שאלה..

שאלה..

כיצד תגיבו אם לבני זוגכם יהיו ידידים/ידידות? האם יש כאן מבניכם שמעדיפים שלא יהיו לבני הזוג ידידי נפש? האם אתם מאמינים בידידות בין גבר לאישה? ומהם הגבולות שתציבו בנוגע לכך כלפי בני הזוג?

angel enamorado

New member
עונה..

אני אישית כשיש חבר אז הקשרים עם הידידים אמורים לפחות, אלא אם מדובר בידידות נפש שהייתה כמובן קיימת עוד לפני הזוגיות. תכלס אני לא מאמינה גדולה בידידות בין גבר ואישה, לפחות לא כרגע.. גבולות? אני אתן דוגמא שעד היום אני לא יודעת אם אני הגזמתי או הוא הגזים: הוא רמה להפגש עם ידידה שלו (שהיא חברה גם שלי) בסביבות שעה 23:00, והיא הציעה לצאת לאיזשהו בר שם הרגשתי כבר שזה מוגזם, ואמרתי שאין לי בעיה עם בית קפה או משהו כזה אבל בר נשמע לי קצת טו מאצ' בשביל ידידות. בדיעבד מסתבר שהחברה הזו גם ידעה על הפרידה המתוכננת עוד לפני..

angel enamorado

New member
מה פתאום?

"יד בדבר" בטוח אין. פשוט אחרי שנפרדנו אז נפגשתי איתה, והבנתי שהוא דיבר איתה על זה.. אז "יד בדבר " אין לה, אבל אני משערת שהוא קיבל קצת יותר חוזק והחלטיות לגבי הפרידה בעקבות השיחה. כי כנראה שזה רק מה שהיה חסר לו- האישור, שמה שהוא עושה זה נכון. אבל כמובן שעם כל זה הוא גם אמר לה (שאמרה לי) כמה אני חשובה לו, וכמה הוא אוהב , וחושב דברים טובים עליי וכו' וכו'..

אבל בכל זאת ,

רצוי לבדוק טוב טוב אם יש לחברים "טובים" איזה אינטרסים חבויים.. ואם הוא קיבל ממנה אישור-את קוראת לה חברה שלך? חמודה,יש לנו את הפריבילגיה לבחור את האנשים שאנו רוצים סביבנו ושיהיו לטובתינו..,אני מקווה שהיא ראויה להיקרא חברה שלך וראויה לאמונך. מעטים האנשים שאפשר באמת לסמוך עליהם ולהעריך אותם.

angel enamorado

New member
אני לא אגיד

שלא עברה לי המחשבה על האינטרס, אני לא יודעת אם הוא קיים. נפגשנו ברמת העיקרון כדי שאני אפרוק וזה, אבל ברגע שהבנתי שהיא ידעה על זה עוד לפני שה'בשורה' הגיע אליי זה קצת פגע בחופש הדיבור שלי, וזה היה כמו לדבר אליו, כי מן הסתם שהיא יודעת בדיוק למה הוא נפרד ממני ואולי טוב יותר ממני.. תודה על הדאגה :]

Kerry121

New member
אני אהיה מאוד קנאית ..

אני לא מאמינה במושג "ידיד" "ידידה". אני חושבת שתמיד יש מתח מני מסויים בין שני המינים. לחבר שלי יש את החברים שלו, לי יש את החברות שלי. אני גם לא זקוקה לידיד, כי החבר שלי הוא לא רק בן זוג אלא גם החבר/הידיד הכי טוב.

תגובה

אין רע בקשרי ידידות של בן-הזוג, כל אדם אוהב אנשים ורוצה להיות אתם וזכותו. כל זמן שהקשר לא זוגי מבחינת מגע או רגש, הוא בסדר.

ידידות.....

אין לי בעיה עם ידידות בין גבר לאישה, לי עצמי יש לא מעט ידידים טובים, שאני נפגשת איתם ומדברת איתם מדי יום. השאלה היא איפה עובר הגבול, אם לבן זוג שלי תיהיה ידידה טובה אני לא אראה בה איום, ובטח שלא אנסה להרוס את הקשר שלהם או משהו כזה. הגבולות שלי הם שהיא לא תבוא על חשבוני, היה פוגע בי אם הוא היה מרגיש יותר קרוב אליה מבחינה חברית מאשר אליי, ז''א מספר לה את הדברים הכי אישיים שלי הוא לא מספר, או כלמני דברים שקשורים אליי ואליו בלבד, לא הייתי מסכימה שהוא יפגש עם ידידות שלו לבד בלילה למשל, וכלמני דברים מהסוג. ובכללי, גבולות הם רק עניין של הרגשה, לחבר שלי אין ידידות ממש קרובות, ונחמד לי ככה. מצד שני, אם היו לו, לא היתה לי בעיה, כל עוד זה בגדר ידידות בלבד וכל עוד כל הדברים שציינתי קודם לא מופרים. בעקרון, לא הכי מאמינה בידידות בין גבר לאישה, אבל זה כן קיים, לפעמים. הבעיה שלא תמיד יודעים את הגבול...

יש לו ידידה ממש טובה...

האמת- לא מתה עליה, אולי בגלל שיש לי חשש שהיא דלוקה עליו, ואולי בגלל שיש לה אופי שלא אוהבת (אני יודעת שהיא יוצאת עם החבר שלה רק כדי לא להיות לבד והיא בכלל לא רוצה אותו), אבל למדתי לקבל שכמו שלי יש ידידים, גם לו תהיינה ידידות וכל עוד זה לא נהיה משהו מוגזם של להיפגש כל יום או משהו כזה בצורה חברתית וזה על חשבון זמן איתי, כלומר נגיד אם יהיה מצב שכל השבוע לא נוכל להיפגש אבל ביום שכן נוכל, הוא יפגש איתה, אז כן מבחינתי זה יהיה לעבור את הגבול.

