שאלה

The Shunned One

New member
שאלה

בקארום יש משחק שנקרא ROTATION BALL. הכדורים מסודרים במשולש, כמו 8 בול, אבל חייבים לפגוע בכדור הכי נמוך קודם, כמו 9 בול, ומקבלים נקודות ע"פ הכדורים שמכניסים. (כדור 15 זה 15 נקודות וכו') האם קיים משחק כזה במציאות? זוהי וריאציה של סטרייט פול או משהו כזה?

9ball master

New member
לא ניתן ל....

הכניס כדורים בקארום כי אין כיסים בשולחן קארום.....
ישנו משחק פול (ביליארד-כיסים) שנקרא Rotation, זהו משחק מאד קשה ומאתגר ואם רציתם לדעת למה השחקנים הפיליפינים כל כך טובים זה בגלל שזהו המשחק הנפוץ שם.... בעיקרון, מסדרים את המשולש כך שה-1 בראש המשולש על הנקודה, ה-2 בפינה הימנית, ה-3 בפינה השמאלית וה-15 במרכז המשולש. שאר הכדורים מסודרים בצורה רנדומלית. יש לפגוע ראשית בכדור הנמוך ביותר בשולחן ורוב התנהלות המשחק דומה ל 9ball. כל כדור שנכנס מזכה את השחקן במספר נקודות השווה לערך הכדור, השחקן שצובר ראשון לפחות 61 נקודות מנצח (כי ברגע שנצברו 61 נקודות, לא ניתן מתמטית לעבור אותו...) מכת הפתיחה - 4 כדורים חייבים לגעת בדופן אחרת זוהי עבירה, לשחקן הבא יש את האופציה לשחק מהנקודה שבה הכדור נעצר או לקבל כדור ביד מאחורי הקו. שלוש עבירות ברצף = הפסד. כדורים שהכנסו בצורה לא חוקית או שהועפו מהשולחן מוחזרים לשולחן. החלק שמקשה מאד את המשחק הוא נושא העבירות... כאשר מתבצעת עבירה, לשחקן הבא אין כדור ביד, יש לו את האופציה לקבל את השוחן כמו שהוא ולשחק מהנקודה שבה נעצר הכדור הלבן או להעביר את התור ליריב (shoot again). ותאמין לי כאשר יש הרבה כדורים על השולחן קל מאד לעשות 3 עבירות ברצף בייחוד שאם אחרי עבירה יש עדיין סנוקר והתור חוזר אליך... שוב משחק מאד קשה ומתאגר ונחשב לאימון מצויין, אישית אני מאד אוהב אותו.

איזה תותח אני במשחק הזה

The Shunned One-רוצה לשחק איתי ? אם אתה טוב גם בסנוקר אפשר לשחק סנוקר [:

The Shunned One

New member
Phinias

אבל כרגע הקארום עושה בעיות. לוקח אותי למסך עדכון שנתקע כל הזמן, אז כרגע אני לא יכול לשחק. אני אעדכן אותך כשזה יסתדר.

9ball master

New member
רק עכשיו....

נפל לי האסימון שאתם מדברים על משחק מחשב.... בוא נראה אם אתה כזה טוב במשחק הזה על השולחן האמיתי.... זה הרבה יותר קשה מאשר במחשב

The Shunned One

New member
שיחקתי פעמיים במציאות (לינקולן)

בשניהם ניצחתי עם כמה קומבינציות מטורפות על הפסים.

The Shunned One

New member
אמרת שכדורים שעפו חוזרים לשולחן

איפה בשולחן? איפה שהם היו לפני המכה?

The Shunned One

New member
קראתי את הסעיף

ולא הבנתי כלום. ממש כלום. מה זה נקודת הרגל? מה זה נקודת אורך? איפה זה תכלס על השולחן? אם הכנסתי כדור בפאול והוא עמד ממש על החור האמצעי, לאן הוא חוזר?

9ball master

New member
לא הבנת?

על זה היו אומרים - "לא ניסית"...... כל החומר מרוכז באתר אחד ורק צריך לחפש.... אם אתה לא מכיר מושג כלשהו אז יש את מילון המושגים. בכל מקרה, לכל העצלנים הנה החוק (מתוך www.ibilliard.co.il) ומצורפת תמונה שמסבירה..... כאשר חוקי המשחק דורשים החזרת כדורים לשולחן, הם יוחזרו וימוקמו על קו האורך לאחר שהמכה הושלמה. כדור בודד ימוקם על נקודת הרגל, אם יש למקם יותר מכדור אחד הם ימוקמו לאורך קו האורך מנקודת הרגל בסדר מספרי עולה לכיוון דופן הרגל. אם נקודת הרגל או נקודות לאורך קו האורך תפוסות או חסומות על ידי כדורים אחרים, יש למקם את הכדורים על קו האורך בנקודה הקרובה ביותר לנקודת הרגל מבלי להזיז את הכדורים החוסמים. כדורים שמוחזרים לשולחן ימוקמו קרוב ככל הניתן ואף יוצמדו (בהשגחה של שופט) לכדורים החוסמים, למעט המקרה שבו הכדור החוסם הוא הכדור הלבן ואז יש למקם את הכדור המוחזר קרוב ככל האפשר לכדור הלבן מבלי להצמיד אותם. אם אין מספיק מקום לאורך קו האורך בין נקודת הרגל ודופן הרגל אז יש למקם את הכדורים המוחזרים על המשך קו האורך (בין נקודת הרגל לבין נקודת האמצע) באותו סדר מספרי (הכדור עם הערך הנמוך ביותר יהיה הקרוב ביותר לנקודת הרגל).

רינת68

New member
מישהו רוצה לשחק קארום נגדי?

היזור שלי הוא xez0r בקשר לבעיה אתם צריכים להוריד פאץ מהאתר או להוריד תתוכנה מחדש ואז להתקין יש לי איי סי קיו למי שרוצה לשחק או במסר אייס י קיו:283650784

9ball master

New member
ניסיתי....

הורדתי את המשחק ואני לא מבין איך אתם משחקים בו..... השליטה כל כך לא נוחה... לא יעזור, מבחינת סימולטור של המשחק שמדמה את השולחן האמיתי אין על virtual-pool3 אמנם הגרפיקה קצת מיושנת אך רק בו יש את כל אפשרויות השליטה בכדור, במקל ובתצוגה בצורה נוחה ונכונה. carom -
- עף מהמחשב שלי לפני שהספיק להגיד ג'ק רובינסון.... virtual pool -

אין לך מושג כמה שאתה טועה...

תאמין לי שגם אני חשבתי כמוך לפני שהתמכרתי למשחק הזה ואז כשהתחלתי להכנס יותר לעניינים פשוט לא הפסקתי לשחק בזה עד עכשיו ! ואני ניסיתי כמעט את כל המשחקים האפשריים כולל וירטואל פול... אז מבחינתי ... וירטואל פול לא משנה איזה-
כרום3D-

למעלה