שאלה

שאלה

האם פסיכולוגיה היא אבולוציה מתוחכמת יותר? ואני לא מתכוון האם זה תוצר של האבולוציה אלה האם אבולוציה התפתחה ליהיות פסיכולוגיה כאשר בני האדם הגיעו כל כך רחוק למי שלא הבין אותי עוד פרוש האם האבולוציה עברה "אבולוציה" והיום היא פסיכולוגיה ואני אסביר למה אני חושב ככה כי פסיכולוגיה היא גם סוג של "ברירה טיבעית" שהמוח שלנו עושה וגם פסיכולוגית כל פעם שאנחנו טועים אנחנו משפרים את עצמנו מקווה שהבנתם

22ק ו ס ם

New member
לא

המוח שלנו כמו כל איבר אחר עבר אדפטציה ולכן הגיוני לחשוב שצורות מחשבה מסוימות נבררו על ידי ברירה טבעית ומינית. לזה אתה מתכוון?

T r i v i n

New member
צר לי...

אבל אני ממש לא מבין למה אתה מתכוון. אולי תוכל לפרט יותר?

תגובה

פסיכולוגיה של האדם היא כמו האבולוציה של הטבע רק שעלינו היא עובדה לאנידבידואל יותר מאשר לחברה (אבל גם לחברה) למשל כמו שהיצורים הראשונים התהלכו להם בעולם כשהם ניפגשו עם הסביבה הם היו חייבים להגיע למקסימום שלהם כדי לשרוד(אבולוציה נו אתם מבינים בזה יותר ממני) עכשיו בלי שום קשר אני אישית טוען שאנחנו מתבגרים (מחכימים) רק כאשר משהו רע קורה לנו (לא משנה מה הסדר גודל שלו) והוא לא חייב ליהיות רע בגדול רק בעניינו הסבר למה כי אם היה לנו תמיד טוב ונוח לא היה לנו סיבה להתבגר או במילות אבולוציה להתקדם גם חברתית וגם בתור אינדבידואל עכשיו איך שאני רואה את הפסיכולוגיה זה סוג של אבולוציה שעוברת עלינו כדי שנתקדם בין אם זה לעצמנו ובין אם זה לחברה ואם נביט על עצמנו גם אינדבידואלי וגם כחברה אנחנו נראה שבגדול ממש לא יצאנו מהאבולוציה כמו שאתם טוענים (לא שאני בא לשלול אותכם אבל אתם אומרים שיצאנו מהאבולוציה בגלל שהיום נכה הומו וכו' יכול לשרוד) אז מה שאני אומר זה שהאבולוציה עברה "אבולוציה" מכוון שהאדם הגיע לרמה גבוה כדי שהאבולוציה תיהיה מחוייבת למצוא פיתרון אבולוציוני לנו (בעקיפין לעצמה) אני מקווה שהסברתי את עצמי אם לא אני אשתדל יותר נ.ב. אם כבר אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שיש אבולוציה לטבע אז אנחנו לא שונים מהטבע גם אם אנחנו מודעים לעצמנו

raziel47

New member
תשובה

אבולוציה לא מחפשת רמות קיום, אמנם דרך החשיבה שלנו והמניעים הפסיכולוגיים הם תוצרים של תורת משחקים מורכבת עם מטרה לרצות מניעים אבולוציונים ,אבל ברירה טבעית והתפתחות פסיכולוגית כמו שאתה מתאר אותה הם שונים כי בברירה טבעית השורדים הם אקראיים שפשוט מעצם היותם כשירים יותר בנסיבות מסויימות הם גורמים לשינוי אללים באוכלוסיה ולכן הברירה היא עיוורת, וברירה פסיכולוגית (מונח שהמצאתי שמתאר את הבחירה שלנו באישיות הכי טובה ביחס אלינו ולסביבה שלנו) היא מאוד מחושבת ומטרתה בעצם היא למנוע פגיעות מבחינה אבולוציונית ,(ולכן אני יכול להגיד לך גם שהיא עובדת בממד רביעי) ,בגלל זה אנשים שנפגעו קשה בונים מסביבם חומה ,וזאת לא החכמה עליאית אלא ניסיון להימנע מפגיעה נוספת ,אם אתה מתכוון שאנחנו בשני המקרים עושים שימוש בברירה הצטברותית אז יכול להיות שאתה צודק, אולי אנחנו קוטלים אישויות ומחקים אנשים עד שאנחנו מוצאים משהו שמתאים לנו, אבל גם תוכנת שחמט עושה משהו כזה עם מהלכים ,השימוש והקישור שעשית לדעתי לברירה הטבעית הביולוגית מוגבל רק למילה התפתחות ,כל השאר לא קשור.

