שאלה

dordar

New member
שאלה

אם יש לי מלווה באוטו שנוסע איתי אני יכול למלא את כל האוטו? ושאלה שניה: המלווה חייב לשבת לידי במושב שליד הנהג או שמספיק שהוא באוטו תודה לעונים..

Superdror

New member
כן וכן.

אוטו מלא. המלווה חייב לשבת לצד הנהג, מקדימה.

Honey Bunny

New member
../images/Emo207.gifהחרמת רכב

מישהו יודע באילו עבירות מותר להחרים רכב במקום? היה לי ויכוח עם אבא שלי לגבי החוק של השני נוסעים (אני כבר לא נהגת חדשה והוא טען שזה עדין חל עלי) ואמרתי שזה על אחריותי אם אני נתפסת, ואז הוא אמר שזה גם בעייה שלו כי יקחו לי את האוטו (שלו). אז - על עבירה כזאת פעוטה באמת לוקחים את האוטו?

flutter girl

New member
כעקרון

אם את עוברת על חוק שני הנוסעים, עלולים להחרים את הרכב. ובאופן כללי אני מציעה שלא תתייחסי לאף עבירה כ"פעוטה" - כי זאת בדיוק הגישה שגוררת אחריה עבירות חמורות בהרבה (ועל כל מקרה שלא יהיה - אם זה מוגדר כעבירה אז זה כבר משהו שאת לא צריכה לעשות, נקודה).

Honey Bunny

New member
איפה היה כתוב על זה?

א- לדעתי לא מדובר בעבירה, לכן אני מרשה לעצמי לבצע את ה"עבירה" הזאת ב- מהחיפושים שעשיתי באינטרנט מצאתי שמותר להשבית רכב בגין עבירות חמורות או *נהג חדש* שנוסע בלי מלוה. הדבר היחיד הקרוב שמצאתי למקרה שלי הוא הצעת חוק מ2004 (שאני לא יודעת אם אושרה) להוסיף לרשימה גם הסעת מספר נוסעים חריג - שהכוונה שלו היא כמובן יותר נוסעים ממה שכתוב בביטוח רכב, השאלה אם יכלילו בזה גם מה שמורשה לנהג עצמו.. בכל מקרה, חשוב לי לדעת מה הסימוכין שלך לזה שיכולים להחרים רכב על העבירה הזו? תודה

flutter girl

New member
?!

א- למי אכפת אם זאת עבירה לדעתך או לא? הנקודה היא שזאת עבירה, וזהו. אל תנסי לעוות את זה כדי שזה יישמע "בסדר". לא חשוב כמה מרכאות תשימי סביב זה, ברגע שנקבע חוק כלשהוא, אי-ציות לאותו החוק (לא משנה אם את לא מסכימה איתו) נחשב כעבירה לכל דבר. ב- אין לי הוכחה ודאית, אבל צויין פה בפורום מספר פעמים בנוגע לעניין הזה. אני מאמינה שלמישהו פה יש הוכחה ממשית, לי ספציפית אין.

Honey Bunny

New member
מה שהתכוונתי

הוא שלדעתי זו לא עבירה כי מהבנתי את החוק של הגבלת הנוסעים הוא לא חל עלי. אני רוצה לדעת לגבי השבתת רכב בשביל הסיכוי הקטן שהוא כן חל עלי. ואגב, יש עבירות שיכולות להיחשב "פעוטות" - ההחלטות מה נחשב עבירה הן לא קודש, מקריאת פרוטוקול ההצבעה על שני החוקים החדשים אפשר ללמוד טוב מאוד מי ואיך מקבלים החלטות כאלה..

Itamarro

New member
כן

ניתן להחרים את המכונית ל30 יום, אבל זה בקושי נעשה. בכל מקרה, תסבירי לאביך, שאם את אינךנהגת חדשה, החוק לא חל עליך. החוק חל רק על מי שהוא נהג חדש, וגם מתחת לגיל 21. אם את מתחת לגיל 21, אבל לא נהגת חדשה, תנהגי בכיף שלך. וזוהי נחשבת עברה חמורה, בעלת משקל כבד.

למעלה