שאלה

מתלבט13

New member
בכל הדתות יש

כמה אמריקאים הם נוצרים דתיים לחלוטין? ההבדל היחיד הוא שביהדות הדוסים ניכסו לעצמם את הדת, והם נלחמים נגד כל ניסיון לייצר דת שמבוססת רק על מסורתיות, סמלים, רגש, וכאלה. לכן בישראל הרבה מהחילונים לא ילכו לבית הכנסת בשבת כי בית הכנסת הוא מקום "דוסי". והרבנים דווקא מפסוטים מזה. (בדומה לכך, בישראל נדיר יותר לראות בנות בחצאיות ארוכות, או בתספורת סולידית. ולא בהכרח בגלל שהבנות בישראל שונות, אלא בגלל שבישראל חצאית ותסרוקת סולידית מתייגים אותך ישר כדוסית)

hemi32

New member
פחחח, תגיד נולדת היום ?

מה? אין מוסלמים חילוניים ? אין נוצרים חילוניים ? הלו ? מאיפה נפלת ? לא שמעת על תורכייה ? לא שמעת על רוסיה ? לא שמעת על סין ? על ירדן ? על אומות וארצות שלמות שתפרקו מדתם ? על מדינות שלמות שבהם דת אסורה על פי חוק ? הצחקת אותי עד מחר בבוקר ... חחחחחחחח

קוליץ

New member
כמעט נכון

לגבי הערבים אני בטוח שכולם פאנטים מאמינים כי אני דיברתי עם הערבים הכי חילונים שמנבאים לי בשם מוחמד מה עומד להיות בארץ ובעולם ומי שמנסה לזלזל בנבי שלהם הם יחתכו אותו אולי יש אצלם מושג של יותר פתוחים אבל כולם מאמינים במוחמד בענין הנוצרים נכון אבל שאלתי היא אצלם יש אולי חילונים אבל אין קהילות של יוצאים בשאלה אלא יש דתיימ וחילונים אבל אפילו זה שנולד לבודהיזים כשמפסיק לאמין בזה הוא אותו בנדם רק בלי הטרבוש והלא יודע מה אבל אצל היהודים היוצאים היוצאים הם קהילה בפני עצמה או במילים יותר ברורות אצל היהודים קיים פורום יוצאים בשאלה...

מותר לי

New member
בוא אחדש לך כמה דברים...

זה שיש פורום "יוצאים בשאלה" לא אומר שיש בחילוניזם זרם ושמו "יוצאים בשאלה" אם אתה חושב שיש כזה דבר- זה ממש עצוב, כי כנראה עדיין לא סיימת את שלב היציאה. (מבחינתי היציאה בשאלה זה כמו מחלף באוטוסטרדה. התכוננתי, יצאתי, סיימתי והשתלבתי בתנועה) אז הייתי פעם חרדית! ו...? לגבי הערבים- בוא נקרא לילד בשמו, התכוונת למוסלמים, נכון? כי יש גם ערבים בני דתות אחרות. אל תהיה כל כך בטוח שכולם פנאטים, ומי שמנבא בשם מוחמד (מי מנבא בכלל? הם רק מצטטים את דברי הנביא מוחמד, ומוחמד התנבא מפי האל, אם כבר נכנסנו לאמונות שלהם) הוא כנראה לא "הכי חילוני"! (הוא לא כנראה, הוא לא!) אני יכולה להגיד לך שאני מכירה טוב מאד את המוסלמים (ואלו שמכירים אותי כאן באמת יכולים להעיד עלי שאני מכירה ערבים מוסלמים מלפני הלידה ועד אחרי המוות דרך כל הגילאים) ובניגוד אליך- אני כן דיברתי עם מוסלמים "הכי חילונים", גם שם יש את אלו שמפרים את הרמדאן, אוכלים, שותים, מעשנים, ועושים מה בא להם, ולא איכפת להם לא המסגד ולא המוכתאר ולא השייח' או מי שלא יהיה, מכה זה בכלל לא בראש שלהם, והם לא מבינים למה הם צריכים להוציא כל כך הרבה כוחות, זמן וכסף בשביל לזרוק אבנים על איזו אבן שנמצאת בסוף העולם שמאלה בגלל שקבור שם נביא של דת שהם אמורים להיות משוייכים אליה אבל בכלל לא מאמינים בה. יותר מזה? פעם אחת הגיעה אלי צעירה מוסלמית עם דרכון ישראלי, פתחתי את הדרכון, והיתה שם תמונה שלה עם מטפחת (מנדיל ליתר דיוק), הסתכלתי עליה, זאת היתה היא, אבל במציאות עם שיער מטופח, פזור, מחשוף, מכנסיים... היא חייכה בבישנות ואמרה לי "זה תמונה כשהייתי דתיה, עכשיו אני חילונית" (ואז הייתי חייבת לשתף אותה שגם אני הייתי פעם דתיה ועכשיו אני חילונית
) מה זה אומר? שגם שם יש תופעה של התרחקות מהדת, ואפילו התרחקות טוטאלית, או כמו שאחד אמר לי "אני לא מוסלמי, אני אתאיסט", רק שאצל היהודים מכנים את המהלך כ"יציאה בשאלה", ובדתות אחרות לא טרחו לקרוא למהלך בשם מיוחד, כי זה לא נראה מיוחד עד כדי כך שצריכים לשבת ולחשוב על שם הולם...

