שאלה

That80sshow

New member
שאלה

אוקי, יש לי שאלה בקשר למודיעין ומיונים. יש לי קב"א 54 ודפ"ר 70. עכשיו, אני צעיר יחסית (סוף ספטמבר 89) ואני בי"ב אז הגיוס שלי כרגע נקבע לדצמבר אבל הוא יכול להידחות, אחת בכיתה שלי שאני מכיר נולדה שבועה אחרי והיא קבועה לפברואר אז זה נתון כמובן לשינוי... יש לי פרופיל 64, והשאלה שלי היא כזו: אני רוצה ממממש להגיע למשהו במודיעין, אני לא רוצה סתם לשבת על התחת כל היום ולהיות איזה פקיד אלא אני ממש רוצה לתרום ולעשות משהו שלא יהיה לחלוטין רובוטי. אבל במנילה לא קיבלתי שום דבר שקשור למודיעין, רק דברים כמו חובש, מאבחן פסיכוטכני, רכז מתגייסים, תכניתן, מנהל מערכות מחשוב או משהו כזה, וקצין לוגיסיטי+שלישות וכאלה... קיבלתי גם דבר של עתודה, אבל אני לא ממש רוצה להיות 10 שנים בצבא.... השאלה שלי היא איך לגרום למודיעין להבחין בי? הם לא שלחו כלום, וכנראה שזה בגלל שאין לי קב"א מספיק למשהו באמת גדול כמו שחקים או חבצלות, אבל אפילו משהו קטן יותר היה נחמד! אז השאלה היא מה כדאי לעשות? 1)לנסות לפנות אל מדור האיתור 2)לעשות מה שהמחנך שלי שהוא תת אלוף שהיה 25 שנה במודיעין, ולנסות להשיג עם טונה המלצות מאנשים כולל הוא מבחן פסיכוטכני חוזר (סיכוי קלוש, אני יודע אבל זה לא עולה כסף לנסות) 3)להתאבד, ואז לשלוח תצלום של גופתי המעוכה בתקווה שבגן עדן מרוב רחמים יתנו לי תפקיד במודיעין המלאכי? 4)All of the above כדי לגלות מה קרה למלש"ב המסכן TUNE IN NEXT WEEK FOR: עלילותיו של המלש"ב במערכות צה"ל! משודר כל שנה ב28 בפברואר! Thx for watching kids, and I hope to see you next year ! אבל ברצינות, כל מי שיכול להציע עצה\משהו מהניסיון\חבר שעבר חוויה דומה זה ממש יעזור, בתודה that80sshow.

תשובה

וזו בדיוק התשובה שאתה מחפש. תפקידים בחיל המודיעין אין במנילה. רק תפקידי מודיעין ששייכים למקומות אחרים בצה"ל. בשביל להתמיין לחמ"ן, כל שעליך לעשות, זה לשלוח בקשה לאיתור חמ"ן. הם אלו שמטפלים במיונים לחמ"ן. יש לך נתונים מעולים, ואתה תוכל להתמיין להמון דברים. ואם ממש חשוב לך שחקים/חבצלות, אז תבקש. אם אתה לומד במגמות מסויימות ויש לך ציונים טובים, אתה תוכל. הנה אתר חמ"ן, בו יש רשימה של מסלולים בחיל: http://www.idf.il/aman ופניות לאיתור חמ"ן יש לשלוח לפקס: 035692761, ולאחר השליחה, להתקשר לוודע הגעתו בטל': 036092550 בהצלחה.

That80sshow

New member
תודה, ו...

יש לי ציונים שנראה לי יחשבו טובים מאוד, ואני לומד צרפתית, אולי מודיעין יצטרכו את זה למרות שהם בטח רוצים רק ערבית אבל מהרגע ששמעתי את השפה הזאת רציתי להתאבד... אני מקווה שיענו לבקשותי, אני אנסה כמה שאני יכול לנסות להתקבל למסלול כלשהו, אני גם לא בררן העיקר שלא יהיה משהו שהאתגר היחידי זה איך לשחק בסנייק בזמן שאף אחד לא מסתכל... פשוט חבל לדעתי שלא יתנו לי משהו מאתגר לעשות כי הרבה יותר קל להסתדר בחיים כאשר אתה עושה משהו שלא שורף לך תאי מוח בזמן שאתה עושה אותו... שוב, תודה רבה על תשובתך, היא עזרה לי מאוד.

That80sshow

New member
אני מקווה... עוד שאלה

השאלה בסוף, והתגובה להודעתך פה: תשמע, אנגלית בטח לא נחשב כי יש מלא כאלה וחבל... כי אנגלית אני מדבר ברמה של שפת אם... אבל בטח לא צריכים כי יש הרבה אמריקאים... צרפתית אני יכול לקרוא מהעיתון של צרפת כתבות וכאלה אבל ברמה של שפת אם כמו אנגלית לא... כאילו באנגלית בוא נגיד אני יודע ביטויים, סלנג, וכו' ובצרפתית בעיקר קורא ממש טוב ויכול לדבר די בסדר... מצד שני יש עוד זמן, עד סוף י"ב מלמדים אותך לדבר ממש טוב ומכריחים אותך לקרוא, חוץ מזה צרפתית זה קל לאללה ואם אני באמת רוצה תוך חודש וחצי אני כבר מעלה את הרמה במלא (כישרון לשפות+כשאני רוצה להשתפר במשהו לרוב אני מצליח) חוץ מזה הם לוקחים אנשים ומלמדים אותם ערבית מכלום אז... הנה השאלה: תגיד, מה בדיוק להגיד ליחידת האיתור? אני מעוניין בככה וככה, או להגיד להם משהו יותר כללי "היי, תתעניינו בי?" כלומר, מה צריך להיות הנוסח של הפנייה? כתוב נוסח כללי יותר פה: אבל זה לא למודיעין אלא זה יותר פנייה כללית.. אם תוכל לעזור זה יהיה אחלה... תשמע, אני ממש רוצה להודות לך כי אתה היחידי שעונה לי וראיתי אותך פה לפני זה, ותמיד נראית בעל ידע בנושאים האלה. ממש אחלה שיש בן אדם כמוך שיכול לעזור, תמיד תזכור שכל תשובה שאתה נותן פה זה ממש יכול להציל חיים (נשמע כמו קלישאה אבל אין מה לעשות אפשר כל כך ליפול בקטעים שקשורים לצבא שזה אפילו לא מצחיק)

