מחמירה...
ראשית, בחיי הפרטיים, כשראיתי שבאמת קשה לאנשים שעברתי איתם את התהליך, וכל זה גדול עליהם, בהחלט עודדתי אותם לצאת "בכל מחיר". זה אומר שלא משנה בכלל מה יהיה הסעיף, העיקר שלא יצטרכו לעבור את זה. ברור לי שגיוס לפציפיסט, יכול להיות דבר שובר נפשית, ואני לא מאחלת את זה לאף אחד. אני ערכית, חושבת שעל כל סרבן מצפוני לפחות לנסות לצאת מטעמי מצפון, ולו כדי להכנס לסטטיסטיקה, הרי במהלך התהליך הצבא יציע כל כך הרבה אפשרויות מילוט באמצע, שבאמת רק צריך לנסות, כי הסטטיסטיקה בעיני חשובה. המקרה שלך הוא מקרה שונה, אתה יצאת מהצבא כחייל, לא כלא מגיוס, התהליך של מצפון למגיוסים הוא קשה עד בלתי אפשרי, זה לא אותו הדבר. אבל נחזור לשאלתך, למה אני מחמירה כל כך? כאן אני מנהלת פורום, אני לא בחיי הפרטיים, ואני חוסה תחת גוף גדול ממני, שיש לו ייעוץ משפטי, ויש לו דרישות. ואחד מהדברים שנתבקשנו מהנהלות תפוז, בלי קשר להעדפתנו האישית בנושא, הוא להמנע ממה שהצבא קורא "עידוד והדרכה למשתמטים", או במילים קצת יותר בוטות, שאם יעשו עוד פעם כתבה בכולבוטק על פרופיל חדש, לא יראו גם צילומים של הפורום שלנו. הבעלים של תפוז, לצורך סיבור האוזן, תומך נלהב במחאת המילואמניקים במלחמה האחרונה, אני מקווה שזה משקף, כמה תפוז בשליטתו הוא פרו-מיליטנטי. לי בסופו של דבר הרבה יותר חשוב לעודד שירות לאומי באשר יהיה, מאשר על איזה סעיף אדם יוצא. אבל זה ערכית בהחלט חשוב לי שזה יהיה חלק מהתהליך. אנחנו מפנים בלי בושה מקרים כאלו לפרופיל חדש, יש להם לאן לפנות ויש להם מקום, ואפילו מקום להישאר כגולשים בפורום הזה, כי אותי לא מעניין אם עשית צבא או לא, או איך השתחררת, העיקר שתהיה פציפיסט, או בכיוון. אבל כחלק מההתנהלות של הפורום, ומהדרך שבה הוא פועל במוצהר ובגלוי, בנושא של השתחררות צבאית וטרום צבאית, אנחנו נדון רק במקרים של סרבנות מטעמי מצפון פר סה. כי זה לא פורום סרבנות, תפוז תמיד יציבו בכל מה קשור לסרבנות מקום ל"בעד ונגד", זה פורום פציפיזם, ופציפיזם הוא גדול הרבה יותר מאקט הסירוב החד פעמי הזה מול הצבא והמדינה, וככה אנחנו יכולים להנות מ"בועה משלנו", מקום בטוח לכתוב בו, ובמה מכובדת וערכית. אז אני לא מחמירה, אני לא משאירה אנשים ללא מענה. אבל אישית אני חושבת שלוותר בלי לנסות זו בחירה לא ערכית, וכמנהלת אני יודעת שבכל מקרה אין קום לדיון על קב"ן בפורום.