שאלה!

ספיישיל

New member
שאלה!

(תשרשרו לאן שבא לכם) לסוס החמוד שלנו יש דלקת בעיין. בעל החווה (ש-30 שנה עם סוסים,ווטרינר טבעי שלהם) טוען, שהדלקת ממכה ליד העיין(יש סימן של צלקת ולא מכה טריה) החבר'ה מהחווה-בעלי הסוסים,טוענים שמספיק משחה אנטיביוטית.(סינטומיצין) בעל החווה אומר שצריך להזריק לו אנטיביוטיקה,כי זה נובע מהמכה בסמוך לעיין. שאקנה 100 מ"ל אנטיביוטיקה להזרקה.והוא יזריק לו. (לא ניראה לי טעם להזמין וטרינר). ואני ביזבזית בעולם הזה... מה אתם אומרים?

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif וטרינר ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לא משנה מי בעל החווה! לא נותנים אנטיביוטיקה לבד, חוץ מזה שאי אפשר לקנות אנטיביוטיקה ללא מרשם רופא. ודלקת בעין, כתוצאה ממכה או זיהום, ללא טיפול נכון יכולה לגרום לעיוורון. מבחינתי מה שאת מתארת גובל בהזנחה... ולדלקת בעין לא נותנים אנטיביוטיקה. וטרינר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מצדיקה אותך../images/Emo127.gif

תזמיני ווטרינר.. אל תסתכני עדיף לך לשלם עוד 250 שקל על ווטרינר ותרופות מאשר שהסוס שלך יהיה עיוו בעין אחת.. לפני חצי שנה המדריך העשה לסוס שלי לונג' ופגע לו בטעות בעין עם שוט, ושרט לו את הקרנית לא עשינו כלום, חוץ מלנקות לו את העין עם מים והזמנו מיד וטרינר הוא נתן לנו משחה וטיפות מיוחדות. והווטרינר אמר שאם לא היינו קוראים לו זה היה יכול להיגמר בעיוורון. אל תקחי סיכונים.

אל תקחי את זה אישית

כהתנפלות, אבל לא מטפלים לבד בדלקת בעין צריך לאבחן, וזה יכול להיות כל מיני עניינים, ולא שווה לקמצן על זה. בוודאי שלא נותנים אנטיביוטיקה על דעת עצמך או על סמך עצה וירטואלית.

אולי אין

אבל למישהו משופשף מאוד, יש הרבה יותר טווח פעולה לפני ההחלטה לקרוא לוט'.

למעלה