שאלה

LamLamos

New member
שאלה

אתם הפציפיסטים לא שירתתם\משרתים בצבא ואתם נגדו ונגד מה שהחיילים הקרביים מבצעים השאלה שלי היא איך אתם יכולים לדבר על משהו שאתם לא חלק ממנו ולא מכירים אותו מבפנים.. הרי רק מי שבאמת היה בפנים וחי את מה שקורה יודע מה עושים שם באמת ואם זה באמת נחוץ. אני די בטוח שאם תפנו לחיילים קרביים הם יגידו לכם שאילולא העבודה שלהם היו עכשיו אוכלים את כולנו בלי מלח ושהחיים שלנו לא היו נראים כל כך נוחים כמו שהם כיום. אתם יכולים להגיד שהם משקרים, שהם אומרים את זה רק בגלל שהם לא רוצים להודות בטעותם וכ"ו, אבל לעולם אי אפשר לדעת אם זה נכון בלי שעברנו את מה שהם עברו וראינו וחווינו את מה שהם חוו. הגישה שלכם כלפי הצבא נובעת רק בגלל מה שאתם רואים בכלליות ומהתקשורת בין אם הפרסום שקרי ובין אם הוא אמת. גם עצם זה שאתם שוללים כל צבא בעולם זה בעצם אומר שאתם שואפים לעולם אחד ללא מדינות וללא דתות, כמו בשיר המפורסם של ג'ון לנון. זה מצב שגם אני הייתי רוצה בקיומו. כמובן שמצב כזה לא ריאלי שיקרה בתנאים הנוכחיים כשיש אינסוף דעות מחשבות ואמונות. זה כמו מעגל אינסופי שחוזר על עצמו בכל דור ודור - אדם נולד להורים מדת מסויימת וישר אוטומטית הוא מאמין באותה הדת ומרגיש בגלל החברה הסובבת אותו ועוד כל מיני תנאים שייכות לאותה הדת ולמסורת שלה. כל זה כמובן תוצאה של החינוך שהוא מקבל וכשכל אחד מקבל את אותו החינוך שהוריו קיבלו יש מעגל אינסופי ובמצב כזה לא יכול להיווצר עולם ללא מדינות ודתות. בשביל שיהיה שלום כללי ועולמי כמו שאתם שואפים אליו צריך להיות משהו בסדר גודל שלא היה בעולם אף פעם. אז בינתיים זה נוח להגיד שאתם פציפיסטים לא לעשות כלום ולשכנע את עצמכם שמה שאתם עושים הוא נכון וצודק ואולי זה באמת ככה, ולמרות שכל מהפכה גדולה מתחילה מבן אדם אחד אמיץ, זהו לא המקרה הפעם וצריך להכיר בצורך בצבא . אולי אתם לא רוצים להרוג אף אחד, אבל תמיד יהיו מי שירצו להרוג אותכם, בין אם זה בגלל הפרעה נפשית כלשהי, תחביב, או אמונה מסויימת במשהו וטקסי פולחן.

אם אני במילא רגוע

איך אתה יכול לדבר על הכנסת והממשלה אם אתה לא חלק מהם ולא מכיר אותם מבפנים? איך אתה יכול לדבר על להיות פסיפיסט כשדי ברור שאתה לא ממש יודע מה זה פסיפיסם? אתה יודע, הפוסל, במומו פוסל, ומומו לא אוהב שמרגיזים אותו. אני חושב שבהחלט אפשר לבקר מערכת חברתית גם בלי לחוות אותה. אפשר להסתמך על נסיונם של אלו שכן חוו אותה, אפשר לגבש דעה על סמך דמיון למערכות חברתיות מוכרות דומות, ובאופן כללי אפשר להבין די הרבה על מערכת חברתית בלי לחוות אותה. אני לא אכנס לרוב הטענות שלך שנשמעות, אפעס, כמו המנטרה הלעוסה של תומכי גיוס. אני רוצה להתייחס לנקודה שהעלית ממנה עולה שאין שום אפשרות לשינוי חברתי כי, לטענתך, אדם נולד לתוך חברה מסוימת, מיד מוטמעים בו הערכים וההתנהגות שלה והוא שבוי בהם ללא יכולת שינוי. אתה מבין כמה אבסורדי מה שאתה בעצם אומר או שצריך לפרט ולהדגים? אין לי בעיה עם מישהו שרוצה להרוג אותי בגלל הפרעה נפשית כלשהי. אני לא תומך בזה כמובן, אבל הוא לא הבעיה שלי. אני מכיר בכך שתמיד תהיה אלימות כי תמיד יימצא מי שירצה להרוויח ממנה ותמיד יימצא מי שלא שולט בעצמו. אבל אני גם חושב שההתנהגות האנושית מבוססת בעיקר על למידה, שכיום בעיקר מלמדים אותנו שאלימות זה חלק בלתי נפרד מחיינו ומעודדים אותנו לפעול באלימות (עם הסייגים המתבקשים), ושבהחלט אפשר לשנות את דפוסי הלימוד הללו וללמד אי-אלימות ובכך להפחית דרמטית את כמות ואיכות האלימות. בטח בשלב הראשון את האלימות המאורגנת של מדינות.

LamLamos

New member
מה????

