שאלה

שאלה

שלום! אני בת 17 וחצי,לומדת בכיתה יב'... אממ יש לי ממש רצון לעשות פסיכומטרי בשילוב עם הלימודים (תוך כדי סיום יב') ולכן ביררתי עכשיו בעיר שלי (טבריה) ונפתח קורס פסיכומטרי בתאריך 17.1.07.. מן הסתם למועד אפריל של הבחינה... רציתי לדעת אם מישהו מפה עשה את הפסיכומטרי במהלך הלימודים התיכוניים שלו? כמה הוא הוציא? האם הוא חושב שזה טוב? ואם לא,למה? ואגב,הקורס הוא 1000 שקל...אני חושבת על זה שגם אם אוציא ציון נמוך השנה,לפחות יהיה לי רקע בלראות איך הפסיכומטרי עובד, ותהיה לי התנסות... אמממ אני בדילמה,אם להירשם לקורס,או לא.. הלפ

crazyforyou92

New member
לדעתי....

תתמקדי השנה בבגרויות... יש לך זמן לפסיכומטרי עד שתתגייסי, בזמן הגיוס, אחרי הבגרויות. הרי הבגרויות הם גורם מאוד משמעותי בקבלה לאוניברסיטה...

Nikita1985

New member
ומאיך שאני רואה את זה

זה דווקא תלוי ביכולות הכלכליות שלך. אם באופן כללי את מוכנה לזרוק את ה-1000 שקל האלו על ניסיון אואחרי זה להשקיע בערך פי 4-5 מזה על קורס אמיתי לפני או אחרי צבא (מתי שיהיה לך זמן) אז לכי על זה. אני עישתי קידום תיכון בתחילת י"ב ולא באמצע כמוך והיה לי ממש קשה. זתומרת זה היה בשבילי ניסיון כמו שאת אומרת אבל לדעתי אנשים בי"ב עוד צעירים מכדי להבין את המשמעות האמיתצית של המבחן וכל מה שהוא והלמידה לקראתו דורשים. יכול להיות שנאי טועה ואת תהיי שונה אבל אצלי ואצל הרבבה בשכבה שעשו אתי אני יודעת שהם נשברו די מהר ופשוט הפסיקו ללמוד והקשיבו להרצאות בקורס רק בחצי אוזן והרוב קיבלו פחות מ-580 בסופו של דבר. אני קיבלתי 600 וזה לא ממש נתן לי מושג עלךהפסיכו כי הייתי יותר עסוקה מבחנים שהיו לי בתחילת השנה כי המגן היה לי חשוב. אז אולי זה כן יותר נכון שתתמקדי כרגע בבגרויות אבל מה שכן תשקלי - זה ניסיון וזה לא רע כדי להכיר את הבחינה זה בטוח. השאלה אם את מוכנה להוציא על זה את ה-1000 שקל רק בשביל הניסיון ואם כן אז אין פה ממש שאלה, לכי על זה בכיף רק אל תזניחי את הבגרויות כי פ]סיכומטרי אפשר לעשות גם 100 פעם ובגרויות חבל. בהצלחהה!!

למעלה