שאלה

שאלה

האם מישהו כאן מכיר זוגות מעורבים מסולמים ויהודים שהקשר שלהם הצליח לאורך זמן?ולא כאפיזודה חולפשת?לא מדובר בערביי ישראל אלא במוסלמים ממדינות ערב,חרדן,מצרים,לבנון וכו'

InDaHouse

New member
קשר בהחלט בעייתי

זוגות מעורבים נתקלים בגזענות משני הצדדים. לאסלאם אין בעיה עם הצטרפות נשים יהודיות ופתווה יצאה לאחרונה מסודן לגבי העניין הזה. ליהדות אין בעיה עם הצטרפות גברים ערבים. כל צירוף אחר הוא בעייתי מבחינה דתית. מבחינה גזענית רוב רובם של האנשים משתף פעולה עם רצונם של האליטות הערביות והיהודיות שנשנא זה את זה לנצח ונתעלם מפשעיהם.

ערב רב

New member
אני חולק עליך, דווקא נישואי תערובת

נמנעים הרבה יותר ע"י השכבות החלשות, המסורתיות, דתיות ולאומניות יותר, מאשר החזקות.

InDaHouse

New member
השכבות החלשות הינן חלשות

עקב מניפולציות ארוכות שנים של אליטות.

אם אני לא טועה

היהדות אינה מאפשרת נישואין מחוץ לדת גבר מוסלמי יכול להתחתן עם אישה יהודיה או נוצריה-עמי הספר דתות מונוטואיסטיות,אבל השאלה שלי היא אם מישהו נתקל ממש בקשר כזה שצלח או שזה כישלון יודע מראש?

הMפצח

New member
זה קשר פסול גם מבחינה מעשית

אני לא מכיר כול כך את התחום, אבל אני יודע שיש הרבה נשים יהודיות שהתחתנו עם ערבים והלכו איתם לכפרים שלהם. הנשים האלה סובלות מאוד !! ויש ארגון יהודי שמטרתו היא לחלץ אותן מהתיסבוכת שהן ניכנסו אליה ולהחזיר אותם לארץ.

../images/Emo199.gifבוקר טוב

פני לשלום ולא רוצה לריב איתך הדעות שלנו שונות אתה ימין קיצוני אני שמאל קיצוני ובנוסף נשואה לפלשתינאי ,אבל בכול זאת אנסה להסביר לך שישנם גם בחורות יהודיות שהתחתנו עם יהודים ומאוד סובלות ובטח תסכים איתי שמשרדיי הרווחה והמקלטים אצלנו עמוסים ,כמו בכול זוגיות גם בזוגיות מעורבת ישנם עליות וירידות,ממש כמו בזוגיות רגילה. הבחורות שהלכו לכפרים סובלות בעיקר מהבדליי המנטליות ופה אני מסכימה איתך שיש שוני ,אבל תאר לעצמך שהן היו מנסות להשתלב במאה שערים גם שם הן לא היו מוצאות את עצמן.וכן אני מודה יד לאחים סייעו לא פעם בחילוץ בחורות מכפרים אבל מכירה אישית בחורות שחזרו לכפרים מרצונן .אני יכולה לספר לך שאני מכירה זוגות מעורבים שלמרות השוני התגברו ובנו משפחות לתיפארת אז הכול שאלה של השקפה תחשוב על זה.....אשמח לשמוע את דעתך

ערב רב

New member
אז פעילות יד לאחים לגיטימית בעינייך

? יש לדעתך מקרים בהם התערבות הארגון נחוצה? כיצד במעבר לכפר אישה יכולה להפוך למוסלמית אדוקה הכפופה לכל העאדאת והתקאליד, והאם הדבר פוסל מראש נישואי תערובת של נשים משכילות וליברליות?

יד לאחים

למיטב ידיעתי יד לאחים מעולם לא כפו על בחורות את הפרידה מבני זוגם להיפך ידוע לי שהבחורות פנו אליהם לעזרה.ליד לאחים מאגר מידע על בחורות שנישאו או חיות עם בניי זוג מוסלמים וידעו לי שמעולם לא הטרידו אף בחורה להפך פנו אליה בדרכיי נועם,והשאירו הרגשה שבמידת הצורך יש למי לפנות.אני מכירה את יד לאחים ובאמת שאין לי מילה רעה לומר עליהם ידוע לי שהם מסייעים בידיי הבחורות בדרכים שונות,אך צער לי לאכזב אותך ולומר שלא מעט מהבחורות שהסתייעו בעזרה מיד לאחים לא פעם חזרו לבניי זוגם המוסלמים.שוב כול עזרה שתעזור לכול אדם אשר נימצא בצרה היא ברכה,יכול להיות שישנם בחורות שעברו לכפרים(ואני מכירה כאלה) אבל לאו דווקא מרצונן אלא מכורח הנסיבות-בישראל לא מאשרים איחוד משפחות ולא לכול אחת יש את הכוח להתמודד עם בירוקרטיה או משאבים כספיים לעתור לבגצ,הסוגייה של התאסלמות הבנות היתה נפתרת אילו היו מאשרים בישראל נישואים אזרחיים, אבל היום האפשרות היחידה היא לנסוע לקפריסין בתנאי שאתה אזרח ישראל ואם לא אז לא נותרו אלטרנטיבות פרט להתאסלמות ונישואים אצל הקאדי .לא כול הבחורות שהתאסלמו הפכו למוסלמיות דתיות אדוקות תבין ההתאסלמות היא לא מבחירה אלא מחוסר אפשרויות שהריי לא מוכנים לגייר תושביי השטחים. רמזת שנשים ליברליות ומשכילות יפסלו נישואיי תערובת -זאת דעה קדומה כי הרבה מחברותיי הנשואות למוסלמים הן עצמאיות ליברליות ובהחלט משכילות.אני חושבת שהכול עניין של זמן והחברה תצטרך להתמודד ולקבל גם אותנו ובהחלט להבין שיש הרבה דעות קדומות לגביי נישואים מעורבים וזוגיות מעורבת . .

