שאלה

שאלה

שלום לכולם, בננו בן השנתיים אובחן לפני שבועיים כלוקה ב-PDD. כרגע מאוד קשה לו, וגם לנו לעזור לו. בגן (הרגיל) הוא מתנהג יפה אבל בבית הוא כל הזמן מנסה לפגוע בעצמו. הלילה הוא חרק שיניים כל כך חזק שחשבנו שהם ישברו. ניסיתי לתת לו מוצץ ולהרגיע אותו מתוך שינה, פחדתי להעיר אותו כי הוא לא חוזר לישון. הוא המשיך לחרוק כל הלילה. אם מישהו התמודד אם מצב כזה ויודע מה לעשות אשמח לשמוע. כמו כן, אם למישהו יש מידע על סייעת לגן ופסיכולוגים התפתחותיים שעובדים באזור רחובות. אני לא יודעת אם זה משנה מבחינת אנשי המקצוע האלו, אבל בכל מקרה התחלנו לעבוד בשיטת DIR ואנחנו מחפשים קלינאית תקשורת שמתמחה בשיטה. אודה לכם על האינפורמציה...

אור לנו

New member
לקבי חריקת השיניים

אולי בפורום הביו רפואי יוכלו לעזור לך, לי אין מושג כי לא נתקלתי בזה. ולגבי המלצות - אולי עוד הורים מהאזור יתנו לך אינפורמציה. בינתיים, אני מקפיצה צה צה.

vered73

New member
כל הילדים שלי חרקו שיניים, חמותי

תמיד אמרה לי שזה אומר שיש להם תולעים (BS אחד גדול) אבל קראתי פעם מאמר שרק אם מדובר בחיכוך רציני שגורם לנזק יש לגשת לרופא שיניים להתיעצות. (יש פתרונות מכניים זמניים עד שהילד גודל) לדעתי הפורום הביו רפואי לא המקום היחיד. יש לכך גם הסברים פשוטים.(אצל אחד מילדיי זה קרה בעיקר בתקופות של מתח בבית/בגן)

ל י ל ך פ

New member
לגבי חריקת שיניים

יש מקרים שמתאימים סד מיוחד, הבנוי לפי מבנה הפה, ששומר על השיניים בלילה. אני לא ממש יודעת פרטים, אבל בטח הרופא שלכם, או במזכירות קופת החולים, יוכלו לעזור.

לחריקת שיניים עוזר מאד אבץ ../images/Emo13.gif

שלום להורים שלו, ברוכים הבאים אלינו. אני מקווה שתפיקו הרבה מידע ועזרה מהפורום שלנו. ברחובות עובדת קלינאית תקשורת בשם אתי שני שהיא אחת הבכירות ביותר בגישת גרינשפן DIR בישראל. היא מקבלת במכון אפיק באופן פרטי וקרוב לודאי שיש שם תור המתנה אז כדאי לכם להיות זמינים בהתראה קצרה, על בסיס מקום פנוי, אז שיתפנה שם תור. היא תוכל לתת לכם כלים והדרכה. לפורום יש תיקייה גדולה על גישת גרינשפן ויש גם תוכנית רדיו שבועית, שמועברת גם באינטרנט ועונה לשאלות ההורים בנושא. הכנסו לאתרים הרלוונטיים וכדאי לכם לרכוש את הספר "ילדים עם צרכים מיוחדים" שתורגם לעברית. האתר הזה יכול גם לעזור לכם- במידע וטיפים. לגבי חריקת שיניים- זה אכן סימן של מתח ועומס רגשי- אך מתן אבץ במינון גבוה יכול להפחית ולהוריד את חריקת השיניים. האבץ המומלץ הוא נוזלי ונותנים אותו בתוך מיץ או גרבר- אך רצוי לא בתוך חלב (חלב ונוכחות של סידן מעכב ספיגת סידן). לרוב ילדי הספקטרום יש מחסור באבץ, הגורם לתופעות שונות- כמו הכנסה לפה ולעיסת מוצרים שאינם מזון. שבת שלום, תלמה.

