שאלה.

שאלה.

בס"ד שמעתי שאסור לברך\להתפלל ליד אישה שהיא נשואה\גרושה\אלמנה וללא כיסוי ראש. מה עושים במקרה ואכלתי לידה, ואז ברכת המזון צריכה להיות מן הסתם גם לידה.?

הי לך,

אינני יודעת לגבי פסק הדין כאן, אך רק רציתי להזכירך- עם כל הפלגים שיש היום ובכלל בעם- כל אשר תעשי ובכל אשר תלכי ותשמעי, עשי זאת בצנעה הראויה (בטוחני כי תעשי וסומכת אני עליך) שלא ייפגעו אנשים, שלא יבינו את הלא נכון, התנשאות מיותרת ונבדלות לא נכונה, טעמים לא נכונים. שלום בית, שלום בית ישראל ו"בית העולם כולו" וערכים טובים ונוספית- לעתים, הדרך בה הדברים נעשים- כל אלו, חשובים לא פחות או בכלל!

שלום ילדה.

בס"ד קיבלתי את הביקורת,תודה. למחשבה: רק אם תוכלי לפעם הבאה להיות קצת יותר רגישה, ולשלוח לי הערות בונות במסר פרטי.

ביקורת?! חלילה, ילדה יקרה..

בגלל זה כתבתי שאני בטוחה כי זאת את עושה, וסומכת עליך (ללא שמץ ציניות או כל דבר אחר) רק לחידוד המחשבה או תזכורת- לך כשם שלי אני מזכירה! סליחה, אם פגעתי.

אממ..

בס"ד טוב,ככה לפחות זה היה נראה לי. סליחה שלא הבנתי את הדברים נכון. אני משתדלת באמת..כמו כולם אני מניחה. תודה לך,ולילה טוב.

את יודעת,

אינני רוצה לחלוק על עיצת רב או חכם, חלילה, אך לגבי מה שנכתב כאן.. אנו חיים בעולם שבו בארצנו האנשים הם לא חסידים, לא חרדים ולא כיפות סרוגות. חלקם מאמינים בבורא עולם וחלקם לא, ואלו שכן- לא כולם הולכים עם כיסויי ראש או בלבוש ה"נכון". ואנו לא מכונות, ואנו לא עוטפים את עצמנו בבועה- אנו חיים כאן, בין בני אדם. וחיים לא מתוך התנשאות, אלא מתוך אהבה וחיבוק לאנשים אחרים. ואנו מדברים עם אנשים לא כדי להחזירם בתשובה, אלא מתוך אנושיות וענין. כאשר אנו יושבים ומברכים, או נושאים תפילה, אנשים מביטים בנו, אנשים תוהים מה אנו עושים. זה מעורר לבבות של אנשים, ומחשבותיהם. דווקא לחייך, דווקא ממקום טוב, נקי וזך- כמובן שכאשר צריכים, לא תמיד צריך להיות "תקוע בסידור". הרבה פעם אמר, שכאשר אנשים מקללים את המשיח, חלילה, זה בסדר- כי הם מדברים עליו. זה נותן בסיס למשהו. זה טוב, לטוב ולרע- הוא שם, הוא חדר. כשאנו מתפללים, כשאנו בחוץ, אנו דוגמא. למה לא להוצאי עיניים מהסידור? אנו ענווים, האמונה שלנו יציבה, וכן מעשינו. לא צריך להביט לכל עבר, בל גם לא להסיגר בבועה מסוימת.

../images/Emo13.gif

בס"ד א. "אך לגבי מה שנכתב כאן.." ..-איפה זה כאן? לא הבנתי את הקשר,הסבירי בבקשה. ב. איזו בועה?.
.

אה.

בס"ד לעניות דעתי זה לא כ"כ קשור לבועה כלשהיא.. כי בין כה וכה כדאי להסתכל על הסידור,כדי להתעמק במילים. וכמו שאמר בניהו למטה,זה לגבי גברים,ולהם זה אסור. ערב נעים

אופירA

New member
מנהל
מסכימה

להתרכז בפעולה הנכונה זה לא להתנשא, לא להסתגר בבועה. אין קשר. בן אדם שמרוכז בפעולה שהוא עושה על מנת לעשות אותה בצורה הטובה ביותר, עושה את הדבר הנכון בזמן הנכון. לא מדובר כאן על מקרה החסיד השוטה, שמתרכז בדבר הלא נכון בזמן הלא נכון. אלא במי שבזמן תפילה, כשאף אחד לידו לא צריך עזרה ראשונה, מתרכז בסידור ולא בחיוכים לאנשים מסביב. ובגבר, שכאשר הוא אומר דברים שבקדושה, אסור לו לאמרם כנגד שער אשה (שאינה זקוקה כרגע לעזרה ראשונה) וכו'.

ב נ י ה ו

New member
מעיקר הדין הבעיה היא

דוקא אם את רואה בזמן הברכה את השיער. אם מדובר באשה שהשיער שלה תמיד מגולה אז אין איתה בכלל בעיה (למרות שהיא עוברת עבירה) - הרב עובדיה.

אופירA

New member
מנהל
לאשה יש בכלל בעיה כזו?

יש לה בעיה לברך אל מול אשה חשופה או שראשה אינו מכוסה? עד כמה שידעתי, האיסור הוא על הגבר לומר דברים שבקדושה כנגד אשה שאינה צנועה, ולא על אשה שאומרת דברים שבקדושה מול אשה.

צודק. תודה.

בס"ד אבל התכוונתי אם בכלל מותר לשהות במחיצתה במהלך הברכה. כי העיניים ברור שלכיוון הבירכון..הוא יותר מעניין..
ורגע,כמו שאופירה אמרה- זה רק לגבי הגברים, או הנשים גם?. תודה לשניכם!

למעלה