שאלה

שאלה

מה דעתכם על ההתנהגות הבאה: יש לכם חברים טובים שתמיד בכל בעיה הם פונים אליכם,"בוכים" לכם על הבעיות עם בני הזוג ומצפים ממכם למילה טובה ופירגון בכל עת. אבל כשהדברים מסתדרים והם מוצאים שלווה ואושר לצד בני זוגם-הם שוכחים מכם.הם מעדיפים לבלות את כל זמן האיכות שלהם עם בני זוגם.. וברגע שמתחוללת מריבה קטנה בניהם,הם רצים אליכם לייעוץ ..,פתאום הם נזכרים בכם. כיצד הייתם מגיבים להתנהגות כזו? מה דעתכם על העניין? האם נהגתם כך כלפי חברים שלכם,או הם נהגו כך כלפיכם. סתם שאלה למחשבה.

יודעת?

זה נושא שממש נוגע אליי... גם אני מצטרפת לשאלתך. אני ממש לא יודעת איך לינהוג במצב הזה, לא רוצה להתעלם מיצרה שלהם, אבל באמת מיד שאני עוזרת והכל מסתדר, זהו! האדמה בולעת אותם ופולטת שוב כשהצרות חוזרות. ממש מתסכל.

free soul

New member
הייתי נעלמת לאט לאט...

זה מה שעשיתי וזה מה שקרה. חברה לשעבר הייתה כזו. לא הייתה מודעת למה שעשתה ובגלל זה נעלמתי

כנ"ל

אנשים כאלה לא נחשבים

עבורי כחברים ובטח שלא טובים. פעמיים-שלושה .. ואני לא נמצאת שם יותר.

catmike

New member
אין לי חברים כאלה

יש לי ממש מעט חברים אבל הם חברים אמיתיים שאני תמיד מוכן לעזור להם ושהם תמיד מוכנים לעזור לי. וכאן אני כן מעדיף יותר איכות מאשר כמות.

חוסר אכפתיות?

הבנאדם מרוכז בעצמו ובקשר שלו כל עוד הוא לא זקוק לעזרה את לא קיימת.... פשוט לא אכפת לו מהאנשים הטובים שמקיפים אותו זה הכל.

תגובה

קשר שמבוסס רק על עזרה של צד אחד לצד האחר, לא יכול להתקים. רצוי להשתדל לפתח את הקשר משני הצדדים, כך שיהיו אתנו לא רק כשהם צריכים עזרה. אם זה לא מתאפשר, עדיף לנתק את הקשר.

הממ...

אולי בגלל שהם לא שמים לב, שווה לשוחח איתם- לא להעביר ביקורת, לא להתעצבן, פשוט לשתף במה שמרגישים.

אין דבר כזה..

כמו שהם יודעים לבוא ולהתייעץ כשרע להם. ככה שיידעו שיש להם חברים גם כשטוב..ולא להעלם כשיש בני זוג פתאום וטוב להם. זה לא מקובל עלי! אנשים כאלה טסים לי מהנוף ומהר!

שאלה לי אלייך..

למה תמיד לנסות ולהוציא את התפל מהעיקר? למה לא לקבל את זה כמחמאה שהחברים באים אליכם להתייעץ כי הם סומכים עלייכם .. בשביל מה יש חברים ?! מה לעשות שמגיע שלב בחיים שצריכים למצוא את העתיד ומרבית התשומת לב מופנית לזה .! שאלת את עצמך אולי ? איפה את בכל הסיפור ? ניסית ליצור קשר?! וקיבלת תשובה שלילית? ואם לא ניסית....אז למה לא ניסית!? חבל תמיד לנסות להוציא את הרע מכל דבר . ! תאמיני לי שיש דברים טובים בכל דבר ... השאלה איך מסתכלים על זה ! שבת שלום

סליחה אבל..

השאלה שהעלתי פה אינה נוגעת אליי אישית ולי אין חברים כאלה! כתבתי אותה לעניין הכלל. כמובן שזה מחמיא כאשר באים ומתייעצים ויש לנו חשיבות בעינהם לשתף אותנו,אבל לא לשכוח שגם מתי שטוב-אנחנו חברים שלהם. אתה לא חייב לתקוף! תודה.

ראשית..

לא תקפתי ... ואם הייתה הרגשה כזאת ..אני מתנצל לא זאת הייתה הכוונה... ובקשר לתשובה... פשוט עניתי לגוף השאלה ולא בכוונה אלייך אישית ... מקווה שהבנת את הרעיון של התשובה.. יום נעים.

גבי 2006

New member
תגובה

חבר אמיתי נשאר תמיד ולא נוטש את חבריו מתי שהוא מתאהב אבל צריך להבין שאם היתה לך חברה שכל היום היתה מפזזת איתך ומבלה איתך ופתאום ביום בהיר אחד היא מצאה אהבה , את חייבת להבין שהמינון של המפגשים שלכם ירדו דרסטית ואת רק יכולה לפרגן לה ולהבין אותה , כמובן היא לא צריכה להעלם לך ,לזנוח אותך ולסנן אותך

למעלה