הממ הממ.. תיקוני ניסוח ../images/Emo13.gif

לאתי שני כדאי לנסות להתקבל על בסיס מקום פנוי בהתראה קצרה- אך אינני יודעת אם זה אפשרי בכלל, אך שווה לנסות. לפחות כהתחלה אם נניח יש שם ביטול בהתראה קצרה ואתם גמישים ואז יש סיכוי לפחות להגיע לטיפול ללא המתנה ממושכת. ולגבי אבץ- נוכחות של סידן מעכבת את ספיגת האבץ. אגב ההמלצה הקבועה שלי, בילדי PDD קטנים היא להוריד לגמרי מוצרי חלב. כדי לדעת למה- כדאי להכנס לפורום 1248 השכן.

drslg

New member
תלמה יש לי שאלה אלייך

הבן שלי בן שנתיים וחצי אובחן כ-PDD נמצא בגן תקשורתי אלוטף בחולון,יש לו החמרה רצינית בנושא הגריה האורלית שלו הוא מכניס כל דבר לפה אבל הכל,אוכל לנו את כל הנעליים,מברשות שיניים,ספות,בובות צעצועים ואפילו החל להכניס הרבה את הידיים לפה ולתת ביסים קטנים לא עושה הרושם שהמטרה היא לפגוע או להכאיב אלא גרייה,הבנתי שאבץ יכול לפתור את התופעה,השאלה היא מה עושים במצב כזה שהבדיקות יצאו תקינות?

שידורי הרדיו של גישת גרינשפן ברשת

שידורי הרדיו של גישת גרינשפן ברשת, נמצאים בימי חמישי בבוקר לפי שעון החוף המזרחי בארה"ב. אפשר היה להתחבר אליהם ולדעתי זה אפשרי גם כיום. אני מזמינה אותך לנסות ולעדכן אותנו. בכלל לגישת גרינשפן יש הרבה מידע וטיפים ברשת- כולל שילוב עם טיפול ביו רפואי, ויסות חושי, טיפול שמיעתי ועוד ועוד. הם היו הראשונים ששילבו שיטות. ומגיע להם המון על כך. להבדיל מאנשי ABA שחשבו שהם יודעים הכל ורבים מהם לא שילבו שיטות. לצערי זה עדיין כך, בחלק מהמקרים...

אילו בדיקות יצאו תקינות - בקופ"ח??

האם עשית בדיקות של תכולת מינראלים בכדורית אדומה? זוהי הבדיקה היחידה שמאמתת את מצב ספיגת המינראלים בתאי הגוף. הבדיקות בקופה בודקות את הרמה בפלסמה של הדם וזה ממש- אבל ממש לא אותו הדבר. מרבית המינראלים לא זהים ברמתם בין הפלסמה לבין תאי הגוף. לבן שלי למשל- יש רמת קלציום, מגנזיום ואבץ גבוהה בפלסמה ונמוכה בתאים.. למה? כי זו הבעייה המטבולית של מרביתם. לכן צריך לתסף בהרבה אבץ. מחסור באבץ ולעיסת חומרים שאינם מזון =PICA דובר פה רבות. תיסוף עוזר מאד. לגיל של בנך מתאים האבץ הנוזלי של E LYTE שכבר דובר הרבה פה בשבחו.. אגב לגדולים יותר שיכולים לבלוע קפסולות, יש מוצר מצויין של דוגלאס של אבץ מונומתיונין. צרפתי קישור. בברכה, תלמה.

asprgr59

New member
יש לי סד:מידע

הסד הוא תבנית סיליקון בתבנית הלסת התחתונה. מחירו היה לפני שנה 1200 שח (אלף ומאתיים) וזה אכן מונע חריקת שיניים. אמרו לי שבנוסף הוא מונע את הטינטון באוזניים, ומפחית מכאבי הראש - זה לא נכון. יש בעיה קטנה, עם נשיכת קצה הלשון: הסד דוחף את קצה הלשון קדימה, וכשרוצים לחרוק מתוך שינה נושכים את קצה הלשון. בעיה אחרת היא שאני מוציא את הסד "מתוך שינה", ואז צריך למצוא אותו בחדר. ממליצים לצחצח שיניים לסד ולשים אותו בכלי עם מים במשך היום, ואני רוצה להוסיף, ככל שזה לא נעים, שיש להחליף את הכלי כל יום, אחרת מופיעות תולעים קטנות בכלי.

vered73

New member
יש לי הצעה נוספת באותו הקשר

כשהייתי ילדה היו ילדים בטיפול אורתודנטי, שעשו להם ציפוי פלסטיק קבוע כמו פלאטה אבל על כל השיניים ממש מפלסטיק כזה (או שזה נראה כך) שקוף, במטרה למנוע מהלסטות לגעת זו בזו. (רק על אחת הלסטות) אני מניחה שאפשר להתיעץ עם אורתודנט/רופא שיניים לילדים כדי לבדוק משהו בעלות נמוכה יותר. (למיטב ידיעתי היו מצחצחים את זה ושוטפים בברז, לא היו שמים בכוס) (לא שאי פעם היו לי מושגים לגבי מחירים; שהרי ישור שיניים תמיד היה משהו יקר).

למעלה