שאלה..

queen man

New member
שאלה..

הוא עוד מופיע עם השירים הישנים שלו? ( אבות ובנים, תאטרון רוסי, יש לי סיכוי..) כי לפי מה שהבנתי הוא ממש התחזק בדת.. וחלק מהטקסטים זה על המוות התאבדות וכדומה.. יש מצב שהוא עוד עושה הופעות עם החומר הזה? תודה מראש.. :)

נעה ודי

New member
אקדח אני יודעת שלא.../images/Emo7.gif

אונס
בקשר לשאר.. אין לי מושג.. אני בטוחה שיש כאלה שהוא עדיין מופיע איתם

TEENAGER1

New member
מתוך השלושה שציינת

הוא הוריד רק את "תאטרון רוסי". (לא שאני מבינה למה ציינת את "יש לי סיכוי" ו"אבות ובנים", אבל בסדר
) בנוסף הוא לא שר את "אקדח", וכמובן את "בראשית", וצנזורי שורות מסוימות ב"מתי נתנשק" וב"דיו".

TEENAGER1

New member
זה כבר לגמרי נתון לפרשנות אישית

ואני אשמח לשמוע למה פירשת ככה
אני גם אפנה אותך אל המאמרים שלנו, יש פינה בפורום שנקראת "יש לי סיכוי להבין" ובה מנתחים כל פעם שיר אחר של אביתר. הנה פירושים של כמה גולשים לשיר הרלוונטי: http://www.tapuz.co.il/TapuzForum/main/articles/article.asp?forum=1242&a=63611&c=524&sc=0&ssc=0

queen man

New member
הינה הפרוש שלי

תיכף אני ארצה שתלכו מפה שאוכל כבר ליפול בשקט שלא תראו את הפצעים נפערים שנשאר לבד ונשבר לאט - הוא רוצה שכולם ילכו מפה שהוא אוכל לפפול בשקט , כלומר למות בשקט, בלי שאף אחד יפריע או יסתכל שלא תראו את הפצעים נפערים, כלונר שלא תראו את הסבל גדל שנשאר לבד ונשבר לאט , כמו שהוא כתב בשורה הראשונה שהוא רוצה למות בשקט, ולמות לאט - תוותרו כבר ותלכו מפה שאוכל כבר לצעוק בשקט בלי המבט הקרוע שלכם שנשאר לבד ונשבר לאט - תוותרו כבר ותלכו מפה, לכו מפה תוותרו, אין לכם מה לחפש כאן כשאוכל כבר לצעוק בשקט, כשאוכל כבר למות בלי שאף אחד יפריע.. בלי המבט הקרוע שלכם, בלי הרחמים שלכם כמו למעלה שנמות לבד בלי רחמים - אבות ובנים סבתות ונכדים הלב של אמא מתפוצץ מי אשם לה מי אשם לי מי יפרד ממי אבא בוכה על בן בוכה על אבא - כולם מתים בסוף, מי יבכה על מי? זה לא משנה מי אשם בעצם? גם לא.. מי יפרד ממי , כולם בוכים על כולם בסופו של דבר - תיכף אני ארצה שתלכו מפה לא אפחד ליפול לא אפחד לגדול לטבוע או לשוט לחיות או למות - תכלו מפה, לא רוצה רחמים, אני שלם במעשי אני לא אפחד למות, ולא אפחד לגדול, לגדול- כלומר להיות סוף סוך גדול מעל כולם ולא להיות איש קטן שכולם מרחמים עליו לטבוע או לשוט לחיות או למות- זה לא משנה אם אני יחה או ימות אני לא חשוב מדי, ובמילא כולם מתים אבות ובנים סבתות ונכדים הלב של אמא מתפוצץ מי אשם לה מי אשם לי מי יקבור את מי אבא בוכה על בן בוכה על אבא אבא בוכה על בן בוכה על אבא - כמו שכתוב למעלה -

אממ, זה נראה לי טיפה מוזר

אני לא ראיתי אווירת "התאבדות" בדיסק הראשון בכלל, ככה שכששמעתי את השיר הזה וניסיתי להבין לבד למה הוא מתכוון לא ייחסתי את זה להתאבדות, אותו דבר "אקדח", כששומעים את כל הדיסק ביחד אפשר לקלות את האווירה ומשם להגיע למסקנה שהבחור חושב שגם יש לו סיכוי להינצל בסופו של דבר (ושהוא גם רוצה לבעוט בעולם בעיטות למוח).

לא...

אביתר אמר בעצמו (איפשהו, למישהו, שכחתי כבר למי ומתי), שהשיר נכתב כשהוא עזב את הבית ובעיקר נכתב על זה. "תוותרו כבר ותלכו מפה, שאוכל כבר לצעוק בשקט, בלי המבט הקרוע שלכם, שנשאר לבד ונשבר לאט" "אבות ובנים סבתות ונכדים, הלב של אמא מתפוצץ, מי אשם לה מי אשם לי, מי ייפרד ממי, אבא בוכה על בן בוכה על אבא" "תכף אני ארצה שתלכו מפה, לא אפחד לפול, לא אפחד לגדול, לטבוע או לשוט, לחיות או למות" בסה"כ על הרצון לנסות לחיות בצורה עצמאית, אם זה לשוט או אפילו גם לטבוע.

מממ.. למ ההוא הוריד את תאטרון רוסי?

אני מזמזמת את זה לעצמי עכשיו כדי לראות אם פספסתי משהו אבל אני לא מוצאת שום דבר שיכול לפגוע בדת.. אולי ה"אמן תשארי לבד לנצח"? o_O אולי בגלל הסרטים כחולים והערק? ממש ממש חבל, אני נורא אוהבת את השיר הזה... והוא כלכך מתאים עם החורף החדש, והפסנתר ממש דומיננטי בו:-\ (אני לא כותבת פה בדרך כלל, אבל מציצה:) קניתי כרטיסים להופעה בפסטיבל הפסנתר ואני מתרגשת מאוד^_^ אני ממש מקווה ששורה ארבע בצד זה לא נורא:-\ אני לא מכירה את האולם)

TEENAGER1

New member
זה לא עניין דתי

זה באמת בגלל השורה שציינת: "אמן תשארי לבד לנצח", אביתר אמר פעם שקשה לו עם השורה הזו ובכלל עם השיר, ועד שזו שעליה נכתב השיר לא תמצא מישהו, הוא לא ישיר אותו. אני חייבת לציין שקשה לי להאמין שהוא בכלל ישיר אותו אי פעם, אבל הוא אוהב להפתיע...

TEENAGER1

New member
וכמובן - תהני בהופעה! ../images/Emo13.gif

את מוזמנת לבוא לספר חוויות

נעה ודי

New member
זה שיר אני חושבת שבא משנאה

ואולי אביתר כבר לא מרגיש ככה.. כל השיר הזה הוא סוג של תפילה לסבל של הבחורה שהוא היה איתה אולי עכשיו הוא התגבר עליה

למעלה