ואם

אנחנו נעלה את זה רמה ונביט על עצמנו כלאום (נעזוב את האינדבידואל לרגע) אתה יכול לראות שאנחנו יותר מפותחים מלמשל(שיכלית ובעקיפין פסיכולוגית) המוסלמים ומי לדעתך ישרוד במשך השנים הלא מוגדרות? ולמה? ואם וכאשר אז מה דחף אותו קדימה? הרי מבחינה פיזית אנחנו שווים איתם אז מה נותן לנו יתרון עליהם? ושוב אני לא אומר שהחוקים של הברירה הטיבעית והאבולוציה עובדים באותם רבדים ולא מחייב שזה גם שיפור שלהם לטובה(אין פה טוב ורע) פשוט הן פועלות בצורה שונה על אותו עיקרון נ.ב כל זה זה רק רעיון כי כשאני מסתכל על האדם כאינדבידואל ועל החברה בגדול אני רואה את האבולוציה והברירה הטיבעית באותה מידה רק ברבדים אחרים

raziel47

New member
אם אתה מסתכל על לאום

הסיבה היחידה שאנחנו יותר מפותחים לפי מה שאתה אומר ואנחנו לא מהאיסלאם ,היא כי היהדות היא דת די חלשה, וכדי לשמור על בעלי ברית חזקים ,להתמזג ולא להיות מטרה (כי אנחנו לא יכולים להרשות לעצמו להגיד שאנחנו טובים יותר) , היא עשתה פשרות (ההתפתחות היא לא מכוונת) ענק במשך השנים כדי לקבל הרבה מהמדע והתרבות המערבית, זה אומר שמבחינה אינדיבידואלית הלאום חכם יותר אבל במחיר של כח הדת ,האיסלאם בארצות לא מפותחות לא מוכן לעבור הרבה מוטציות כדי לשרוד ,כי הוא חזק מאוד עכשיו ,תאמין לי שבעתיד הם יהיו כמונו ,בינתיים הדת שלהם לא מתפשרת כי היא יכולה להרשות לעצמה לא להתפשר, ובכך להבטיח שכל צאצא יהיה מוסלמי וחייל פוטנציאלי, ע"י הדבקה בוירוס האמונה הקשה ביותר, להשתלט באופן טוטאלי על חיי המאמין ולגרום לו להתבדל ,להשריץ כמה שיותר ולהדביק את הילדים מגיל צעיר ,לשמור על חברה מאושרת ,מסודרת ושקטה מבפנים ,ולהשמיד את כל מה שבחוץ ,גם התנ"ך כזה אבל בוחרים שלא להתייחס לפסוקים מסויימים. בקיצור המוסלמים יכולים לספוג מכה ולא בוחרים להתכופף כמונו, אבל שוב, זאת לא אבולוציה ביולוגית אלא שוב שימוש במונח שלא קשור לפורום.

T r i v i n

New member
אני אגיב איך שאני יכול...

מה שקשור בפסיכולוגיה לאבולוציה זה הרעיונות. רעיונות טובים מתפתחים ומשגשגים ורעיונות לא מוצלחים נשכחים. זה כל הקשר שאני רואה.

raziel47

New member
אה..

לא ברמה אקדמאית, האמת בהתחלה מאוד התעניינתי כי פרויד ספציפית נשמע כל כך מופרך שהוא חייב להיות נכון ,אבל מהמסקנות והתחזיות שלו במיוחד על הומוסקסואלים ועוד דברים שאני כבר לא זוכר ,ניכר שהוא אידיוט שממציא מניעים להתנהגויות בתצפיות מאוד מצומצמות עם מדגם לא אקראי. אבל יכול להיות שאני טועה בקשר לשאר פשוט הוא מאוד בולט. אני לא מבין אבל איך כל זה מתקשר לאבולוציה ,אם זה לא קשור אז אל תטרח להגיב.

נצל"ש...

הספר Neural Darwinism של Gerald M. Edelman מישהו קרא? מעניין? תיאוריה רלוונטית בימינו?

למעלה