שאלה

שאלה

אני עוסקת בשירות טלפוני בחברה גדולה ומוכרת. חמתי חוזה לשנה כאשר הפרתו היא כנס אלף ומשהו שקל. וזה בסדר מבחינתי כי חתמתי.. אבל אני רוצה לסיים עד סוף חודש נובמבר ולקבל שכר על כל הימים באופן הוגן, ז"א מה שמגיע לי ולא יותר ולא פחות. ואני לא יודעת, אם להודיע על התפטרות בכתב שבועיים לפני או לאחר קבלת משכורת נובמבר. כי אני חוששת שאם אודיע שבועים לפני, לא יחזיקו אותי עד סוף החודש. יש לי סיבה מוצדקת להתפטרות שאיננה קשורה בכלל לעבודה, טוב לי בעבודה, אולם בלתי ניתן מכורח הנסיבות שאינן תלויות בי להמשיך לעסוק בה לאחר נובמבר. אפשר ייעוץ? מעולם לא יצא לי עוד להתפטר אז אני לא כ"כ יודעת כיצד לנהוג.

laife

New member
אם את מחויבת לשבועיים מראש

בד"כ גם הם מחויבים כלפייך לשבועיים. כלומר אם את מתפטרת הם לא יכולים להגיד לך שממחר את לא באה יותר. אבל - אם את עובדת במשמרות הם יכולים לקצץ לך בכמות המשמרות ונגד זה כבר אין מה לעשות בד"כ.

Oיון

New member
מה עם ימי חופשה?

נשארו לך? אם כן, נסי לבקש אותם כהודעה מראש.. כמו כן, תמיד אפשר לדבר ללב המנהל, ובמקרה הכי גרוע לצאת לכמה ימי מחלה..

זהו שאין סיכוי לקבל חופשה

כי לא עבדתי מספיק זמן שם..כמה חודשיים-3 לא יתנו חופשה שתספיק לי. לא בזבזתי אף יום לחופשה וניסיתי כודעה מראש, מוכנים להתחשב במשמרות אבל זה לא באמת עוזר כי אם מתחשבים במשמרות זה פשוט מצב שאז בגלל שכבר הולכים לקראתי קשה להתפטר אז ממשיכים לעבוד ובמקביל במחויבות האחרת שלי שתופסת המון זמון תחת המון לחץ ועומס נוראי יתנו לי חופשה שבועיים? לא, שאלתי כבר ושבוע? ואז לקחת עוד שבוע מחלה (כמה אמין שזה פתאום) גם לא ריאלי בפועל לקבל נראה לי שאולי אוכל להמשיך לעבוד להחזיק מעמד כולל דצמבר, ואז להתפטר בסוף שנת 2006, וינואר לא להמשיך. אבל זה לא יהיה חכם. אמנם כסף זה טוב אבל זה יצור עבורי לחץ אטומי. אני לא יודעת לנסח בכתב מכתב התפטרות. מעולם לא התפטרתי...אפשר דגם?

laife

New member
מכתב התפטרות:

לכ' (אחראי/מנהל) הנידון: מכתב התפטרות. אני .... (שם הכותב + מס' עובד אם יש) מגיש בזאת את התפטרותי שתכנס לתוקפה מיום ... (יום + תאריך לועזי) בתודה ובברכה. אני אפשר גם כמה מילים אישיות בצד אבל זה הנוסח המשפטי הדרוש.

למעלה