שאלה...

Angeldust1

New member
שאלה...

שמעתי ממישהו שיש איזה נסיעה ארוכה בין עירונית שלפחות לפי החוק כל אחד חייב לעשות לפני הטסט ויש על זה סעיף בטופס הירוק. אבל כל החברים שלי שהיה להם טסט אומרים שהם לא עשו את הנסיעה הזאת ובחיים לא שמעו על זה. הבנתי שרוב המורים לא מקפידים על זה כי אין להם זמן וכוח. אבל המורה שלי די קפדן(אני לא יודע אם הוא מקפיד על הנסיעה הזאת, אבל הוא קפדן בכלליות) והוא לא דיבר איתי בכלל על הנסיעה הזאת, אבל בכל זאת הוא אומר שעוד 2-3 שיעורים הוא מגיש אותי לטסט פנימי(אני שיעור 28 כרגע ומרגיש מוכן לגמרי). מישהו יכול להגיד אם יש אמת בכלל בכל הסיפור של הנסיעה הזאת ומה מידת ההקפדה של המורים על זה?

כן, יש נסיעה אחת בכביש בין עירונית.

הנסיעה לא חייבת לתפוס את כל השיעור. ובלי קשר לחוק, זה מומלץ מאוד!! להתרגל לתנאי כביש אחרים.

Angeldust1

New member
לא חייבת לתפוס את כל השיעור?

אם כך, עשיתי ממש לא מעט נסיעות כאלה בכבישים מהירים ובין עירוניים ואני מסתדר שם יפה מאוד. זאת לא הבעיה. פשוט שמעתי שזאת חייבת להיות נסיעה ארוכה שלא סתם תופסת את כל השיעור, אלא צריך לקבוע שיעור כפול בשבילה.. אז אני מבין שזה סתם זיון שכל? ובקשר לקטע של החוק, ברור שעדיף להתרגל לתנאי נהיגה שונים עוד בזמן שאתה תלמיד, הקטע הוא שזה לגמרי מסורבל ולא במקום לתקוע תלמיד שמוכן ב100% ולחכות עד שלמורה שלו יהיה זמן לעשות את הנסיעה הזאת. לפחות במתכונת הזאת. אבל אם מה שאתה אומר נכון אין שום בעיה..

tuti100

New member
לא במקום..?

בטח יש למורה שלך עוד תלמידים בערך במצב שלך מבחינת שיעורי נהיגה שגם צריכים לעשות נסיעה ארוכה.. לדעתי זה חשוב.. אני נסעתי לירושלים (ומישהו אחר נסע חזרה, כל אחד שיעור כפול) קצת לפני הטסט הפנימי וזו היתה נסיעה ש'הקפיצה' עוד קצת את המוכנות שלי לטסט.. הוא לקח אותנו למקומות עם עליות וירידות הזויים לגמריי (ועל מקומות קשים חזרנו פעמיים, פעם אחת אני עליתי וירדתי ופעם אחת התלמיד השני) , קיצר.. לדעתי זה מאוד תורם לנהיגה ולביטחון על הכביש.. מקסימום תעשה את הנסיעה אחרי הטסט הפנימי.. זה רק יתרום לך.. :)

dutchy16

New member
אני עשיתי את זה..

אני לומד בחולון, המורה עשה לי שיעור כפול נסיעה לאשקלון ובחזרה (זה היה אמור להיות לאשדוד אבל הוא האריך לי את השיעור) האמת זה לא רק לטסט.. זה גם לאחרי.. נתן לי יותר ביטחון בכבישים מהירים ובכבישים בינעירוניים.

למעלה