שני האתרים שהבאת , באמת מדהימים.

נכנסתי לשני האתרים הללו, ואכן הם מאורגנים להפליא. טוב לדעת שגם בדתות המקבילות יש "יציאה מבורכת" והתפכחות מהחושך הדתי. יירבו כמותם ב...ישמעאל ועשיו. חחחח

קוליץ

New member
בפעם הבאה

שאת נתקלת בכזאת ערביה תהיי גבר ותאמרי לה שתי מילים לא יותר ``מוחמד חזיר`` את פרצי הזעם והקללות (שלא לאמר המעשים..) שיתפרצו באותה שניה את לא תשכחי כל חייך! ואגב אלו שדיברתי איתם הם חילונים למהדרין שזה כולל אוכלים ברמאדן...

מותר לי

New member
../images/Emo163.gif

מהכירות אישית מאד של שלל סוגי ערבים נוכחתי לדעת שכשאומרים את צמד המילים "מוחמד חזיר" ליד ערבי נוצרי לא קורה כלום... או במילים אחרות: לא הגיע הזמן שתבדיל בין ערבים למוסלמים? במיוחד אחרי שציינתי זאת בהודעה הקודמת שלי? ולעניינינו, אספר לך אנקדוטה שהייתי נוכחת בה אישית. כידוע, למוסלמים יש איסור לאכול חזיר (בשר, שומן, וכל מה שמיוצר ממנו...) ב"עיד אלפיטר" (החג שאחרי הרמדאן) שהיה שנה שעברה היה שירשור בפורום ערבים: "חג שמח" ו"עיד סעיד", ועוד ברכות לרגל החג... מוסלמי נחמד שגלש באותו זמן בפורום ההוא, החליט לצחוק קצת, לאחל להם בכותרת "כול עאם ואינתו בכיר", ובתוכן ההודעה לרשום "תהנו, תחגגו הרבה, תעשו על האש ותאכלו המון
"... אני לא גבר, לא אהיה גבר, וגם לא רוצה להיות, אבל אין לי שום בעיה לבוא למוסלמי שאני בטוחה ב-100% בחילוניותו ובאי אמונתו, ולהגיד לו "מחמד חזיר" ויודע מה? לא יודעת משום מה אתה חושב שצירוף המילים "מחמד חזיר" זה כל כך נורא עד כדי כך שאשכח מי אני... לך אתה למוסלמי (או סתם ערבי אחר), ותאמר לו את המילים הבאות: "אילען אבוק", רק אל תשכח להצטייד מרואש באיפוד קרמי וכיתת כוננות...

uty76

New member
יהודי וערבי יושבים במסעדה

זאת באמת היתה בדיחה, ישבתי ברמדאן לפני שנתיים עם קבלן ערבי. לא התאפקתי ושאלתי אותו בסוף הארוחה אם הרמדאן לא חל בתקופה הזאת?... הוא ענה: כן, אבל אני ערבי כיפה סרוגה... : ) וברצינות. ביפן חלה התרחקות מהדת והמסורת בעיקר אחרי מלחמות העולם הראשונה והשניה בסין כמובן עם מהפכת מאו סוריה ומצרים הן מדינות חילוניות דמוקרטיות האפיפיור הגדיר השנה את ההתרחקות מהדת כבעיה בוערת זה מה שעולה לי כרגע בשלף...

