שאלה -

ק א ר ן

New member
שאלה -

זה לא דבילי להקים מה שנראה לי כפורום תמיכה למכורים לאינטרנט ב א י נ ט ר נ ט ? ? ? ! ! ! לפרסם, כן, הרי סביר שפה אתם תיתקלו בזה... אבל ככה? מילא. מכל מקום, עצה לי אליכם: רוצים לטפל בבעיה הקטנה שלכם? דבר ראשון - צאו מהפורום ותתנתקו מהאינטרנט !!!

e-magine

New member
שלום קארן וברוכה הבאה לפורום

אני רואה שלא קיבלת שום תגובה, אולי בגלל שאנחנו אנשים דביליים, שלא מגיעים לרמתך האינטלקטואלית וקשה לנו להתמודד עם השאלה הנוקבת שלך. בכל זאת אני רוצה לענות לך. אני אשתדל לענות לך בכמה מישורים ואני מקווה שיהיה לך עניין וסבלנות לקרוא. פה זה כמו באגדה של פסח, עונים לכל השואלים. יש בעולם מיליוני מכורים לאינטרנט. רובם בצפון אמריקה שם חדירת האינטרנט יותר מאסיבית. יש שם גם עשרות אלפי קבוצות תמיכה למכורי אינטרנט, חלקן במסגרת אוניברסיטאות, כי לא מעט מכורים הם סטודנטים. בארץ ההתמכרות הזאת לא כל כך מוכרת, אבל זה לא אומר שהיא לא קיימת. אם היית קוראת קצת בדפי פורום זה בעבר, היית רואה שאנחנו לא נגד האינטרנט ואני אישית אינני ממליץ לאיש לנתק את המודם, לחתוך את חוט הטלפון או לסלק את המחשב מהבית, מכיוון שהאינטרנט הוא דבר טוב מועיל וחשוב.אנחנו לא נגדו הבעיה שלנו היא התלות הנפשית באינטרנט, שהיא ההתמכרות. אנחנו רוצים להשתמש באינטרנט במידה סבירה, שאנו נשלוט בו ולא הוא ישלוט בנו. היתרון הגדול של התמיכה באינטרנט, היא שכל אחד יכול לשמור על האנונימיות המוחלטת שלו ויכול להתבטא בחופשיות כאן איש לא יחשוף אותו ולא יגנה אותו, לא יתקוף אותו ולא ילגלג עליו. האווירה היא תומכת ואוהבת, כמו בקבוצות תמיכה אחרות. אין לנו פתרונות קסם ואנחנו לא אומרים שיש לנו תרופה שתעלים את ההתמכרות. יש לא מעט אנשים כאן שאני ממליץ להם לחפש את הסיבה העמוקה שגורמת להם להתמכרות, ולטפל בה, כולל המלצה לפנות לטיפול מקצועי. כי ההתמכרות להרבה מאיתנו היא לא מחלה אלא "תרופה", תרופה שאנו נוטלים ללא מרשם בריחה מהמציאות הקשה, מהחרדה, מטראומות, מהשעמום, מקשיים בנישואין או במשפחה, מכל מיני דברים. לא כולנו מודעים בדיוק לסיבות. לחלקנו האינטרנט מתאים כי יש בו תבניות חשיבה שמתאימים לאופי שלנו, לאחרים הוא מתאים כי הוא עוזר לדימוי הנפשי שלנו, הרי אנחנו בני אדם (אני מקווה) ואיננו זהים. אנחנו דומים אך כל אחד, משהו מיוחד במינו. האינטרנט הוא באמת אוטוסטראדת מידע שיש בה אינספור נתיבים, וכמו בטלוויזיה עם אינספור ערוצים, איש אינו חייב להיכנס או להישאר בערוץ הזה. יש כאלה שבאו לכאן וחשבו שהם מכורים והיום הם אומרים שהם לא מכורים. יש כאלה שהמשיכו והלכו לבדוק את הזוגיות שלהם, או את היחסים שלהם עם ההורים, או עם העבר שלהם וכך הלאה ויש כאלה שנמצאים כאן, וכל מי שנמצא היום בפורום הזה נמצא מרצון חפשי ואפילו מאהבה. יש כאן אנשים שאומרים שהפורום הזה עוזר להם ואני אחד מהם. ויש בחוץ, בארץ אלפי אנשים שמכורים לאינטרנט ולא מודים בזה. מבוגרים ובני נוער, חלקם מרצים באוניברסיטאות, חלקם אנשי היי טק, חלקם סטודנטים, חלקם מחפשי קשר וצ´אטיסטים בלתי נלאים, חלקם מהמרים בקזינוים וירטואליים חלקם שחקני רשת, חלקם בוני אתרים, מנהלי פורומים למיניהם, מחפשי סקס, מחפשי מידע, למדנים, כל מיני. ויבוא יום שעשרות אלפי אנשים יקומו ויגידו: מה זה הדבר הזה? איך יוצאים מזה? ומה עושים כדי שהילדים שלנו לא יתמכרו? מי יענה להם? ועכשיו אחרי התשובה הזאת תרשי לי לשאול אותך שאלה: למה את כאן? ובינתיים שיהיה לך שבוע טוב, בטוח ומלא אהבה.

למעלה