שאלה

שאלה

אני חילוני אבל מאמין באלוקים ומאוד מנסה לחקור את הדת בצורה שלי וכל חטא שאני עושה אני מודע לעונש שאני אקבל (לא יודע איזה עונש רק שיהיה עונש על זה) עכשיו השאלה שלי היא שאני עושה המון חטאים אומנם בגדול אני בן אדם טוב ועוזר לזולת ומשתדל לשמור על מצוות בן אדם לחברו (אומנם בדרך שלי) אבל לדת יש חוקים משלה לגבי איך הכל צריך להעשות ובהמון מקרים אני חוטא עכשיו אני רוצה לדעת כמה גדול יהיה העונש כשאנחנו חיים בתקופה שאני עוד נחשב לצדיק בין החוטאים שיש לנו היום כי אני יודע שיגיע העונש שלי ואני רוצה לדעת אם יש גם התחשבות בתקופה שאנחנו חיים היום שלבחור כמוני יש המון המון מכשולים והמון ניסיונות בחיים שיצר הרע פשוט טורף את דעתי
 

אופירA

New member
מנהל
ברור שהכל יחסי

אבל הכל יחסי לכאן ולכאן, לא רק לתקופה הלוחצת ולריבוי המכשולים. הכל יחסי גם לכוחותיו של היהודי, ואם יהודי יש לו כוחות ויכולת להתגבר - הוא ייתבע עפ"י כוחותיו. בכלל, כשאתה בא לבקש מידע על החשבון של מעשיך בעיני האלוקים, התשובה תלויה מאד מה אתה רוצה לעשות עם המידע הזה. כי מצד אחד האלוקים רחמן, ומצד אחד הוא דיין אמת ותקיף. עכשיו, אם התשובה שהוא רחמן ומביא בחשבון כל הקשיים מרגיעה את הפחד שלך, ונותנת לך כוח להתחזק ולהתגבר ולהתקרב אליו - אז זו התשובה שאתה צריך לקבל. אבל אם התשובה הזו מרגיעה את המצפון שלך, ונותנת לך תפיסה של קלות דעת בדין האמן ובחשבונות של הקב"ה, אז אתה צריך לדעת היטב את הגישה שבה מתאר הרב אמנון יצחק את חובתו של היהודי כלפי בוראו, ואת חשבונות השמים.
 
אשריך בוא תשמע

כל יהודי נמדד על פי כוחותיו לא יתבעו ממך שתהיה משה רבינו בתקופה קרה זו כי אינך יכול אבל מי שהיית יכול להיות ולא היית אז יתבעו אותך על זה. בדור כזה שרבו הניסיות כל מחשבה קטנה בעלת עוצמות שנחשבו לגדולות בדורות קודמים עד שהאריז"ל שהיה קודש קודשים אמר בדורו לתלמידיו שכל מעשה שהם יעשו שקול כנגד עולם ומלואו ממה שעשו אבותינו ואם זה היה בתקופת האריזל אז קל וחומר בתקופתנו שכל מעשה וכל התגברות כנגד הניסיונות הקשים הם קניית עולם הבא וכל מה שתוכל לתפוס תפוס מהר כי אתה נוטל שכר כנגד כל העולם כולו!!!
 

דלת

New member
בקצרה ובלי לבלבל הרבה את המוח

הכל יבוא בחשבון, ה-כ-ל. בורא עולם הוא פועל אמת שפעולתו אמת וצדק. ובעזרת השם יתברך שתיפטר בשיבה טובה מן העולם בעוד 120 שנה ותצטרך לתת את הדין - את הכל יקחו בחשבון, לטובה ולרעה. והדין יהיה אמת לאמיתה. יש כלל אבל חשוב, אין מעמידים אדם בניסיון שאינו יכול לעמוד בו. ותחשוב גם על זה. וצריך רב אמיתי להתייעץ איתו על מה כן צריך לעבוד ועל מה לא והכל יבוא על מקומו בשלום.
 
למעלה