לא הייתי מוותרת על היהדות

שלי גם היו מכוונים לי רובה לרקה,עדיף לחיות ללא נישואין אפילו,מה זאת אומרת שלא נותרה לך ברירה,אני אומרת את זה כשמי שבן זוגה מוסלמי,אין מצב שהוא היה מתגייר גם אם היתה ניתנת לו ההזדמנות וכך לדעתי 99% מהמוסלמים,מדוע היתה חובה שתתאסלמי?המוסלמים יכולים להתחתן עם יהודיות ונוצריות,האיסלאם מתיר זאת...תוכלי לספר מעט על החיים עם משפחה מוסלמית?

../images/Emo68.gif../images/Emo198.gifחוק האזרחות החדש

אני מבינה שבן זוגך הוא תושב ישראל,אני מדברת על ערבים שהינם תושביי השטחים .תביני שהיום ישנו חוק אזרחות חדש ובו ישנם קרטריונים מסויימים(תוכלי למצוא באינטרנט).על מנת שמשרד הפנים יכיר בנישואים לתושביי השטחים ,את יכולה להנשא בקפריסין או להתאסלם ולהנשא אצל הקאדי ,וגם אז תעברי לא מעט טלטלות עד שתגיעי להליך מדורג.הפרצדורה עם ערבים ישראלים שונה כי הם בעליי אזרחות ישראלית(חלקם רק תושבים אבל מקבלים תעודת מעבר) . אני יכולה לספר לך שאת טועה ובן זוגי היה מוכן להתגייר אבל הרבנים פחדו ללמד אותו כי הוא היה שבח ופחדו להסתבך ואני בהחלט מבינה אותם.אני יכולה לספר לך שאני מכירה אישית דרוזי שהתגייר בעבור אישתו וביתו וזה לא כול כך נכון מה שאת חושבת,החיים עם מישפחה מוסלמית כמו חיים עם כול משפחה ואני יכולה לפנות פה אולי בפורום לחברים ערבים שיתקנו אותי? או ירחיבו בנושא .......

הוא מיצרי כלומר

גר במצרים ומעולם לא היה בישראל! שוב לדעתי עדיף לגור יחר ללא חתונה,התאסלמות?חח לא נראה לי,יש הרבה יותר מוסלמים מיהודים ואנחנו לא עם שיכול להרשות לעצמו לוותר על הזהות היהודית שלו-מצטערת אבל זה משהו שקשה לי לקבל,אך אני מכבדת את החלטתך

InDaHouse

New member
זהות יהודית שמהודית

אף אחד עוד לא הצליח להסביר לי מה כל כך נפלא בה ומה ההיצמדות אליה שנראית בעיני מגוכחת כל כך.

InDaHouse

New member
אולי אם אני אבין זה יראה לי רציני

בינתיים זה נראה כמו טריק פרסומי וקיצ'י של הסוכנות הציונית.

מתקשה להבין אותך../images/Emo140.gif

הוא גר במצרים ואת בישראל? אני מתקשה להבין אותך, וביום שתרצי נניח למסד את הקשר או שאולי את לא? מצטערת להגיד לך תעמדי באותו מצב שמצאו הבנות שנישאו לתושביי השטחים(בררתי לך עם בחורה שנישאה לתושב ירדן) אני מבינה את הגישה שלך ושאת שוללת ומתקשה לקבל גם לי היה מאוד קשה ולקח לי 6 שנים לעמוד מול הקאדי ניסיתי את כול מה שרק ניתן.אפילו שקלתי לעבור לשטחים, אבל הנסיבות הן שונות ואני לא אפרט פה בפורום.

אין לי ארץ אחרת?

לא תמיד באוסטרליה למשל ניתן להתחתן נישואים אזרחיים ולגור שם,אינך זקוקה לויזה,אני מנהלת איתך את הדיון הזה בפורום יותר בשביל שאחרים יראו ותיהיה להם אינפורמציה,ואת היתר נדסקס במיילים,אבל כעקרון ניתן למצוא פתרון לכך :) מייל בדרך

למעלה