שאלה

R a c h e

New member
כרגע בחודש תשיעי עם בת בבטן.....

אבל- אני מניחה שכן אמול את בני (אם יהיה בעתיד...) כי כך השותף להורות רוצה ובעניין הזה החלטתי לוותר ואני ממש לא גאה בעצמי על כך (לא על הוויתור אלא על עצם המילה) בכל מקרה, זה קצת רחוק היום.....

בתצ1

New member
תכלס זה דילמה מטורפת..

מצד אחד אני לא מסוגלת לחשוב שאני אמול את בני...ומצד שני יש את ההורים שלי,המשפחה, שבמידה והחליט לא למול את בני אני בטוחה שאני יאבד אותם, זה משהו שיהודי חרדי לא יותר עליו..הלואי ולא יהי לי בנים כך אפתר מהדילמה הזאת...

גם אני חשבתי ככה... אבל בסוף

שאת הילדים שלי אני יותר יאהב! הם יותר חשובים לי. אני לא יכאיב לילד שלי כדי לרצות אותם. אם הם ינתקו קשר. מכפת לי הם מפסידים.....

להורים שלי מאוד קשה

ולמרות שהילד כבר בן 11 חודשים, אבא שלי לא מוותר ומדבר איתי על זה בכל פגישה ופגישה. הוא כבר איים לנתק איתי את הקשר, אבל אמא שלי הודיעה לו שהיא לא מנתקת קשר עם מי שהיה מתחת ללב שלה 9 חודשים. למרות זאת ועם כל הקשיים, אני חושבת שטובתו של הילד לא להיות נימול ואבא שלי יאלץ להשלים עם העובדה בסופו של דבר.

rigoletto111

New member
רגע, פרה פרה...

בינתיים כולנו מחכים לברך אותך במזל טוב לכבוד הבת

R a c h e

New member
גם אני מחכה שזה יקרה

ואפילו איבדתי ת'סבלנות בשלשת השבועות האחרונים.....

איזה מצחיקים אתם

יש דברים שכדי להבין אותם לא צריכים מחקרים מדעיים וטיעונים פילוסופים. פשוט מאוד אם לתינוק/ת אחד יש 300 מיליון תאי עצב באיבר המין ולשני יש 100 מיליון בלבד, ברור מי נהנה יותר.

אחרון חביב-נוסע לתל אביב

לדעתי אחד שלא יעיז לאכול חזיר ובכיפור לא יעיז שלא למול אני מצידי לא רואה טעם לא לאכול בכיפור (אפילו שעד עכשיו צמתי) ולא רואה טעם למול אם אהיה בחו``ל\באוכלסיה לא מהולה

אוכלוסיה מהולה

היי חבר אנשים היום נוהגים להכניס את הזין למכנס, מי אמור לדעת שאתה ערל חוץ מהחברים במקלחות בצבא.

לך תדע אולי אז יהיה נהוג להוציא זין

וברצינות גם במקלחת בצבא לא נהוג להתקלח בעצימת עיניים לכן לפחות בזה ובעוד מקומות זה יועיל לו גם פסיכולוגית שלא ירגיש שונה

לא טוב אנכי מאבותיי !

ובודאי שלא יותר פיקח מיוצאי ירך יעקב שביטלו מצוה זו בשבתם במצרים. ואף כי כל העם מל בצאתם ממצרים, עכ``ז אותו דור דיעה שחזו את האלהים השכילו לבטל מצוה זו !

תירגום

האם אני יותר חכם מאבותי?: (שש..התשובה היא כן) בני ישראל (יוצאי ירך-חלצי יעקב?) מלו את בניהם רק אחרי צאתם ממצרים. אם הם שראו ניסים היו חכמים מספיק לעשות כן. אנחנו.. קל וחומר.

אפרופו ארמית

אחד הטריקים הכי משומשים בדת זה שימוש בטקסט קשה להבנה. בזמן שאתה מנסה לפענח את הכתוב אתה מקבל מהדלת האחורית את המסרים שבמילים. אפשר, מזכיר את המלצרית ששואלת מה תשתה אדוני.. קפה או תה.

אם כה חשובה מצוה זו לזהות היהודית

לא היו מבטלים אותה צאצאי יעקב במצרים. והפלא הוא שלמרות הטבח הנוראי שערך יהוה באבותינו, עכ``ז עוד לא קם מטומטם אחד שערך טקס קניבלי זה לבנו. למרות שהם קיבלו את התורה בקולות וברקים וראו את השורפת בעם כמו בקורבנות עכ``ז עמדו במרדם 40 שנה במדבר

uty76

New member
בטח אמול

פעמיים אפילו... וברצינות, כל אבותי מלו זה כמה אלפי שנים. בדיוק כפי שאני צם ביום כיפור - כזה אני.

נורמות, סמלים ומסורת

מפריעים לי רק כאשר הם מזיקים או פוגעים בפני עצמם, ולא מעצם היותם נורמות, סמלים או מסורת. להפך, אני חושבת שפולקלור מייצר שורשים וששורשים תומכים בזהות. אני נמנעת מנורמות סמלים ומסורות כשהם באמת מזיקים (ולא רק באיזו רמה סמלית עמומה ומופשטת) וכאשר ההמנעות מהם היא בלתי מזיקה. במילים אחרות זו כמו תמיד סוגייה של יתרונות וחסרונות. לכן - אני לא אסכים להסתובב סביב בנזוגי בטקס החופה, כיוון שבעיני זה מזיק (זו הצהרה שוביניסטית פר-אקסלנס) וההמנעות היא בלתי מזיקה (היותי אשה נשואה שלא הסתובבה סביב בעלה לא משנה את מעמדי בעיני החברה, המדינה, המערכת המשפטית או המשפחה), אני אקרא לאיש שאני נשואה לו בנזוגי ולא בעלי כיוון שבעיני בעלי זה מזיק והשימוש בבנזוגי לא גורם שום נזק. אבל אני לא אשא שני שמות משפחה (זה של הורי וזה של בנזוגי) כיוון ששניהם לא שמות שיש לי עליהם איזו בעלות אישית (אף אחד מהם לא נבחר על ידי, ואם כבר בן הזוג הוא הרבה יותר בחירי מאשר המשפחה. אם כי גם אותם אני אוהבת) והשימוש בשם המשפחה של בן הזוג אמנם מזיק מבחינה סמלית ומופשטת (זה קשור להיות החברה פטריארכלית) אבל השימוש בשני שמות משפחה הוא מעיק, מסרבל ועשוי להזיק לילד. מאותה סיבה אני כן אתחתן בטקס דתי, וכן אמול את ילדי. עדיין לא יצא לי לפגוש אפילו אדם אחד שאמר לי שהוא מבואס מזה שמלו אותו ושהוא כועס על הוריו שעשו זאת. כפי שריגולטו אמר הורות זה בין היתר לקבוע לילדיך הרבה דברים מראש. מצאתי הרבה ילדים שמבואסים מזה שהוריהם שלחו אותם לבית ספר (אחותי מאפשרת לילדיה, הגדול בן 7 לבחור האם ללכת לבית ספר או לא, הם בוחרים שלא - האם בעתיד הם יודו לה על כך? לא בטוח. היא אם נפלאה, אגב). חוץ מזה, לא יודעת מה זה עושה לגברים אבל כאשה אני חושבת שאין שום הבדל בין מין עם ערל למין עם נימול

rigoletto111

New member
נהניתי לקרוא ../images/Emo45.gif

אגב, מהי הסמליות השוביניסטית בכך שהכלה מקיפה את החתן? זה כאילו היא זו ש"צריכה להתאמץ" בשבילו?

למעלה