meetAmeet

New member
אתה לא צריך לדעת צרפתית ברמה של

שפת אם. ממש לא. לפחות אני חושב שלא, כי אני יודע שזה לא ככה עם ערבית. הם לוקחים תלמידים שעושים בגרות בערבית ופשוט מעבירים אותם קורסים מטורפים עד שהם יודעים ממש טוב ערבית. אני מאמין שגם ככה עושים בכל שפה. וכל הכבוד על הגישה של לרצות לתרום. ותפסיק לדבר על להתאבד... קח באיזי...

gevergever7

New member
כעקרון אתה צריך

לשלוח להם קורות חיים שלך ומכתס פנייה בקורות חיים תעשה חיפש על השם שלי כאן רשמתי בקצאה מה ואיך רושמים... בפנייה אתה רושם אתה יודע כמו מכתס רשמי שאתה רוצה להתקבל לחיל המודיעין (אם אתה רוצה מסלול מסויים תציין אותו) והכי חשוב תראה במכתב המון מוטיבציה ...בהצלחה שיהיה

Taltul6

New member
אנגלית זה בהחלט נחשב.

אני אישית יודעת אנגלית ברמת שפת אם, ואני מתגייסת בגלל זה לתפקיד במודיעין שמחפש אנשים שיודעים אנגלית מעולה. למרות שרוב המתגייסים לתפקיד הזה גרו בחו"ל, אבל בהחלט אפשרי להתקבל לשם גם אם לא (אני דוגמא חיה :p).

Itamarro

New member
אני גרתי בחול

דובר אנגלית כשפת אם, ולא זימנו אותי לשום דבר.

That80sshow

New member
מוזר כי

אחת שאני מכיר מצרפתית שנולדה בארה"ב ואמא שלה אמריקאית זומנה (היא לא יודעת אנגלית כזה טוב, היא לא התקבלה לאנגלית מואץ חחח למרות שאני כן איזה מפגרת אמא שלה אמריקאית והיא מדברת כמו עילגת) ועוד אחת מצרפתית שנולדה בברזיל יודעת פורטוגזית וזימנו אותה לדבר של צרפתית+פורטוגזית... ואני רק צוחק בקשר להתאבדות אל תדאג meetAmeet לא תקרא עלי בעיתון "משתמש בתפוז התאבד ע"י דחיפת תפוז לקנה הנשימה" אני אעשה מה שאמרת gevergever7, תודה. ותודה לכל מי שענה, אני באמת חושב שכדאי לכל מי שהולך לצבא לבוא בגישה חיובית ולא שלילית כי זה עושה הכל יותר טוב וגם גורם לך לעשות בחירות חכמות יותר, במקום לבוא בגישה של "מה הצבא יעשה בשבילי? מה אני צריך לבזבז 3 שנים?" כמו שאומרים מלא אנשים צריכים לבוא בגישה של "טוב. זה יקרה בכו וכו', ואין מה לעשות. איך אפשר לנסות ולמצות את החוויה, ולנסות להוציא ממנה מה שאפשר?" גם מי שלא אוהב את הצבא והמדינה, שנגיד יחשוב על כך שאם הוא יהיה באיזה משהו מובחר אז ירצו אותו אחר כך בהמשך החיים... שום דבר הוא לא בזבוז זמן, אנשים לא במרוץ ו3 שנים זה לא מה שיכריע את הכף.... אנשים איבדו וחיפשו את עצמם לתקופות זמן הרבה יותר גדולות וזה לא שינה כלום, הכל עניין של גישה...

Taltul6

New member
אז..

יכול להיות שהדירוג הפסיכוטכני שלך לא מספיק גבוה, או שאתה מיועד לקרבי (זה בעדיפות אאל"ט). בכל מקרה, לא יזיק לשלוח בקשה ליחידת האיתור של חמ"ן.

Itamarro

New member
יש לי נתונים מושלים

דפ"ר 90, קב"א 56, פרופיל 97 בלי סעיפים. אבל בכל מקרה אני לא רוצה להיות מאזין, ואני במילא מוקפא מודיעין, אז ניחא. אם לא ילך לי בתלפיות ובחובלים (אגב עברתי היום... קיבלתי גיבוש:]) אני אראה מה אני יכול להוציא מחמ"ן.

snail1

New member
יואו רציני????..

אפשר טלפון?

snail1

New member
תשלח לי במסר

למרות שאתה צעיר אני אתפשר... בכל זאת... קב"א 56 דפ"ר 90 פרופיל 97 בלי סעיפים?!?!? היש יותר מושלם מזה??? ...

Goorgle

New member
כמה זמן לקח לך?

כמה זמן עבר מאז שעשית את המבחנים בביתן חיל הים עד שקיבלת זימון לגיבוש?

Itamarro

New member
מביאים לך במקום

זימון כללי לגיבוש, שאומר שתקבל זימון ספציפי לגיבוש שתסיים הליכי צוות אוויר.

למעלה