקת סברה זו. ההתנדנדות קדימה ואחורה אופיינית גם לילדים עם חסך בגריה וסטיבולרית וגם במצבים של פיגור ובעיות קשר קשות וכן אצל עיוורים -סטיבי וונדר לדוגמא. אשר לאחיזת הפינצטה שוב יתכן והקושי מוטורי אולם בכדי להגיע לאחיזה זו נדרש תמריץ של חקירה או משחק שסביר מאוד להניח שאינו קיים אצל ילדה עם פיגור קשה. מהעובדה שהיא מציירת תוך תנועה סביר שקיימת אצלה קביעות אובייקט אולם יש לבדוק גם נקודה זו. נדרשת הערכה מקיפה של יכולות הילדה בכל תחומי ההתפתחות בכדי לבדוק מה רמתה ההתפתחותית. יתכן מאוד ורמתה היא כשל ילד מתחת לגיל שניה ואז עלינו להתאים את הציפיות ומטרות הטיפול בהתאם. בהצלחה

למעלה