שאלה....

motiml77

New member
שאלה....

אומרים שהעונש על שז"ל זה 40 יום נידוי-שהתיפלות לא מתקבלות. אז צריך עדיין להמשיך להתפלל באותם ימים?! כי התפילות גם ככה לא נענות=\ והאם מותר לעלות שליח ציבור באותם ימים? האם הנידוי חל גם על תהילים או שרק תפילות? תודה מראש.....

תריג

New member
ליליות אחי ליליות ...

כל שז"ל מיצר המון ליליות בעולם שזה מלאכי חבלה חבל"ז כל תפילה או מעשה טוב מולידה מלאכים טובים שעושים טוב בעולם אז אחי תחשוב על זה כך כל שז"ל יוצר עוד יהודי שהוא ז"ל וכל מעשה טוב יוצר שמחה וטוב ואושר ועוד ים של דברים טובים . ותחשוב חיובי יהיה לך טוב ושמח לשז"ל זה להיות בעצבות חזק ואמץ ..

ממה שידוע לי

"המקשה עצמו לדעת יהא בנידוי 40 יום" מפני שמגרה יצרו הרע בנפשיה אבל החוטא בחטא זה , ממש עובר על האיסור הכי חמור בתורה [לא נראה לי שתפילותיו לא מתקבלות 40 יום מהסיבה הזאת בכל אופן אני לא שמעתי על כך אבל בלי שום קשר קשה לו להתפלל ושתפילותיו יתקבלו אחרי שעבר על כל התורה כולה]. ברור שצריך להתפלל כי זהו ציווי של הקב"ה בכל מקרה, ולך תדע אולי התפילות נשמרות לעת רצון אחרת אולם רק כעת לא ייענו.

Blackpanter1י

New member
אני חושב שקצת הגזמתם...

ובכלל לא כדי לשאול שאלות כאלה בפורום, בגלל שאנשים מביאים תשובות לא מדוייקות.

ב נ י ה ו

New member
חייב להתפלל בכל מקרה

כתוב גם שמי שעונה איש"ר (אמן יהא שמיה רבא) בכל כוחו, ומכוון מאותו הרגע בלב שלם שלא לחזור על העבירות שעבר, מוחלים לו באותו רגע את כל עוונותיו. אז פשוט כשתגיע לבית כנסת בזמן, תענה לקדיש, תכוון בלב שלם ואמיתי שלא לחזור יותר על העבירות, ואח"כ תוכל להתפלל בע"ה. במקום שבעלי תשובה עומדים...

asaf2000

New member
תשובה

(איפה זה כתוב? מי זה "אומרים"?) חייב להמשיך להתפלל כרגיל. מותר לעלות שליח ציבור. מומלץ לקרוא תהילים.

Blackpanter1י

New member
יש גם את התיקון הכללי...

ובטוח שיש עוד דרכים (כמו שאמרו מעלי) לתיקון החטא הזה.

למעלה