סין-יפן

מה שקרה ביפן זה בעיקר ירידה תלולה במעמדו של הקיסר, שעד המלחמות-בעיקר השניה-נחשב לבן השמש ולסוג של אל. לאט לאט עם התבוסה במלחמה והמודרנה מעמדו ירד לפחות או יותר סתם אציל. מכובד מאוד-אבל בן אדם. לגבי הדתות ממש ביפן ובסין יש לזכור שמדובר בעמים לא מונותואיסטים ברובם, שמתעסקים פחות בפולחן אל אחד ויחיד. הדתות של סין-יפן (בעיקר בודהיזם, שינטו, קונפציואיזם) הן דתות של חיפוש פנימי, הרמוניה וכבוד, פחות סודות בריאת העולם ומצוות הלכתיות ברורות, ולכן בין אם יש התרחקות מזה או לא (ואני לא בטוח שיש התרחקות גדולה) זה הרבה פחות משמעותי ומחייב מהתרחקות מהיהדות. ליפני בודהיסט אין בעיה לצרוך פורנוגרפיה למשל ולעשות מה שבא לו בעצם, בלי לקבל שום ביקורת חברתית, בטח לא דומה לזו של החברה שלנו.

uty76

New member
אוי לא רציתי להיכנס לזה

נישט שייך מעולם לא היה ביטוי ראוי יותר. שני העמים השונים האלה העם הסיני והעם היפני עברו תהליכים שונים בדרכם לחילון. ביפן חלה ירידת מעמד הקיסר אולם זה היה תהליך מורכב יותר מכפי שאתה מתאר אותו. קשה להקיף את המהפכה בלי להתייחס לתמורות במעמד הסמוראים. ובכלל למעמדות. למורות בערכי המשפחה. לתמורות שחוללה האורבניזציה. לתמורות שחלו בגישה לעבודה - בהגדרת "איש מקצוע". בכלל למהפכות שעבר המושג "אני" בחברה היפנית. ואוי ... אני נגרר להפשטה של החברה הכל כך מורכבת וכל כך יפה הזאת, כמעט בעל כורחי... בסין חלו תהליכים אחרים ששוב קוצר ידיעתי בהם רק יעולל להם עוול. מאו הוצג כשליט כל יכול. נוצר מעמד אצולה חדש בקרב אנשי השלטון. העדפה של חשיבה מערבית על פני החשיבה המסורתי שלוותה ב"טיהור" (=רצח) אנשי תרבות, רפואה, דת ומי שלא התאים לתפיסת השלטון של מאו. ובאמת בפחות מדור סין הפכה למדינה סופר מודרנית. תהליכי חילון, דרך אגב, מקבלים בסין משנה תוקף ממש בשנים האלה. אפשר לראות זאת ביחס המשתנה לטייואן ולהונג קונג, לדיבורים של אנשי ממשל על מעבר הדרגתי לדמוקרטיה. על פתיחות (במושגים סיניים) לזכויות אדם ועוד ועוד. אבל כל מה שאמרתי היה רק כדי לסבר את האוזן שמדובר בשתי חברות מורכבות, ושלא תיקח את הדברים שאמרתי בתור סקירה נאמנה של שני העמים האלה - מכיון שדברי לא נאמנים לתהליכים המורכבים ואני באמת לא מבין גדול בתמורות שחלו במזרח אסיה.

uty76

New member
סיפור יפני מלפני חצי שנה:

זאב (אחד המורים שלי) תיאר בצורה נפלאה כיצד יצא לסיבוב פרידה מקיוטו עד שתגיע המונית לשדה התעופה. "השמש בדיוק זרחה. עשרים או שלושים צעדים מהבית היתה שורת המקדשים. איש אחד תירגל טאי צ'י, קבוצת נשים ונזירים טיטאו את השביל במרץ רב במטאטאי קש גדולים במרחק מה איש מיהר לעבודה בחליפת העסקים שלו עצר אל מול השמש היפה וקד לה קידה עמוקה" ואני אומר שגם אם אתה יפני וכמובן לא שייך בתרי"ג, קיים הבדל עצום אם אתה ממשיך את החיים שלך לפי ההבנה המסורתית או מבטל הכל וחי חיים חילונים לגמרי.

ברור שיש צורך בהפשטה

כי אנחנו דנים כאן בקיצור והכל מורכב. אבל בכל זאת-ל"דת" יש המון מקום בחברה היפנית. הרבה מנהגים בודהיסטיים משמשים גם כאלה שלא הולכים באופן תכוף למקדש וכיוצ"ב. כחברה מסורתית מאוד, להשפעת השינטו והבודהיזם על היפני הממוצע יש בהחלט משקל.

uty76

New member
טעות שלי

לקח לי זמן להבין למה התכוונת אז דבר ראשון סליחה על התשובה הארוכה שלא באמת ענתה על השאלה שלך אממ... אני לא כואב את זה שעזבתי מצווה כזאת או אחרת, נניח נטילת ידיים.. אני כואב על שהפסקתי ליטול ניגל וואסר ע"י המיטה... (יחי ההבדל הקטן..) אני כואב שעזבתי עולם מלא תוכן...גדוש משמעות... הגעגועים הם למהות ולמעשים שכל כך משכו את הלבבות זה קיים כמובן בלי קשר לתרי"ג גם ביפן.

למעלה