שאלה?

natyh

New member
זה נקרא

נד מיים , ראה פורום אקלים ואטמוספירה בדרך כלל שאיבה של ענן CB .

חגי

New member
עננים נוצרים כמו ילדים- החסידה

מגיע עם זרעי עננים והם גדלים במקור שלה...עד גודל מסויים ואז הם כמו חלב - גולשים מהמקור ומתפזרים בשמים. מזותומרת איך נוצרים...זאת כמובן תוצאה של אויר לח שמתרומם ומתעבה (טרמיקות לחות) אולי התכוונת לשאול איך נוצרים עננים מעל ים.... ובכן - גם מעל הים יש טרמיקות - זאת כמובן תוצאה של חוסר אחידות אפילו מעל לים. בים עצמו אין אחידות כאשר יש זרמים בטמפרטורות שונות. בים תיאורטי שטמפרטורת המים העליונים שלו שווה , הוא לא זז והוא נחשף לשמש בצורה אחידה - לא יווצרו טרמיקות. צריך לזכור שאטמוספירה היא דבר מורכב מכמות כמעט אינסופית של פרמטרים שמשפיעם עליה ולכן נאמר שמשק כנפי פרפר בסין יוצרים את ההוריקנים של מפרץ מקסיקו.

SENTINEL 1

New member
כמה שטויות אתה מדבר זה לא קשור בכלל

תנסה את הכרוב...יותר טוב ומזל טוב לדודו על ה"קטן" ולנימי על היומולדת- או הפוך אתם תחליטו

natyh

New member
ירון

תן לחגי להתבטא ....
הוא מאד משעשע ... ותשאיר לי את החקירה הנגדית ... על החוקר הסימפטי לא שמעת .....

כמה אפשר ללמוד כאן בפורום, ואני

חשבתי שההורקנים של מפרץ מכסיקו יוצרים את משק כנפי הפרפר בסין, ושהברושים בניפנופם יותרים את הרוח. הרסת לי תאוריה

Hawk17

New member
ושאלה:

האם כל עלעול
הוא בסיס של תרמיקה? 1) האם כאשר אתם המנוסים בגובה של 150-50 מטר, לקראת איבוד גובה ונחיתה מוקדם מן המתוכנן, מחפשים בעינכם את העלעולים האלה ומנצלים אותם? או שאלה שבכוון התשובה- עד איזה גובה העלעולים האלה מסוכנים? עומר.

חגי

New member
אם אני מבין נכון - עלעול

היא טרמיקה שמצויירת באבק וחול ולכן אופיינית לאזורים מדבריים. בעיקרון אפשר להיכנס לטרמיקה גם בגבה של 15 מטר ולסיים אחרי 70 קמ קרוס. אישית ואני גאה לאמר זאת - יצא לי כבר מספר פעמים לחלץ מגבה של פחות מ- 50 מטר ונדמה לי ש*3 פעמים ממש מגבה של 15 מטר...אולי פחות. טרמיקה חזקה מסוכנת כמובן בגובה נמוך ובדרום רצוי מאד לא לנסות זאת בשל עצמת העילוי והחיתחות החזק בקרבת הטרמיקה - דבר שיכול לגרום לאבדן שליטה וצלילה חדה. גם בגובה רב קורה שטרמיקות גורמות לאיבוד שליטה בגלשן שמסתיים לעיתים רחוקות (בארץ זה עוד לא קרה) בהתהפכות הגלשן.

Hawk17

New member
בקשר לדאסטים.

אין גובה מוגדר שמתחתיו פשוט כדאי לברוח מהשד?... ביום שישי האחרון "חטפתי סטירה" מעלעול שנכנס לי בדיוק בפנים.... זה קרה על הקרקע בצלע הבסיס של שדה הנחיתה בתבור. אני ועוד כמה היינו עסוקים בקיפול, באמצע הצהריים, כשמידי פעם חולף קרוב עלינו אחד כזה משוגע... והיו לא מעט כאלה שם. זה תמיד ככה שם בשדה הנחיתה בתבור? או רק בימים לא יציבים במיוחד של עונות מעבר? והנ"ל לא יועילו לי לחלץ את עצמי מנחיתה לעוד כמה דקות של טיסה? או שמא הם סכנת נפשות? אלה הן שאלות של המתחיל... סליחה על הבסיסיות שלהן..

David Gerby

New member
עומר, אל דאסט לא מומלץ

להיכנס בחלק ה"נראה שלו". זהו כלל האצבע שעובדים לפיו באוסטרליה, שם יש דאסטים לרוב שעלולים להפוך גלשן (והופכים). בארץ הדאסטים פחות אלימים. בצפון יש פחות חול ולכן הדאסטים בצפון לא ייראו לגובה רב אלא רק קרוב לקרקע, לכן יש לצפות שדאסט בתבור יהיה אלים בגובה גבוה יותר מבדרום. לא מומלץ להסתובב בתרמיקה בכלל ובדאסט בפרט בגובה נמוך כי אתה עלול להיסחף ולאבד את שדה הנחיתה שלך (במיוחד עם גלשן מתחילים). אותו היום שאתה מדבר עליו בתבור אינו יום שכיח ונחשב ליום פעיל במיוחד של עונת מעבר. אני חושב שהייתי נמנע מדאסטים שכאלה מתחת לגובה 50 - 70 מטר.

../images/Emo23.gifבתשובה לשאלתך!

התשובות נמצאות בשני ספרים בעברית הנמצאים במועדון עגור. 1. ספר הגלישה האווירית. 2. ספר מצנחי רחיפה. הפרקים הרלוונטים הם מטאורולוגיה ודאיה. בברכה ארנון הר לב עגור AGUR.CCC.CO.IL [email protected] 03-5067467 03-6580144 050-2791079 עגור

למעלה