בוא אחדש לך כמה דברים...
זה שיש פורום "יוצאים בשאלה" לא אומר שיש בחילוניזם זרם ושמו "יוצאים בשאלה" אם אתה חושב שיש כזה דבר- זה ממש עצוב, כי כנראה עדיין לא סיימת את שלב היציאה. (מבחינתי היציאה בשאלה זה כמו מחלף באוטוסטרדה. התכוננתי, יצאתי, סיימתי והשתלבתי בתנועה) אז הייתי פעם חרדית! ו...? לגבי הערבים- בוא נקרא לילד בשמו, התכוונת למוסלמים, נכון? כי יש גם ערבים בני דתות אחרות. אל תהיה כל כך בטוח שכולם פנאטים, ומי שמנבא בשם מוחמד (מי מנבא בכלל? הם רק מצטטים את דברי הנביא מוחמד, ומוחמד התנבא מפי האל, אם כבר נכנסנו לאמונות שלהם) הוא כנראה לא "הכי חילוני"! (הוא לא כנראה, הוא לא!) אני יכולה להגיד לך שאני מכירה טוב מאד את המוסלמים (ואלו שמכירים אותי כאן באמת יכולים להעיד עלי שאני מכירה ערבים מוסלמים מלפני הלידה ועד אחרי המוות דרך כל הגילאים) ובניגוד אליך- אני כן דיברתי עם מוסלמים "הכי חילונים", גם שם יש את אלו שמפרים את הרמדאן, אוכלים, שותים, מעשנים, ועושים מה בא להם, ולא איכפת להם לא המסגד ולא המוכתאר ולא השייח' או מי שלא יהיה, מכה זה בכלל לא בראש שלהם, והם לא מבינים למה הם צריכים להוציא כל כך הרבה כוחות, זמן וכסף בשביל לזרוק אבנים על איזו אבן שנמצאת בסוף העולם שמאלה בגלל שקבור שם נביא של דת שהם אמורים להיות משוייכים אליה אבל בכלל לא מאמינים בה. יותר מזה? פעם אחת הגיעה אלי צעירה מוסלמית עם דרכון ישראלי, פתחתי את הדרכון, והיתה שם תמונה שלה עם מטפחת (מנדיל ליתר דיוק), הסתכלתי עליה, זאת היתה היא, אבל במציאות עם שיער מטופח, פזור, מחשוף, מכנסיים... היא חייכה בבישנות ואמרה לי "זה תמונה כשהייתי דתיה, עכשיו אני חילונית" (ואז הייתי חייבת לשתף אותה שגם אני הייתי פעם דתיה ועכשיו אני חילונית
) מה זה אומר? שגם שם יש תופעה של התרחקות מהדת, ואפילו התרחקות טוטאלית, או כמו שאחד אמר לי "אני לא מוסלמי, אני אתאיסט", רק שאצל היהודים מכנים את המהלך כ"יציאה בשאלה", ובדתות אחרות לא טרחו לקרוא למהלך בשם מיוחד, כי זה לא נראה מיוחד עד כדי כך שצריכים לשבת ולחשוב על שם הולם...