אין לך בעיה עם מישהו שרוצה להרוג אותך בגלל הפרעה נפשית. להזכירך, גם השואה התחילה בגלל בנאדם שככל הנראה לא היה שפוי וגרר אחריו עוד מיליוני אחרים לאי שפיות שלו. בקשר לחלק הראשון של התגובה, אני דיברתי על הכנסת והממשלה? דיברתי בכלל על פוליטיקה? למה אתה מכניס לי מילים לפה? אני דיברתי על רעיון הפציפיזם שאתם דואגים שהוא יהיה ברור לכולם ולא על שום דבר אחר ממה שכתבת.. אז אל תנסה להכניס לי מילים לפה ולהוציא אותי אשם במה שאני לא. גם הצבא זה פעולות בשטח שלא כמו הפצפיזם שזה בעיקרון רק דיבורים ככה שהרבה יותר קל לבקר את הפצפיזם מאשר את הצבא. אני לא אמרתי שאדם שנולד לאנשהו הוא בלי יכולת שינוי.. פשוט אמרתי שעל כל אחד כזה שישתנה יהיו 20 שלא ישתנו. ושוב פעם אתה מכניס לי מילים לפה.. אני אמרתי שמוטמעים בו הערכים וההתנהגות של החברה בה הוא נולד? זאת אומרת שכל אדם שנולד בשכונת עוני יהיה רוצח.. זה ממש לא מה שאני אמרתי. אני אמרתי שיוטמעו בו ערכי הדת המסורת והזיקה למדינה , וכל אלה כמובן לא יהיו ישר ביום היוולדו כמו שאתה חושב, אלא בגיל מסויים. אותו אדם יכול לשנות את זה אם הוא רוצה, אבל כפי שאמרתי, אולי רק 1 מתוך 20 ( וזה עוד בנדיבות ) ישנה את עצמו באמת. אם תגיב עוד פעם תנסה לא לרשום דברים שלא אמרתי ולהכניס לי שטויות לפה..

delphie

New member
השואה לא נגרמה בגלל אדם בלתי-שפוי!

השואה נגרמה בגלל מיליוני אנשים שפויים לחלוטין שצייתו לאותו "מטורף" לכאורה, שגם הוא עשה את מה שהוא עשה רק בגלל אמונתו בלב שלם באידיאולוגיה הפשיסטית (שהיא דווקא מאוד יעילה מבחינה פוליטית). היטלר השתמש ביהודים בשביל לתת לעם הגרמני אויב משותף, וכך לאחד אותם. זו כל המהות של האידיאולוגיה הפשיסטית - איחוד העם על ידי הבדלתו מעמים אחרים והעצמתו במלחמה מול האויבים ה"מסוכנים" אליו לכאורה.

אם אני אקרא משהו שכתבת עוד פעם...

אין לי בעיה עם מישהו שרוצה להרוג אותי בגלל הפרעה נפשית כלשהי בגלל שסוג כזה של אלימות קשה עד בלתי אפשרי למנוע. כמו שכתבתי. נו, למה זה טוב? אני צריך עכשיו להעתיק את ההודעה מחדש ולהסביר כל משפט? מספיק לקרוא את המשפט "שלא כמו הפצפיזם שזה בעיקרון רק דיבורים" כדי לבסס את הטענה שאתה לא ממש יודע מה זה פסיפיסם. אבל נראה שאתה מעדיף להרצות על פני להקשיב, אז בבקשה, תרצה, אולי מישהו אחר פה מעונין להקשיב לסיסמאות נבובות שמבוססות על סטיגמות.

לוקה בנפשו דקר למוות מתנדב במשאז

למשל מקרה כזה: http://news.walla.co.il/?w=/1/1000002 אדם שככל הנראה לא שולט בעצמו. תוקף עם סכין מטבח. כנראה שההרוג מת לא בדיוק מהדקירה. אין כמעט מה לעשות כנגד מקרה כזה. אבל מקרים כאלה זה לא עיקר האלימות בעולמנו. עיקר האלימות בא מאלימות מאורגנת, מתוכננת, שמבוצעת באמצעות כלי נשק ייעודיים.

מרתה 12

New member
מסכימה עם מה שאתה אומר

בעיקרון.. וללאמלאמוס או איך שלא קוראים לך זה ממש לגיטימי שנבקר מערכת מחוצה לה.. הדבר הכי חשוב זה לערער על דברים ולא להניח להם לקרות והדוגמאות שבמילא רגוע נתן לך הן מושלמות.. כנסת ופוליטייקה אנחנו מתערבים בהם ונותנים את דעתנו ללא הרף - בדיוק אותו דבר. גם העניין שבן אדם לא יכול לצמוח מהמקום ממנו הוא נולד זה ממש לא נכון למרות שלהתנתק מהחינוך שקיבלנו זה דבר ממש קשה. בכל זאת לבמילא רגוע הייתי אומרת שהביקורת והערעור על דברים בחברה זה ממש חשוב אבל יש הבדל בין אם אני אתאגד עם אנשים ואחליט שאני לא קונה בחנות מסויימת כמחאה, שככל הנראה אם הדבר יהיה מספיק רציני זה גם ישפיע ויש המון דוגמאות, לעומת זאת לצאת כנגד ממסד כדוגמאת צה"ל זה משהו ממש לא רציונאלי ואני רואה בזה גם משהו מגעיל והמון כפיות טובה. בכל מקרה כבר כמה שרציתי לשאול את הפציפיסטים פה- איך אתם חושבים שמדנית ישראל הייתה צריכה לפעול להתקפת החיזבאללה.? תודה תמר

שאלה אחרת

השאלה לגבי ישראל וחיזבלה בעייתית מבחינתי כי היא מציבה נקודת פתיחה לא אקראית בכלל ובכך מקשה לבחון את מערך היחסים בין הארגונים שהוביל לאותה נקודה, ושמאיר באור שונה מאוד את התשובות האפשריות לשאלה. בעיה נוספת בשאלה היא שההתמקדות בחיזבלה מקבעת מבלי משים את התפיסה שהחיזבלה התחיל ומכאן כל פעולה ישראלית היא רק תגובה. במקום השאלה הבעייתית, הייתי אולי שואל איך הייתם מנסים לעצור או להפסיק את גל האלימות האחרון בצפון?

למעלה