שאלה

שאלה

רציתי לשאול איפה כתוב שצריך ללבוש חצאית ואם יש מכנס שהוא צנוע לפי דעתי הרבה יותר מחצאית ולא מבליט את החלק גוף העליון האם אני יכולה ללכת איתו? ואלה שכתבו את ההלכות מי הם היו בעצם?שאני צריכה להקשיב להם?

אופירA

New member
מנהל
כתוב בתורה

ומובא בכל ספרי ההלכות, הגזורים מתורת ישראל, שהפירוש לנכתב בתורה שאסור לגבר ללבוש בגדי אשה ולאשה - בגדי גבר, משמעו שלאשה אסור ללבוש מכנסיים ולגבר אסור ללבוש שמלת אשה. וכן מוסבר בהלכות מדוע גם מכנסי נשים אסור לאשה ללבוש מטעמי צניעות (אלא רק בהיותה לבדה, או בחברת נשים, כגון בשיעור ספורט וכו'). מכנס רחב צנוע רק יותר מחצאית שאינה צנועה, אך אינו צנוע יותר מחצאית צנועה. והרי חצאית שאינה צנועה אסורה בלאו הכי ללבישה... מי שרק מתחילה לקיים מצוות, יכולה להתחיל בכך שתלבש מכנס צנוע, ורצוי עם חולצה ארוכה ורחבה מעליו (שמסתירה המכנס מלמעלה) או חצאית מעל המכנס. וזה מבורך בתור התחלה. כותבי ההלכות הם מעבירי השמועה (המסורת) מדור לדור, שלומדים את התורה ומפרשים אותה עבור כל עם ישראל. זה מתחיל ככה: משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהושע ויהושע לזקנים, וזקנים לנביאים ונביאים מסרוה לאנשי כנסת הגדולה... וממשיך לכל אורך הדורות מי מסר למי איך כמה ולמה. על העברת התורה במסורת מדור לדור מאז מתן תורה ע"י הקב"ה לעם ישראל בידי משה בהר סיני - מבוססת כל היהדות כולה. הקב"ה, כידוע, ברא את העולם וכל הנשמות שלו המה, ומן הסתם שצריך להקשיב לדבריו... וגם הגיוני... וגם מאד כדאי... בעצם, לפני ששואלים שאלות הלכה, צריכים באמת ללמוד ולהבין ממה מורכבת תורת ישראל, מהם חלקיה וכיצד נגזרים ספרי ההלכה השונים מהבסיס שניתן למשה בסיני. כמה וכמה תשובות על כך נכתבו בפורום תורה שבע"פ, ואפשר גם לשאול שם שוב.

תודה רבה

זה קצת קשה להתחיל ללכת עם חצאית אחרי שאני הולכת הרבה זמן עם מכנסיים בכל מקרה אני רוצה להיות צנועה ואני תמיד מבקרת את הבנות שהולכות עם דברים צמודים אבלח אני לא חושבת שאפשר לכסות את הגוף גם לא בטוחה שצריך עד לרמות כאלה כי הרי גם חולצה ממש צמודה כמה שהיא תהייה ארוכה עם שרוול ארוך מבליטה דברים ומושכת בכל מקרה וחצאית היא לו דווקא גם בצנועה יותר צנועה ממכנסים,חצאית שהיא כביכולן צנועה עומדת בכל הסטנדרטים אבל עדיין חושפת את הרגל אומנם עד גבול מסויים אבל עדיין,ומכנס לעומת זאת ממש לא חושף ואם הוא רחב מה טוב? חוץ מזה שבעבר יש מחקרים שגברים לבשו שמלות אז מה לבשו הנשים? ואיפה זה כתוב בתורה כמו כן=] אני רוצה להודות לך על ההשקעה הרבה בתשובות=] אביטל

כל הכבוד אביטל!

בס"ד חיזקי ואימצי. יהיה קשה, אך משתלם.אני בטוחה בזה. אין סוף לדרגות הצניעות! הן פנימית,והן חיצונית. עלי והצליחי!

בקשר לשמלות לגברים ונשים

יש שמלת אשה ויש שמלת גבר בתורה נכתב:"לא ילבש גבר שמלת אשה" לא נאמר שגבר לא ילבש שמלה בכלל אלה שמלת אשה. אז מה ההבדל בין שמלת אשה לשמלת גבר? ששמלת אשה מתוקנת בתיקוני נשים שזה אומר קישוטים או מה שהיה נהוג אז. זאת אומרת שמרוב צניעות אפילו הגברים היו הולכים עם שמלות כמו גדולי הדור שלנו וכמו ששמעתי על חכמים ממרוקו שהגיעו לארץ בקום המדינה ואמרו שמכנס זה לא צנוע גם לגבר והם נשארו הם שמלות.. אז בגדול מעיקר הדין מותר לגבר מכנס וגם שמלה כל עוד היא לא מקושטת ומתוקנת כמו של נשים.

בקשר למסר האישי

אני לא מצליחה להגיב אישי משום מה אז אגיב כאן,קודם כל תודה עוד פעם על התגובה הארוכה והמושקעת.=] דבר שני,אני באמת מתכוונת לעשות את זה באיטיות כי אני רואה בנות שחזרו בתשובה מהשכבה שלי שהולכות עם חצאית וחולצה עם שרוול ארוך אבל שהיא צמודה מאוד והיא סטרפלס אז אני אלמבינה איפה בצניעות ומה צנוע,ובכלל אני גם לא נענת לבקשות של דתיים לחברויות דווקא כי אני לא רוצה שהם ישפיעו עלי בתהליך ואני רוצה לעשות את זה לבד,שלא אחשוב אחר כך שאולי בגלללם עשיתי צעד כלשהוא. בכל מקרה הבנתי יותר טוב עכשיו את הנקודה של המרווח בין הרגליים מה שלא חשבתי עליו,אני לא יודעת עד כמה אני רואה את זה כלא ראוי אני כבר התרגלתי למציאות שונה ועדיין אני חושבת שלהתלבש בצנעה זה לא תלוי במוסכמה חברתית זה לפי ראות עיני למרות שחכמינו יודעים ואני לא מנסה להתעלות עליהם אבל הזמן עכשיו והזמן של פעם הוא לא אותו הזמן ולכן אני אשתדל להתבונן יותר עד שאגיע באמת למסקנה. תודה בכל מקרה=] אביטל

למעלה