שאלה

1smark

New member
שאלה

איך אתם בונים 3D? מחלקים שונים ואז מחברים או מההתחלה הכל יחד? אני חדש

poziman

New member
השאלות האלו לא מתאימות לפורום הזה

אני אומר את זה לך, ולכל 1000 האחרים ששאלו שאלות כאלו. לא יודע מה עם האחרים, אבל לי זה נמאס צריך להשאיר איזו הודעה כזאת שתמיד תהיה בראש הפורום או משהו ושיהיה כתוב בה לא לשאול שאלות כאלו, או מאיפה להוריד איזו שהיא תוכנה. השאלות האלו סתם מרחיקות אנשים איכותיים מהפורום ומורידות את רמת הדיונים. אם משהו רוצה ללמוד אז שיקרא את ההוראות, או איך שאומרים באנגלים: "If nothing works- read the fucking menual". אני אשמח אם יגיבו, ויביעו את דעתם בנושא ו-סמארק1- יש יופי של טוטוריאלים ברשת- תמצא אחד ותלמד ממנו

Druyanizem

New member
לא מסכים איתך...

הבן אדם חדש.... רוצה ללמוד איך ממדלים... אני לא רואה בעיה עם זה... הפורום הזה (אם אני לא טועה...) הוא לאנשים מקצועיים ומתחילים. ולי אישית אין בעיה לענות לו. שאני באתי לפורום אני גם שאלתי שאלות שאנשים אחרים בטח חשבו שהן מטומטמות... אבל ענו לי ואני למדתי מזה. ולדעתי זו המהות של הפורום. אז לשאלה: זה מאוד תלוי... דברים מכאניים לדעתי יותר נוח לבנות בכמה חלקים... ודברים אורגניים... בגלל שצריך מעבר חלק בין חלקים... עדיך לבנות בחלק אחד או כמה חלקים בודדים ולא הרבה. זהו

Druyanizem

New member
ועוד משהו...

בקטע של מאיפה אפשר להוריד תוכנות מסויימות באופן לא חוקי... אתה צודק... זה לא מקובל ולא צריך להיות.

preacher

New member
אבל צריך איזו רמת בסיס

הפורום יכול לעזור לאנשים מתחילים אבל לא לכאלה שלא יודעים כלום. שיורידו איזו תוכנה חופשית ויתחילו לשחק איתה. אם תהיה להם בעיה ספציפית שישאלו, אבל באמת, מה זה השאלות האלה כמו "איך אתם עושים את התמונות האלה" או "איך בונים את זה בהרבה חלקים או קצת". אלה שאלות ממש מטומטמות. אולי באמת צריך לכתוב איזה מאמר קצר או FAQ למתחילים גמורים שיהיה אפשר להפנות אותם לשם.

poziman

New member
הקטע שזה לא רק הוא שאל,

בערך עוד 100000 איש לפניו. אנשים נכנסים ורואים 3D ואז הם שואלים שאלה כזאת, ואני מצטט מסמרק1:"איך אני עושה 3D?"- זו שאלה מטומטמת, כללית וחסר טעם בכלל לענות לה, לפי דעתי גם מה שאתה ענית לא ממש עזר לו.... אבל אם אתה רוצה לענות לשאלות כאלו.... חופשי, תהנה

preacher

New member
ואם כבר דברים שמעצבנים,

אנשים שמכניסים את המלה "דחוף!!!!" בהודעות שלהם.

eldarinn

New member
גם אני מתלבט לפעמים אם לענות או לא

לשאלות כאלו שיש בהם אולי קצת תמימות ו/או חובר הבנה של תהליך היצירה פה. כשהוקם הפורום פחות או יותר התגבשה פה הכרה של מה מותר ומה אסור ע"י החברים הראשונים ובתחילה נאלצתי למחוק פה כמה וכמה הודעות של ירידות במישור האישי שלא תרמו לאוירה וכל מני הודעות WAREZ ובקשות למיניהן שאסורות ע"פ הנהלת הפורומים ממילא. מה מותר ואסור נותר עד היום תחת "הודעת המנהל" מצד ימין למעלה. מי שרוצה מוזמן לענות ומי שלא מוזמן שלא, בכל מקרה אני מבקש להקפיד על תרבות דיבור ולכבד את כל ההודעות.

ganooov

New member
זה די מגעילת אבל

אני למשל שאלתיאתהשאלה הנ"ל, לא ענו לי, ולמדתי לעבוד ברינו - אם כי לא בצורה מדהימה. בקיצר: אפשר בלעדיך poziman, תודה על הכל.

רון קרן

New member
הוא שאל שאלה לגיטימית מה הבעיה?

הוא לא ביקש שום תוכנה! לא ביקש שיעזרו לו להבין את התוכנה! הוא רק רצה לדעת באיזה שיטה ה-3D ואתם עובדים. תענו לו, ואל תכסחו אותו.

SUPER TROOPER

New member
מי שלא אוהב ששואלים

שפשות לא יענה הבן אדם שאל שאלה מי שלא אוהב את זה ששואלים פה שאלות שלא יענה! איך זה יכול בכלל לעצבן מישהו? אתה רואה שאלה מעצבנת ? אל תתיחס ...

DragonLore

New member
דעתי:

ראיתי מספר פורומים גדולים מזה נופלים בגלל הסיבה הזו, פורום שגודלו ובסיסו מתחזקים מן האמנים המקוריים (ואנשים איכותיים) מתמוטט בגלל ה"אמנים" החדשים שרוצים למדל תוך 30 שניות ושואלים שאלות בסיסיות. אני מודה שאני לפני כשנתיים גם שאלתי שאלות דומות, אבל לא באופן כל כך בסיסי, אני זוכר שהייתי הפריק שרצה "רק" לחבר בין 2 אובייקטים ואחרי ריב אם כל האמנים שם ו200 הודעות, הבנתי עד כמה טעיתי. אני מציע שצריך לחשוב על פתרון כלשהו, דוגמא היא שאנשים שפתחו חשבון חדש מחויבים לחכות 48 שעות לפני הצגת השאלות (כך הם קוראים קצת לפני) וכדומה. הבעיה לא קריטית כרגע, אך אני בטוח שהיא רק תגדל ככל ש3D נעשה גדול בכלל ובארץ.

Druyanizem

New member
אני לא חושב

שצריך להגביל פורומים לרמה... כי בסופו של דבר... אותם האנשים ששואלים עכשיו את השאלות הבסיסיות האלה... ילמדו, יתפתחו ובעתיד יהייה להם איך לתרום לפורום.... אני לא חושב שבן אדם שלא עזרו לו בהתחלה... ירצה לחזור לכאן אחרכך.

למעלה