אני לא בעד

בכלל לא אוהבת את זה. אין לי בעיה שיהיו ידידות מהלימודים או משהו כזה, אבל מעבר לזה כשזה ידידות של לצאת ביחד ולדבר בטלפון וכאלה, לא רוצה
אולי הדיעה שלי כזאת כי לא סבלתי את הידידות שהיו לו (צפונבוניות פקאצות מהחבר'ה שלו).

לות

New member
באופן מדורג הקנאה קטנה

עם החבר הראשון קינאתי בלי די, על כל צעד, על ידידה.. ירוקה מקנאה וכל אחד יכול להיות עד לזה
אחריו נרגעתי טיפה, ובדרך חוויתי את ה"צד שלו", היה לי חבר קנאי ולוחץ שאחריו הבנתי שאמון וטקט הם שני דברים נורא חשובים - כמו שמלאכי עליון (?) כתבה חשוב שישים לב לעצמו, ויעשה את הפגישות בטקט. לא אחרי מריבה, ולא אחרי שלא התראינו הרבה זמן. שלא יעדיף אותי על פניה. "להיות שניה בעייני אחרים זה נסבל, להיות שניה בעינייך זה בלתי נסבל"
(ככה הסברתי לאקס שלי למה אני כלכך קנאית)

לות

New member
רק עכשיו שמתי לב

שלא יעדיף אותי על פניה הכוונה שלא יעדיף אותה על פני בטח הבנתן/ם את זה.. בכל זאת, אירוני. בהודעה כזאת, לא?

יNOT

New member
אהבה ידידות ומה שביניהן

כיצד תגיבו אם לבני זוגכם יהיו ידידים/ידידות? מה זאת אומרת?! למה שלא יהיו?! היו לה חיים לפני
וחיים זה כולל חברים וידידים.
האם יש כאן מבניכם שמעדיפים שלא יהיו לבני הזוג ידידי נפש? חחח אם יש אז הם בטוח לא נמצאים בפוסט הזה
, איזה מן רצון זה לדכא את חיי החברה של בת זוג? מדוע שלא יהיו לה ידידי נפש?! יש פער של זמן והיכרות שונה בין ידיד לחבר , זה צפוי שדברים מסויימים יהיה יותר נח לה לדבר עם ידיד נפש...
האם אתם מאמינים בידידות בין גבר לאישה? וודאי
ומהם הגבולות שתציבו בנוגע לכך כלפי בני הזוג? גבולות?! אין לי גבול על ידידות הגבול היחיד שלי הוא שאם זו אהבה שהיא מעבר לידידות נפש אז שתהיה איתי, או שתמצא לה בן זוג אחר.

BlackUnicorn

New member
שיהיה לו בכיף. לי יש ידיד כבר 8

שנים, אנחנו כמו אח ואחות מבחינתנו...

יש לו. והרבה...

הוא תמיד תופס את המקום של "אוזן קשבת" גם עבור אנשים זרים. ואני לא מתערבת בזה. למדתי שהוא מראש חותך במקומות בהם הוא חושב שאני ארגיש מאויימת ורק לאחר מעשה הוא מסביר לי למה הוא חותך. אני מאמינה בידידות בין המינים וחושבת אפילו שהיא חשובה (במיוחד כשהיא ללא אינטרסים נוספים). אני לא מציבה את הגבולות, למזלי יש ביננו הבנה בלי מילים בנושא הזה.

1Unicorn1

New member
אין לי בעיה עם זה

לי אישית יש יותר ידידים מחברות ואני מסתדרת גם יותר עם בנים. מהקשרים שלי עם ידידים שלי אני יודעת טוב מאד שיכולה להיות ידידות בין בחור ובחורה בלי שהיה תהיה מעורבת במשיכה כלשהי וכו'. לחבר שלי אין ידידות קרובות, אבל אין לי בעיה עם ידידות, כל עוד הן לא אקסיות (ושם מתחיל בלאגן מבחינתי אם הן קיימות
). גם ברגע שפוגשים ידידות של החבר זה מוריד מהחשש (אם הוא קיים) כי רואים מול מי ניצבים. הגבולות שלי הם כמו שאמרתי נושא האקסיות, ולהיפגש בשעות מאוחרות של הלילה, או שזה יבוא על חשבון זמן איתי, שהקשר איתן יהיה יותר קרוב מהקשר איתי ..

תשובה...

כיצד תגיבו אם לבני זוגכם יהיו ידידים/ידידות? *יש לו... סבבה... חוץ מאחת שלא הייתה סבבה, והיא כבר לא בתמונה... האם יש כאן מבניכם שמעדיפים שלא יהיו לבני הזוג ידידי נפש? *באופן נורמלי, כשנמצאים בקשר זוגי, קשרים אחרים קצת מתרחקים, ויורדים מדרגה מידידות נפש לידידות, כך שזה בסדר גמור... האם אתם מאמינים בידידות בין גבר לאישה? *באופן כללי ממש ממש לא... (במיוחד אחרי התקופה שעברתי עם הידידים שלי אחרי האקס), אבל יש יוצאים מהכלל... ומהם הגבולות שתציבו בנוגע לכך כלפי בני הזוג? *אני לא מציבה, שהוא יבין לבד... והוא אמור להבין לבד אם זה מפריע לי. הווה אומר, ידידה עם מוסר מיני נמוך (נוהגת לשכב עם ידיד אחר שלה, מחליפה בנים כמו גרביים, וכו'... ), ידידה שרוצה להפגש כ-ל הזמן, שעות מאוחרת, על חשבון הזמן איתי, ויתר הגזמות...

למעלה