שאלה

אילתושי

New member
שאלה

ראיתי שהיה רוב בסקר ל: אלוהים הוא אהבה אחת גדולה (או משהו בסגנון) רציתי לשאול: האם כשמישהו מת בסביבתכם אתם עדיין לא כועסים על אלוהים?

כשמישהו מת אין שום סיבה לכעוס על

אלוקים ממש שכשהצגה נגמרת אין שום סיבה לכעוס על הבימאי גם אם היא נגמרת בצורה שלא מתאימה לנו.. יש סיבה לכל דבר גם ללא מוסבר - אנחנו פשוט לא יודעים מה הסיבה

אילתושי

New member
אני לא מוצאת שום סיבה

האם הסיבה היא בהכרח משהו שהאדם עשה, או סתם משהו נעלם מעינינו?

אילתושי

New member
"יש סיבה לכל דבר"

דברי אדון התשוקה שאלתי בהתחלה: כשמישהו בסביבתך מת, האם אתה כועס על אלוהים?

בסביבתי לא מת אף אחד כבר הרבה מאוד

זמן, כך שאני לא יודע מה יהיה כשזה יקרה בפעם הבאה. שחר.

מכשף

New member
לכעוס על אלוהים למה?

למה שנכעס עליו? (ואל תזרקי לי דברים כמו שואה,או פיגועים) אלוהים נמצא באינ-סוף יחד עם כל הישויות,המדריכות,המלוות וגם אלה שלא רצו לרדת או שירדו בסיבוב הבא,אם הגוף הגשמי הלך,אין זה אומר שהנפש הלכה. היא נמצאת באין-סוף מחכה לרדת שוב לעזור לעוד נשמה לבצע תיקון,או להביא אותה עוד צעד קדימה כלפי התיקון שלה.בגלל זה יש גלגולים,בסופו של דבר אין הלך בטרם עת.אם הלכת,סימן שהגיע זמנך,אלא אם כן התחרטו ואז מישהו מתעורר מ ´COMA´ או מוות קליני זה או אחר.

אה הא

בעולמו של אלוהים אין טעויות ואין דברים רעים או לא בסדר. מתוך השלמות שלו הוא יצר כל דבר מושלם וכל דבר שקורה הוא בול במקום. אין דבר כזה מוקדם מדי .. אלא לפי השיפוט שלך, מהמקום שאת לא מבינה למה דברים מסויימים בעולם הזה קורים. עד שלא תקבלי כל דבר כנכון ומושלם לחלוטין, לא תביני את אלוהים, וסביר להניח שבגלל זה תמשיכי לכעוס עליו.. בגלל שזה לא פועל בדרך שאת רוצה שזה יהיה. אבל אולי הדרך שאת רוצה שזה יהיה (הדרך שלימדו אותך) היא פשוט המצאה, פיקציה שאין לה שום קשר למציאות :) חישבי על כך.

kuzary

New member
טעויות

טוען כאן מר "אין שם" שאלוהים לא עושה טעויות. ומטיל את אשמת טעויותיו של אלוהים על " חוסר הבנתך את אלוהים". ובכן, שמעתי הרבה דיברי הבל בחיי אך זה עולה על כל דימיון. האם אלוהים לא טעה אף פעם? ובכן מספיק לקרא את התורה על מנת להוכח כי טענה זו שטוטית. "וינחם אלוהים כי עשה את האדם בארץ..." (בראשית פרק ו פסוק 6"

אילתושי

New member
מי מתווכח?

אני שאלתי שאלה. ופתאום התחילו לדבר דברים לא קשורים. (אבל תודה על התגובות)

אני חושב

שהאלוהים שהדתות מדברות עליו בכלל לא קיים. ואלוהים שכן קיים, שהוא הוויה המכילה את כל אשר קיים, לא יכולה לטעות. טעות זה מושג אנושי, והוא אינו אמיתי. שחר.

avital24

New member
תגובה...

לא בהכרח נכון - צריך להבין מה מציק לבחורה וחוץ מזה לפעמים אלוהים מעדיף לא להתערב אחרת זה כאילו שהוא מכריע לכאן או לכאן אבל תהיה בטוח שאם הוא יידע שמשהו מציק לאחת מברואותיו הוא בטוח ינסה לעזור לה בהרבה דרכים.

almog4

New member
אנשים אינם מתים לפני הזמן, אלא

אנשים אינם מתים לפני הזמן, הרי מי יודע מתי הסתיים "הזמן"? נכון שאנשים מתים לפמעים כשהם צעירים מדי, או לפעמים למרות שזה נראה כל-כך לא הוגן, ואפילו אכזרי. ועצוב. אבל אולי זה היה הזמן שלהם. אולי הם הגיעו לעולם כדי לתת ולהעניק משהו לעולם ו/או למישהו עד הגיעם לגיל 24, ולא יותר, למשל? אולי תפקידם בעולם, שאותו ביצעו כ"כ טוב עבורנו, הגיע לסיומו ? ולנו, שאיבדנו אהוב, נותר לזכור ולנצור את הרגעים היפים והטובים שאותו אדם העניק לנו, שהיו לנו ביחד. ייתכן שזה מה שהאלוהים כיוון או היה רוצה. באמונה היהודית (שאותה אני מכיר ולכן אסתמך עליה, אבל אני מניח שקיימות מקבילות גם באמונות אחרות : קתולית, הינדואיסטית ואחרות) יש פתגם שאומר ש"צריך לברך על הרעה כשם שמברכים על הטובה". וכאשר שומעים על אדם שנפטר יש לומר "ברוך דיין אמת". כלומר הוא - האלוהים - יודע את התמונה הכוללת, את "האמת" (אותה תמונה כוללת, אותה "אמת" הקיימת כידוע גם ב- ZEN). האמונה נותנת לנו - האנשים הקטנים שלפעמים חשים חסרי אונים מול העולם האכזר - נחמה בכך שייתכן שיש תמונה גדולה יותר, שיש אולי "אמת" שאנחנו לא מודעים לה כרגע. שהיתה סיבה לבואו לעולם, לאושר שהוא נתן כשהיה חי, ללכתו כל כך מוקדם, ולדברים הרבים שהוא השאיר אחריו - לנו הנשארים. ומכיוון שדיברתי על מישהו ספציפי - יהי זכרו ברוך. מקווה שעניתי לך - וגם לי. אלמוג

שמע לי,

הבה ונלך על פי ההגיון של בני אדם,בסדר? אתה מאמין באלוהים?מן הסתם כן, שאילולא כך,לא היית מעלה שאלה מהסוג שהעלת כרגע,נכון? אם כך,למה צריך לכעוס על אלוהים כשמישהו מת ועוד מסביבתך הקרובה? על פי האמונה שלך אותו אדם (במידה וראוי לכך)עולה לגן עדן ולכן אתה בסך הכל נפרד מאדם אהוב עלייך,שבעצם עוזב את העולם הזה, שרחוק משלמות על מנת לעשות חיים משוגעים לנצח נצחים בעולם שכולו שלמות. כן, זה קשה להיפרד,אבל בינינו,מה רע בגן עדן? ואם אין גן עדן,אזי למה שיהיה אלוהים ואם אין אלוהים, אז למה שנכעס עליו? נכון או לא?

אילתושי

New member
משחקי היגיון

א. אני בת ב. אני לא יודעת אם יש אלוהים, אבל גם אם כן אני לא מאמינה בגן עדן. וזה לא עודד אותי.

למעלה