שאלה:

שאלה:

מה הדרישות לקבלה לאוניברסיטה ללימודי תקשורת? אני תלמידת כיתה י´ ובשנה הבאה אני אצטרך לבחור מגמות. אני רוצה לדעת אם חובה 5 יחדיות אנגלית, או מספיק 4 (כרגע אני לומדת ל5 אבל אני שוקלת לרדת להקבצה של 4 יח´ ואני רוצה לדעת אם זה יהווה הבדל משמעותי.) חוץ מזה, האם 5 יחידות (3 עיוני ו-2 מעשי) בתקשורת באמת יהוו בשבילי יתרון משמעותי, או שזה לא עקרוני במיוחד (למרות שבל מקרה אני מתכוונת לבחור במגמת תקשורת) אם מישהו יודע, בבקשה שיענה לי, כי שאלתי כבר בכמה מקומות, ואף אחד לא נתן לי תשובה מדויקת תודה

Mariguella

New member
תקשורת באוניברסיטה

קודם כל, לגבי דרישות הקבלה הכי מעודכנות, את יכולה לראות אותם אם את עוברת לאתר של האוניברסיטאה (למשל: אוניברסיטת תל אביב - http://www.tau.ac.il ) ומציצה במידע למועמדים. יש שם את ציוני ההתאמה של השנה שעברה (ציון התאמה = פסיכומטרי משוקלל עם ממוצע בגרות, ז"א, אם יש לך בגרות בבמוצע X את צריכה ציון פסיכומטרי מינימלי Y). לא ברור אם זה יעזור לך לגבי עוד 2 - 4 שנים, כשתלכי לאוניברסיטה - ויכול להיות שהדרישות ישתנו לחלוטין (למשל: יבטלו את הפסיכומטרי). אנגלית - זה לא משמעותי, אבל 5 נותן בונוס טוס בבגרות, ומעבר לכך, זה יכין אותך לקראת קריאת המאמרים שאוניברסיטה, שרובם באנגלית. מגמת תקשורת 5 יח"ל - זה טוב, כי את אוהבת את הנושא, כנראה טובה בו, וזה יתן לך קצת רקע שאולי יסייע בקורסי מבוא. עם זאת, אין הנחות או בונוסים למי שלמד תקשורת 5 יח"ל (לפחות לא כיום, ושוב אנחנו חוזרים לזה שאי אפשר לדעת מה יהיה בעוד 4 שנים). כדאי לך לקחת מקצועות שאת אוהבת, שהמורים אוהבים אותך (אם את מכירה אותם) ושקל לך ללמוד. במילים אחרות: מה שחשוב זה ממוצע בגרות טוב (מי שהולך ללמוד מקצועות ריאליים/מדעיים צריך יחידות במקצוע ריאלי בבגרות, אבל זה לא נוגע לך). אולי כדאי לך לקחת כמה קורסים באוניברסיטה הפתוחה בתקשורת (אם יש לך את הכוח והכסף) - כי זה יתן לך פטורים או לפחות את הרקע לאוניברסיטה. קשה לי כבר לזכור מרוב הזקנה, אבל גם אני התלבטתי קשות בנושא המקצועות המוגברים לבגרות. רק לאחר מכן (באוניברסיטה) הבנתי שזה בולשיט. במקרה של תקשורת (ולא מקצועות מדעיים) לאוניברסיטאות לא איכפת מה למדת, כל עוד יש לך מספיק נקודות לבגרות וממוצע שמאפשר לך להתקבל לחוג. הרי יש אנשים שהולכים לאונ´ בגיל 25-6, ואם הם זוכרים משהו מהתיכון, זה את ההברזות מן השיעורים. ואסיים בציטוט של פול סימון (תביאי לכיתה ללימודי אנגלית...): - "When I think back on all the crap I learned in high-school It´s a wonder I can think at all"

תודה! ../images/Emo13.gif

וכן, ביטלו את הפסיכומטרי. ועד שאני ארשם לאוניברסיטה (לפחות עוד 4 שנים) החוק כבר יכנס לתוקף ועוד הרבה לפני

למעלה