שאלה

mgb

New member
סמים..

בס"ד אסור בתכלית האיסור שלא לצורך רפואי. הסמים היחידים המותרים הם סממני הקטורת בבית המקדש. בברכה מגב

mgb

New member
התורה לא..

בס"ד אבל ככל דרכי הרפואה הכלל כמו שרופא נאמן רשאי לקבוע מידת ה"פיקוח נפש" לגבי שבת או יוה"כ אין הדבר שונה ממקרה של שימוש בסם כלומר כטיפול גמילה או שיכוך כאבים וכיו"ב. ברור לחלוטין ששימוש כבריחה ממחוייבויות או כפתרון לבעיות וכו' וכו', אין ולא יהיה היתר!! בברכה מגב

hydrophonic

New member
נראה לי שצריך לפרט

אני חולה בסכיזופרניה המחלה קשה עישון מקל עלי את ההתמודדות למרות שהרפואה הקונבנציונאלית אוסרת את העישון בטענה שלמרות הקלה רגעית הוא מזיק לטווח ארוך למחלה אני מעשן כבר 15 שנה ויודע שזה חד משמעית עושה לי ולמחלה טוב האם ייתכן שהשם ברא בטבע שיח כזה בעל השפעה כזאת על האדם ולא רצה שנשתמש בה?

אופירA

New member
מנהל
בוודאי שייתכן

הקב"ה ברא הרבה דברים עם השפעה זו או אחרת, אבל ציווה עלינו להשתמש בהם לא עפ"י הקריטריון של ההשפעה אלא עפ"י הוראותיו המדוייקות. בשר חזיר מזין ובריא, ואפילו טעים מאד (לפי עדויות אלו שאכלו) - אבל אסור לחלוטין לאכילה על היהודי, למרות כל היתרונות הללו. במקרה שלך, אי אפשר לדעת מהפרטים שנתת אם ההקלה של ההתמודדות שאתה מדבר עליה היא אכן הקלה במובן האמיתי, או הקלה במובן של מחיר שאתה לא מודע אליו, ולא רק לטווח הארוך. ייתכן שהמחיר שאתה משלם עוד לא ידוע לך, כמו שמעשני סיגריות נהנים שנים ארוכות, ויום אחד מתגלה החורבן שהמיטו על עצמם, וגורם להם להתחרט על ההנאה וההקלה שחשו במשך כל השנים שעישנו. רופא ישר ורחב אופקים בתחום בריאות הנפש, בעל ניסיון מגוון ובלתי מקובע בדעותיו, יוכל לשמוע את תיאורך על ההשפעה של השימוש בסם על ההתמודדות או על נסיגת מחלת הנפש, ולומר לך אם במקרה שלך, השימוש בסם מעלה את איכות החיים של בריאותך, ולכן הוא כלי התמודדות נכון, למרות נזקיו (כשם שהתרופות הפסיכיאטריות גורמות לנזקים חמורים לבריאות, אך בגלל תועלתן השימוש בהן כדאי ונחוץ למרות הנזק).

stifapt

New member
ומה עמדת ההלכה לגבי..

אלכוהול? וריטלינים למיניהם? וגת?

אפשר להרחיב את השאלה, ולשאול

מה עמדת התורה להתמכרות לענינים גשמיים ? - לא טוב. אנחנו מחטיאים את המטרה שלשמה באנו לעולם. זה כמו לסוע בנתיב חד סטרי נגד הכיוון ! ברור שהתאונה תבוא, זו רק שאלה של זמן.

Blackpanter1י

New member
משהו מציק לי אסור סמים

אבל אלכוהול בכמיות במיוחד בפורים, וגם בשבת (אני ראיתי בבית כנסת אצלנו) מותר... למרות שזה משפיע על המוח מבחינה כימית בדיוק כמו כל סם קל אחר, ובעצם זה לא שונה מחשיש, או גראס וכו'...

אופירA

New member
מנהל
אם ראית, זה לא הופך את זה למותר

איפה מצאת היתר לאלכוהול בכמויות? מה שראית בביה"כ - מישהו התיר לעצמו. אני ראיתי בבית הכנסת הרבה נשים חרדיות לבושות בחולצות צמודות, ולא למדתי מהן שמותר. בפורים מותר, בגבול מאד ברור: עד דלא ידע. לא מדובר על כמויות מעבר לכך. ומדובר רק ביום אחד בשנה, ולצורך המצווה. ההיתר המיוחד לפורים רק מלמד שבשאר ימות השנה אסור. ובפסח מותר 4 כוסות אבל אך ורק לאדם עם כוחות, שיכול לשתות 4 כוסות יין ולא להשתכר. כיוון שכמעט שלא קיים אדם כזה, ברור לכל בר דעת שחובה לקיים את כל הלכות ליל הסדר (מה שמחייב להישאר ערים לחלוטין) בסדר עדיפות גדול הרבה יותר מאשר ההידור של 4 כוסות יין, בשעה שאת המצווה מקיימים למהדרין גם במיץ ענבים, שאינו סם משכר. אז אלכוהול בהחלט אסור, מסיבות של דרכי הבריאות. גם סיגריות (למי שלא התמכר עדיין).

learan

New member
שלום

שאתה אומר 4 כוסות בפסח או עד הגבול שציינת, בפורים ... האם מדובר על כל סוג של אלכוהול? למשל ערק, וודקה, דלק טנקים או שרק אלכוהול שהופק מענבים ? תודה

מי שמתמכר לאלכוהול, אסור באותה

מידה. באמת אין הבדל. בקיצור - אסור להתמכר רק לקב"ה ולתורתו. זה לא משנה לאיזה מוצר. ישנם תימנים שלועסים גַת. זה עשב שממריץ ומשאיר את האדם עירני. והשאלה מה הוא עושה עם העירניות שלו, אם הוא עירני ולומד תורה יותר שעות, או שהוא קורא יותר עתונים. התכלית שלנו זה לעבוד את הקב"ה.

Blackpanter1י

New member
בפורים יש המון בחורי ישיבות

שמשתכרים ולאו דוקא מיין אדום (שיש עניין להשתכר דווקא מזה) ואם מתעלמים מזה... ושותים גם את המשקה האלכוהלי עם ה97% אלכוהול!

ומי אומר שכל מה שבחורי ישיבה

עושים בפורים - הכל כדת וכדין ! וחוץ מזה , יום אחד בשנה זה לא התמכרות. תודה, לא ?

למעלה