שאלה..

yes name

New member
שאלה..

לכלבה שלנו (פודל) היתה אנמיה אוטואימונית לפני כחודשיים היא טופלה בפרדניזון וכרגע עומדת על מינון של כדור פעם ביומיים ונעשים משטחי דם למעקב מדי שבועיים... השבוע היא צריכה לעשות חיסון ראשון מאז התגלתה המחלה, וזה מפחיד אותי שזה יחזור לה, הוטרינר אמר שצריך לעשות את החיסון ולראות איך היא תגיב אליו ושבכל מקרה אי אפשר בגלל זה להפסיק לעשות לה חיסונים... מה עושים?????

תשובה..

אנמיה המוליטית היא מחלה קשה מאד. זה לא פשוט לשרוד את ההתפרצות שלה, ולא פשוט גם להמנע מהתפרצות נוספת. זה שהגעתם לשלב הזה זה כבר יפה, ואני מקוה שהמצב ימשיך להשתפר. אישית, אני מעדיף להמנע ממתן חיסונים לתקופה במצב כזה, מהסיבות הבאות: 1. הגורמים למחלה שונים, ויש מחקר שמראה קשר בין מתן חיסונים לבין התפרצות המחלה. אמנם נסיון נוסף להוכיח זאת לא הראה קשר, אבל ברור שמתן חיסון מפעיל את מערכת החיסון, ולא תמיד בצורה ספציפית. 2. הכלבה מטופלת כרגע בסטרואידים הגורמים להחלשת מערכת החיסון שלה, מה שיעשה את החיסון יעיל במידה פחותה אם בכלל. 3. אני לא יודע בת כמה הכלבה אבל אני מניח שלא צעירה במיוחד. אם כך, ואם היא חוסנה בצורה עקבית עד עכשיו, אז סביר שלתקופה הקרובה היא עדיין תהיה מוגנת מחיסונים שהיא קיבלה במהלך חייה. אין מניעה לתת טיפולים נגד תולעים או תולעת הפארק, ולגבי כלבת - יכול להיות שאין ברירה (כי זה החוק) אבל עם חיסון משושה הייתי מחכה לפחות עד הפסקת הטיפול בסטרואידים - אפילו שנה. אני בטוח שתשמעי דעות נוספות, ותצטרכי לבחור. בהצלחה ושתהיה בריאה

מצטרף לארז

כלבה חולה, בעיקר במחלה כזו איננה כלבה בריאה, וכך צריכה להיות ההתייחסות אליה. כמו שארז אמר, הטיפול בסטרואידים יפגע ביעילות החיסון, אך עם זאת החיסון עלול להוציא את הכלבה משיווי משקל בטיפול, ולהביא לחזרתיות של המחלה. לא מזמן טיפלתי בפודלית דומה, היא היתה בת שנה וחצי לערך, והחלטנו לא לחסן אותה. לטעמי הסיכון בחיסון עולה במקרה זה על הסיכון בחוסר החיסון. באותו מקרה אפילו דיברתי עם הרופא הרשותי, והוא הסכים איתי ואישר גם להימנע מחיסון כלבת, מתוך הסיכון לשלום הכלבה. רפואה היא לא מקצוע של שחור ולבן. כל החלטה שאנו עושים טומנת בחובה גם חסרונות. החוכמה היא לשקל את היתרונות מול החסרונות. במקרה זה אני חושב שעדיף להימנע מהחיסונים.

ella100

New member
ד"ר אסף

קראתי את תשובתך ונזכרתי במיטש כלב מקסים,מתוק, עוד לא בן שנה שאומץ מצב"ח רחובות ואפילו שזה היה לפני כמה שנים- הכאב והצער אינו מרפה. לא שוכחים אותו ואת מה שהוא ומשפחתו ,לזמן קצר,עברו. בעליו החדשים והדואגים לקחו אותו למרפאה נחשבת בעיר לעשות לו חיסונים אחד הוטים "טיפל" בהם. הם היו ירוקים לחלוטין בגידול כלבים ולא ידעו שכשהוט' מדד לכלב חום והעיר שיש לו חום- שצריך לעצור את הוט' אם הוא בעצמו לא יודע את זה. הם סיפרו לי שהוא החליט לתת לו חיסון נגד כלבלבת והתלבט לגבי סוג החיסון החליט על מוחלש. הכלבלבת התפרצה התחילה מרגל אחת,התקדמה הם התחילו במירוץ מטורף אחר עזרה ונאמר להם מכל הכיוונים שאי אפשר לעזור בבית דגן נאמר להם שחבל על המאמץ בכלל להגיע באחד השלבים אחת ההצעות היתה לעזור לו בעזרת סוג של אנטיביוטיקה שהתוקף שלה הנו למספר שעות בלבד ובשל קוצר התוקף היה צורך לרדוף אחריה בין בתי מרקחת השונים העיקר היה רק למצוא אותה. כל הזמן ניסו להציל וכשזה הגיע לכך שלא יכול היה להחזיק את הראש ויום כיפור עמד בפתח וחששו שגם אם יזדקק לעזרה בחירום-לא יהיה הוא הורדם. קראתי מה שכתבת-שהפעלת שיקול דעת קיבלת שיתוף פעולה מוטרינר רשותי שניכם פעלתם לפי ההגיון הבריא וטובת הכלב ולא יכולתי שלא להזכר ולספר על מיטש שלא היה לו את המזל של וט שמפעיל את הראש ושוב גם אם עברו כבר כמה שנים זה עדיין כואב.

אלה

אספר פה סיפור מזעזע על וטרינר שבא וחיסן גור בן 3 חודשים בחיסון הראשון לגור היה חום והוטרינר אפילו לא טרח למדוד לו חום הגור מת לאחר יום. מבחינתי הוטרינר הזה הוא קצב.

ניל´´י

New member
ראשית לא מחסנים, שנית מחליפים וטרינ

ר, אם כל הכבוד לאבחון המחלה והטיפול, הוא צריך לדעת שלא מחסנים כלבים חולים.... סבתא ניל"י...

למעלה