שאלה..

שאלה..

הרבה זמן לא היייתי פה..אז היי כולם.. בעלי עזב את הבית לפני כמה זמן החלטנו להתגרש.. רציתי לשאול את האמהות הגרושות (יש פה נכון?) האם יש חובת השתתפות שלו בטיפולים של הילד קלינאית/מרפאה בעיסוק/גן/תוכנית ביתית תודה

אם זה מופיע בהסכם הגירושים

כשתגיעו לשלב ההסכם חשוב שזה יכתב שם. עד הגירושים יש מה שנקרא- "מזונות זמניים" שצריך להגיש לבימ"ש חייבים כאן עו"ד טוב. הילד חייב להמשיך באותה רמת חיים וטיפולים שהורגל בה עד הגירושים, אם יש לך שאלות אישיות יותר, את יכולה לפנות במסר.

איריס56

New member
גירושין

יקירה, אומנם אני לא עברתי את "החוויה" של גירושין אבל מהיותי מזכירה של עורכת דין כ- 20 שנה אני יכולה לומר לך בוודאות שבית המשפט מתחשב בהוצאות של טיפולים מיוחדים לילד שלך. את צריכה לשבת ולערוך תחשיב מדוייק של עלויות ועורך/כת הדין שלך חייב/ת לקחת בחשבון גם עלויות עתידיות כי לילד שכזה העלויות רק גודלות.
איריס

תשובה קצת מקצועית

השאלה שלך אמורה להכלל בהסכם הגירושים שלכם ובהחלטה לגביי התשלום. אני ממליצה לך קודם כל לגייס עורכ/ת דין טוב/ה עם ניסיון בתחום ועם הכרת הסוגייה של ילדים עם צרכים מיחדים. את צרכה לכלול את כל ההוצאות שכלולות- כולל מה שיש כרגע ומה שיהיה בהמשך (בשנים הבאות) זה אחד הסעיפים שנהוגים לכלול בהסכם שבו יש ילד עם צרכים מיוחדים ויותר מכך, שחייבים לכלול כי מדובר על סכום כסף שקשה לעמוד בו לבד. אני אשמח להמליץ לך על עורכות דין טובות שעוסקות בנושא.

אדוה7

New member
נמצאת בדיוק באותה הבעיה

אני אם לילדה מקסימה בת שנתיים וחצי וכעת בהליכי גירושין אצל מגשר ולא אצל עורך דין אשמח אם נשוחח דרך המסר.

הצעה

הנושא של הסכמי גירושין עלה כאן לא אחת. אין ספק שמדובר בנושא טעון מאוד, וחשוב מאוד. בדרך כלל, הפרידה קשורה, ברמה זו או אחרת, באופן ישיר או עקיף, לאבחון הקשה ו/או להשלכותיו, בין הייתר להשלכות הכספיות. אני מציעה לקיים בפורום אירוח מסודר של איש מקצוע (מן הסתם עו"ד) הבקיא בתחום, שיענה לשאלות. ברור, כי אין המדובר בתחליף לייעוץ משפטי ספציפי למי שעומד בפני גירושין, אך בהחלט יכול לתת כיוונים והסברים כלליים ולסייע לתיאום ציפיות ריאליות, לשני הצדדים. לפני זמן מה, התקיים בפורום השני שלי, אמהות יחידניות מבחירה, אירוח של עו"ד אירית רוזנבלום, יו"ר ארגון משפחה חדשה, בנושא צוואות, ירושות ומינוי אפוטרופוס (עצם המחשבה על הנושא, בסיטואציה הפרטית שלי, של אמא יחידנית לילד אוטיסט, ממש משתקת אותי, אבל זה כבר נושא אחר
) גם אירוח זה לא היה, כמובן, תחליף לעו"ד שכותב צוואה, או מלווה תהליך של מינוי אפוטרופוס, אך בהחלט תרם להבנת הנושא וחשיבותו). בקיצור, נראה לי שזה יכול לעזור.

למעלה