שאלה:

KiteRunner

New member
שאלה:

לפני שמתחיל השיר US AND THEM שומעים ברקע כמה משפטים. למי שיודע האם יש פה אחד המשפטים מהסרט "גריז". המשפט אומר : אתה רוצה שאתקע לך אגרוף בפנים". לא יודע איך זה נאמר באנגלית. היום ראיתא את גריז וכששמעתי את זה אמרתי זה רק מהדארק סייד. מישהו מכיר? או שאני רק הוזה!

RoieL

New member
צירוף מקרים

הקטע ממשיך מסוף מאני כמו בטח שמת לב [או שהורדת את השיר], והחברה שאלו עוברי אורך באולפן מתי הרבצת לאחרונה? האם צדקת? ומפה התגובות.

KiteRunner

New member
נכון! כרגע בדקתי. הסרט יצא אחרי

האלבום. סליחה על הבלאגן. אבל זה אותו משפט אני בטוח והקול זה קולו של השחקן. הייתכן שהפלוידים הוסיפו את זה בהקלטה חדשה שיצאה אחרי הסרט? ובכלל מישהו יודע מאיפה לקוחים הציטוטים האלה בדארק סייד? מסרטים, סדרות טלוויזיה... לא יודע מה. יש שם הרבה.

אין קשר בין Dark Side לבין הסרט

"גריז". הפלוידים שילבו באלבומם קטעים קצרים, בהם תשובות לשאלות שהציבו לאנשים שונים באולפנים שם הקליטו את האלבום: השוער, נגנים בלהקות אחרות, וכד'. השאלות עסקו בנושאים מקבילים לנושאי השירים: חיים, מוות ומה שביניהם. כאמור, אין שום קשר לסרט "גריז".

Jason2

New member
הסרט יצא ב-1978

הפינק פלויד באותה שנה היו עסוקים בבניית חומות ובהקלטת האלבום שבבוא היום עתיד לעוף במסגרת המשחק "האלבום האחרון". אני לא חושב שהם הקליטו מחדש את DARK SIDE.

Artoo Detoo

New member
לא הגיוני שזה אותו קול

הדיבור בסוף Money (ולא בתחילת Us and Them) הוא במבטא בריטי, ועד כמה שאני יודע גריז הוא סרט אמריקאי.

שאלה נוספת באותו הקשר:

הקולות ברצועה הראשונה ("i was already drunk at the time...all these fuckin' years....") - למי הם שייכים? משום מה תמיד הייתי משוכנע שזה ניק מייסון מוקלט שם. מישהו יודע?

הפלוידים הקליטו אנשים שהסתובבו

באולפני אבי רואד: שוערים, פועלי במה, ואמנים אחרים שהקליטו שם (פול מקרטני, ואשתו לינדה, וכן חברים אחרים ב"כנפיים", להקתו באותם ימים). אני כרגע לא זוכרת מי אמר מה בדיוק. אפשר לברר, אבל האם זה באמת משנה? אגב, ההקלטות של פול ולינדה לא נכנסו לאלבום. ווטרס היה בדעה שהם "מאופקים" מדי.

The Walrus

New member
אני שמעתי שהוא אמר

שהם פשוט יותר מדי רגילים לראיונות ולא ענו בספונטניות כמו השאר, ושהוא חשב שהם ענו כאילו הכל ליחסי ציבור או משהו.

למעלה